לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

8/2012

קציצות עם שעועית ירוקה


 



 

 

לקראת שבת קציצות עם שעועית ירוקה בתוספת

אורז לבן.

 

מצרכים לקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 ביצים

1 בצל גדול קצוץ דק

 1 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית גרגירי כוסברה קטושים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס טרי

בערך שליש כוס פירורי לחם

 

ההכנה:

לאחד את כל המצרכים וליצור קציצות קטנות מאד,

לטגן ולהניח על נייר סופג.

 



מצרכים לשעועית:

חבילה של שעועית ירוקה שלמה עדינה של סנפרוסט, לשטוף

להניח במססנת.

1 בצל בינוני קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות,

2 עגבניות מגוררות בפופיה הגסה

3 כפות שמן

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

חצי כפית כמון

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

3 כוסות מים חמים

 

ההכנה:

לטגן את הבצל בשמן להוסיף את השום, לערבב ולהוסיף את רסק העגבניות,

פפריקה , מלח, פלפל שחור,כמון, ואת העגבניות המגוררות לערבב לבשל 3 דקות,

להוסיף את המים להביא לרתיחה.

להוסיף את השעועית הירוקה לטעום ולתקן תיבול.

 



 

לפזר על השעועית את הקציצות המטוגנות, לבשל שעה.



להגיש עם אורז לבן.

 




 

ב ת א ב ו ן, מוציא לשון מוציא לשון מוציא לשון

 



 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 30/8/2012 16:56   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Rottemme ב-30/8/2012 18:28
 



ריבת תאנים


 

 



 

על כל ק"ג תאנים - 800 גרם סוכר

כמה עלים של גרניום לימוני {זה ששמים בתה}

 

ההכנה:

רוחצים היטב את התאנים, להניח במססנת,

לחתוך מעט את קצה התאנה,

לחתוך כל תאנה לחצי.

 



בסיר גדול ורחב להניח שכבות של תאנים וסוכר,

לכסות את הסיר ולהשאיר ל-5-6 שעות או עד שכל הסוכר נמס,

אפשר להכין בערב למשך כל הלילה. רצוי לערבב בעדינות אחרי שלש שעות.



כך זה נראה אחרי לילה, כל הסוכר נמס.

 



לבשל את התאנים על להבה גבוהה עד לרתיחה, להנמיך להבה לבשל

במשך שעתיים {ללא המכסה}, להוסיף את הגרניום הלימוני ולבשל עוד 20 דקות.



כמובן להוציא את הגרניום ולזרוק.



 

בינתיים מכינים את הצנצנות:

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להניח את הצנצנות הריקות בתבנית התנור,

להכניס לתנור החם ל- 15 דקות.

 





כשהריבה מוכנה וקצת התקררה למלא את הצנצנות ולסגור היטב.

 

אפשרויות:

1. בגט {או כל לחם אחר שאוהבים} עם חמאה וריבה.

 



2. פטה כבד עם ריבה ובגט

 



מתכון לפטה כבד התפרסם כאן בבלוג.

 

3. כמוזמנים לחברים סתם לקפה ועוגה, או לארוחה, מביאים צנצנת ריבה

ביתית שתמיד נעים לקבל.



מה צריך יותר מזה.

 

ב ה צ ל ח ה  מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 13/8/2012 20:39   בקטגוריות ריבות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





157,544
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)