לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      




הוסף מסר

9/2012

בשר עגל חלב


 

שלל ארוחות החג מביאות איתן ניחוחות וטעמים מסורתיים מבית

הוריי ואני מנסה להעביר הלאה את הריחות והטעמים לבנות לכלות

ולנכדים.

אבל מידי פעם אני מנסה להוסיף למסורת השולחן החגיגי שלנו משהו

חדש ואם זה מצליח אז בחיוך קטן אני חושבת על אמי וסבתי איך כל

אחת הוסיפה משהו קטן משלה לשולחן החג.

 

אז הנה הנסיון שלי לשנה החדשה,

מה אתם אומרים יצליח להשתרש ולמצוא מקום במסורת המשפחתית ?

 

שנה מלאת ברכה לכולנו

א מ ן

 



בשר עגל חלב במילוי בשר טחון

 

מצרכים:

2 וחצי ק"ג בשר עגל חלב - הנתח נקרא צ'ך

לבקש מהקצב לחתוך כיס לאורך הבשר

 

למילוי:

חצי ק"ג בשר טחון טרי

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן זית

3 פרוסות לחם לבן - להשרות כמה דקות במים ולסחוט היטב

חצי כוס כוזברה קצוצה

כף גרגרי כוסברה כתושים

1 ביצה

כמה עלי טימין

אפשר להוסיף חופן צנוברים קלויים

 

לרוטב:

רבע כוס שמן

3 שיני שום כתושים

2 כפות פפריקה אדומה מתוקה

רבע כוס סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 



ההכנה:

1. לערבב את כל מצרכי המילוי ( אפשר להוסיף חופן

    צנוברים קלויים)

2. לערבב את כל מצרכי הרוטב

 

למרוח את הכיס ברוטב, ולמלא את הכיס בבשר הטחון.

לסגור עם קיסמים ,

למרוח את הנתח ברוטב שנשאר, לפזר מלח גס ופלפל שחור

גרוס טרי.

להניח בתבנית גדולה על עלי הטימין את הבשר, לכסות היטב ברדיד אלומניום ולהכניס

לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך שעתיים או עד שהבשר רך.

 

מסירים את רדיד האלומיום , להחזיר לתנור לעוד חצי שעה.

 



 

להגיש עם אורז לבן, שעועית ירוקה, במיה, קוסקוס או סלט.

 







ב ת א ב ו ן

גמר חתימה טובה

נכתב על ידי רינה'לה , 26/9/2012 10:30   בקטגוריות בשר ועוף  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Leanne ב-1/10/2012 13:53
 



קציצות פרסה


 

 



 

מצרכים:

8 יח' פרסה רק את החלק הלבן

4 ביצים

2 תפוחי אדמה מבושלים

חצי כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור טרי

שמן לטיגון

 

ההכנה:

לרחוץ את הפרסה, לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

לבשל בסיר עם מים וכף מלח עד לריכוך.

לסחוט היטב את הפרסה לגרר במגמיקס במגררת הגסה,

להעביר לקערה.

את תפוחי האדמה המבושלים למעוך לפירה, להעביר לקערה,

להוסיף ביצים פירורי לחם, מלח פלפל שחור לערבב אם יש צורך

להוסיף פירורי לחם.



להכין קציצות ולטגן בשמן חם.

 

בארוחה חלבית אפשר להוסיף לתערובת 100 גרם גבינת פטה מפוררת,

ולטגן.

 



ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 14/9/2012 13:30   בקטגוריות ירקות, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דלעת לראש השנה


 

 




במנהגי ראש השנה מברכים על הדלעת:

"יהי רצון מלפניך יי אלהינו ואלהי אבותינו, שיקרע רע גזר דיננו

ויקראו לפניך זכיותינו".

 

 

לדלעת הוספתי עלי מנגולד שיהיה יפה טעים וצבעוני.

 

ההכנה:

חותכים את הדלעת בערך 4 ס"מ על 3 ס"מ עובי 1 ס"מ

את  עלי המנגולד חותכים בערך  5 ס"מ על 10 ס"מ ומגלגלים

 



להכין קערה אחת עם קמח , וקערה שניה

 עם 2 ביצים טרופות עם כף מים וקורט מלח

 

לחמם שמן במחבת, לתבול את הדלעת ולעלי המנגולד בקמח ולאחר מכן

בביצה ולטגן, את הדלעת יש לטגן  3-4 דקות מכל צד, עד שהיא רכה,

להוציא על נייר סופג.

 



להכין סירופ:

לבשל בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס ונוצר סירופ סמיך 

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

לתבול את הדלעת ועלי המנגולד המטוגנים בסירופ החם

לסדר יפה בצלחת הגשה.

 



 

 ש נ ה  ט ו ב ה  ו מ ת ו ק ה

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/9/2012 21:28   בקטגוריות חגים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-22/9/2012 21:47
 



כבד עוף במעטפת חזה אווז מעושן


 

מנה יפה, חגיגית וטעימה, שעושה המון רושם,

בחמש דקות עבודה.

מעדן שכולם מתלהבים.

 

 



מצרכים ל- 20 יח':

חצי ק"ג כבדי עוף טריים

20  יח' פרוסות דקות של חזה אווז מעושן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

קסמי שיניים

 





ההכנה:

חוצים כל כבד לשניים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי,

לוקחים פרוסת חזה אווז מעושן ובקצה הפרוסה מניחים חצי כבד ומגלגלים,

סוגרים עם קיסם.

ובזאת הסתיימה העבודה.

 



מניחים בתבנית חסינת אש ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל- 20 דקות,

שימו לב לא לייבש את הכבדים,

איך בודקים: אחרי 15 דקות מוצאים מאמצע התבנית כבד אחד מגוגל

חוצים לחצי רואים וטועמים ויודעים לעוד לכמה דקות להחזיר לתנור.



מוצאים מהתנור, להוציא בעדינות את הקיסמים ולהעביר לצלחת הגשה.

מקשטים בעירית קצוצה או מניחים על עלי חסה.

מגישים חם.

 



ב ת א ב ו ן מוציא לשון מוציא לשון

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/9/2012 09:49   בקטגוריות בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של impious ב-13/9/2012 22:37
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)