
על כל ק"ג תאנים - 800 גרם סוכר
כמה עלים של גרניום לימוני {זה ששמים בתה}
ההכנה:
רוחצים היטב את התאנים, להניח במססנת,
לחתוך מעט את קצה התאנה,
לחתוך כל תאנה לחצי.

בסיר גדול ורחב להניח שכבות של תאנים וסוכר,
לכסות את הסיר ולהשאיר ל-5-6 שעות או עד שכל הסוכר נמס,
אפשר להכין בערב למשך כל הלילה. רצוי לערבב בעדינות אחרי שלש שעות.

כך זה נראה אחרי לילה, כל הסוכר נמס.

לבשל את התאנים על להבה גבוהה עד לרתיחה, להנמיך להבה לבשל
במשך שעתיים {ללא המכסה}, להוסיף את הגרניום הלימוני ולבשל עוד 20 דקות.

כמובן להוציא את הגרניום ולזרוק.

בינתיים מכינים את הצנצנות:
לחמם תנור ל- 180 מעלות, להניח את הצנצנות הריקות בתבנית התנור,
להכניס לתנור החם ל- 15 דקות.

כשהריבה מוכנה וקצת התקררה למלא את הצנצנות ולסגור היטב.
אפשרויות:
1. בגט {או כל לחם אחר שאוהבים} עם חמאה וריבה.

2. פטה כבד עם ריבה ובגט

מתכון לפטה כבד התפרסם כאן בבלוג.
3. כמוזמנים לחברים סתם לקפה ועוגה, או לארוחה, מביאים צנצנת ריבה
ביתית שתמיד נעים לקבל.

מה צריך יותר מזה.
ב ה צ ל ח ה 