
במנהגי ראש השנה מברכים על הדלעת:
"יהי רצון מלפניך יי אלהינו ואלהי אבותינו, שיקרע רע גזר דיננו
ויקראו לפניך זכיותינו".
לדלעת הוספתי עלי מנגולד שיהיה יפה טעים וצבעוני.
ההכנה:
חותכים את הדלעת בערך 4 ס"מ על 3 ס"מ עובי 1 ס"מ
את עלי המנגולד חותכים בערך 5 ס"מ על 10 ס"מ ומגלגלים

להכין קערה אחת עם קמח , וקערה שניה
עם 2 ביצים טרופות עם כף מים וקורט מלח
לחמם שמן במחבת, לתבול את הדלעת ולעלי המנגולד בקמח ולאחר מכן
בביצה ולטגן, את הדלעת יש לטגן 3-4 דקות מכל צד, עד שהיא רכה,
להוציא על נייר סופג.

להכין סירופ:
לבשל בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס ונוצר סירופ סמיך
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לתבול את הדלעת ועלי המנגולד המטוגנים בסירופ החם
לסדר יפה בצלחת הגשה.

ש נ ה ט ו ב ה ו מ ת ו ק ה