לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2014    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

8/2014

דגים מרוקאים


 

 

בדרך כלל אני נוהגת לשתף אתכם ברגעים השמחים של החיים ותודה לאל

אנחנו זוכים להרבה כאלה.

את הפוסט הזה אני מבקשת להקדיש לגיסי מייק פנחסוב שהלך לעולמו בטרם

עת.

מייק היה אחיו הקטן של בעלי, כשהיינו צעירים היינו מוחברים וקרובים באהבה

גדולה אחר כך החיים משכו לכיוונים אחרים לעיתים כואבים.

בשבעה התאחדה המשפחה כולה וזכיתי להכיר את אילנית שטיפלה באבלים בנתינה

שכבשה את ליבי, והנה גם ברגע הקשה הזה למדתי גם משהו קטן לחיים

וגם מתכון טעים.

 

שלא נדע צער.

 



מצרכים:

8   יח' פילטים של דג אמנון או כל דג אחר שאוהבים

10 שיני שום

1   פלפל אדום

1   פלפל ירוק

1   פלפל חריף

6   גזרים

1   חבילה כוסברה

1   כוס מים

 

מצרכים לרוטב:

2    כפות פפריקה אדומה מתוקה בשמן

1/3 כוס שמן

רבע כפית פלפל שחור טחון טרי

חצי  כפית כמון

מלח

 

ההכנה:

לפרוס לרצועות את הפלפל האדום והירוק

את הגזרים לקלוף ולחתוך לרצועות עבות

את הכוסברה לקצוץ גס

בסיר רחוב ושטוח להניח לפי הסדר שום, פלפלים, גזרים,

כוסברה, פלפל חריף מעל להניח את הדגים עם העור כלפי מעלה.

להוסיף לסיר 1 כוס מים.

 



לערבב את מצרכי הרוטב , לפזר מעל הדגים,

להביא לרתיחה ולבשל 30-40 דקום על להבה נמוכה.

 



 

להגיש חם .

 

ב ה צ ל ח ה

 

  

נכתב על ידי רינה'לה , 31/8/2014 14:59   בקטגוריות דגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט קוביות חצילים בקטשופ


 

 



 

מצרכים:

3 חצילים

 

לרוטב:

3/4 כוס קטשופ

1/4 כוס קטשופ חריף

4    כפות חומץ

1    כף סוכר

2-3 שיני שום כתושות

פלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה:

לקלוף את החצילים לחתוך לקוביות 2X2 להמליח, לכסות בניילון נצמד

לשעתיים שלוש.

להעביר למסננת לשטוף קלות את החצילים.

להניח על מגבת נקיה ולייבש את קוביות החצילים.

לטגן בשמן עמוק, להניח על מגבת נייר.

 



להעביר את החצילים המטוגנים לקערה,

את כל מצרכי הרוטב לערבב היטב,לטעום ולתקן תיבול, לערבב עם החצילים.

 

לשמור במקרר.

 

 

 



לקשט בפטרוזיליה ולהגיש



ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 27/8/2014 20:05   בקטגוריות ירקות, סלטים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של dEvil AnGel ThAtS Me ב-27/8/2014 20:49
 



דג במלח


 

 



 

מצרכים:

2 דגי לברק

1 ק"ג מלח גס

1 עגבניה פרוסה

1 לימון פרוס

4 שיני שום

פטרוזיליה/כוסברה/נענע

 

ההכנה:

לחמם תנור 180 מעלות

לפזר את המלח בתחתית תבנית התנור

בתוך בטן הדג להניח פרוסות עגבניות, פרוסות שום, פרוסות לימון,

וירק איזה שאוהבים.

 



להניח את הדגים על המלח שבתבנית.

להכניס לתנור חם 15 - 20 דקות.

 



העור נפרד מהבשר העסיסי של הדג.

 



 

ב ת א ב ו ן

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 27/8/2014 14:26   בקטגוריות דגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טוסט משאריות חלת שבת


 

 



 

נשאר לכם חלה משבת, לא זורקים, לפרוס, כל פרוסה לחתוך ל-4

לפזר בנדיבות רבה שמן זית, לערבב היטב, לפזר מלח גס ושוב לערבב,

להניח בתבנית התנור להכניס לתנור שחומם מראש 160 מעלות

עד להזהבה יפה, מידי פעם לערבב את הפרוסות.

 



 

פשוט טעים

 

להגיש עם תערובת של רסק עגבניות שום כתוש, מלח, אפשר להוסיף

פלפל חריף קצוץ.

וגם עם טחינה.

 





פשוט קל וטעים

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 16/8/2014 10:30   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים, מאפים מלוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,550
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)