לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

9/2013

פשטידת גבינות


 



את הפשטידה המוצלחת והטעימה הזאת מכינים מכל שאריות הגבינה

שיש במקרר.

אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.

 

מצרכים:

תבנית חסינת אש 35/25

לבצק:

350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)

200 גרם חמאה

1 מיכל שמנת חמוצה

1 ביצה

 

למילוי הגבינות:

בערך 2 קילו גבינות (פטה מפוררת, קשקוול מגורר,  גבינה לבנה, קוטג,

צהובה מגוררת, רוקפור)

אני הכנתי:

2 מיכלים קוטג 5%

2 מיכלים גבינת לבנה 5%

300 גרם עמק - מגורר גס

300 גרם קשקוול - מגורר גס

2 מיכלים פטה כבשים - לפורר עם הידיים

4 ביצים

תפוח אדמה גדול מאד מבושל ,למעוך כמו לפירה,

לטעום אם יש צורך להוסיף מלח,

רבע כפית פלפל שחור .

 

ההכנה:

ללוש את מצרכי הבצק, 3/4 מכמות הבצק לרפד תבנית משומנת,

1/4 מכמות הבצק ללהכין רצועות עגולות ודקות.

לערבב את כל הגבינות עם הביצים ותפוח האדמה, למרוח על הבצק

בצורה אחידה.

את הרצועות להניח על הגבינות בצורה שתי וערב.

 



את הרצועות למרוח בחלמון ביצה.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 50 דקות.

 



ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 28/9/2013 08:42   בקטגוריות גבינות, פשטידות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Maa ב-28/9/2013 09:53
 



עוגיות שומשום עם פצפוצי אורז


 

 

תודה מירב, מתכון לעוגיות טעימות במיוחד

וקלות להכנה.

 



מצרכים:

2 כוסות שומשום קלוי

5 כוסות פיצפוצי אורז

3/4 כוס טחינה גולמית

3/4 כוס סוכר חום כהה

3/4 כוס דבש

 



 

ההכנה:

את פיצפוצי האורז לקלות בתבנית התנור בחום של 170 מעלות

20 דקות.

להכין מראש תבנית מלבנית 25/35 מרופדת בנייר אפיה, לרסס מעט בשמן.

להניח בקערה גדולה את השומשום הקלוי עם פיצפוצי האורז הקלויים.

בסיר קטן להמיס:

טחינה, סוכר חום ודבש.

לצקת את התערובת על הפיצפוצים והשומשום ולערבב מיד ומהר עד

שכל הפיצפוצים עטופים ברוטב.

להעביר מיד לתבנית ולשטח את התערובת בצורה אחידה.

להעביר למקרר לשעה, להוציא מהמקרר ולחתוך לעוגיות בגודל הרצוי.







עוד אפשרות:

להחליף את השומשום ב :

חצי כוס שומשום

3/4 כוס פסטוקים קלויים קצוצים גס

3/4 כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס







 

לשמור בכלי סגור במקרר.

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

 

נכתב על ידי רינה'לה , 12/9/2013 13:34   בקטגוריות עוגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דג דניס בתנור


 

 



 

מצרכים:

2 דגי דניס שלמים

חצי כוס שמן זית

6 שיני שום פרוסות

2 לימונים - לקלוף ולפרוס דק

2 עגבניות פרוסות

1 בצל גדול פרוס

חצי כוס כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

כפית כורכום

 

ההכנה:

בתבנית גדולה חסינת אש לפזר בתחתית התבנית:

חצי מכמות השמן, הבצל, השום, הלימון, והעגבניות.

להמליח ולפלפל.

להניח מעל את הדגים.

מעל הדגים לפזר:

מלח, פלפל, שום, עגבניות, בצל, פרוסות לימון.

שמן זית ואת כפית הכורכום.

 



לכסות ברדיד אלומנים, להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות לעשרים דקות,

להסיר את רדיד האלומניום להחזיר לתנור לעוד 10 דקות.

לפזר כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה), להגיש חם.

 



ש נ ה  ט ו ב ה

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/9/2013 11:49   בקטגוריות דגים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ענבר ב-7/9/2013 14:00
 



עוגיות מבצק פריך במילוי קרם שוקולד השחר


 

 


מ

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח פחות 1 כוס

2 שקיות אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

200 גרם חמאה רכה

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

למילוי:

מיכל שוקולד למריחה השחר

 

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה ללוש את הבצק, לקרר מעט.

 

לחלק את הבצק ל- 6 כדורים, לרדד כל כדור למלבן על משטח מקומח

למרוח ממרח שוקולד בערך כף גדושה על כל רולדה ולגלגל .

לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח את הרולדות בתבנית .

עם סכין לסמן לעוגיות ברוחב 2 ס"מ

 



 

לאפות בתנור חם 170 מעלות 40 דקות או עד לצבע זהוב של העוגיות.

לקרר 10 דקות ועם סכין חדה לפרוס את העוגיות .

 

לקרר, לפזר אבקת סוכר , לשמור בכלי אטום.

 



 

שבוע טוב

נכתב על ידי רינה'לה , 2/9/2013 17:01   בקטגוריות עוגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)