כל בוקר כשאני מגיעה לעבודה, אני שולפת גמבה אדומה, חותכת לרצועות מפזרת קודם מלח, אח"כ לימון (ככה הלימון מוריד את המלח על כל הגמבות עד תחתית הקערה), ליד 3 פריכיות אורז עם גבינה לבנה, ובד"כ זה מסדר אותי יופי עד הצהריים.
ערב אחד הגאון חיפש נישנוש קל, הצעתי לו שאכין משהו קליל הן מבחינת מזון והן מבחינה קלורית, כשהגשתי לו את הגמבה עם לימון סחוט ומלח דק, הוא ממש התרשם- "לא חשבתי שזה יכול להיות כ"כ טעים הדבר הפשוט הזה".
למחרת, חיכה לי סנדוויץ' עם פתק:
"אתמול
אתמול טעמתי גמבה
עם מלח ולימון.
זה היה כל כך נהדר.
לא ברור כיצד שלושה מרכיבים פשוטים עושים לי כל כך נעים בפה.
ואז...
אז חשבתי לי שגם אנחנו,
שני מרכיבים פשוטים יוצרים
יחדיו משהו כל כך נהדר
וגדול יותר בכל אחד לחוד.
האהבה שלנו, היא הטעם המגניב, המרהיב והכייפי
שהיה לי בפה,
אתמול.
אאא
הגאון הקולינרי"
אז הסנדוויץ' לא כלל גמבה, אבל היה בניחוח חורפי משהו:
כריך חורפי
לחם שיפון
תערובת תבלינים (זעתר, מלח, פלפל)
פסטרמה
מיונז
חרדל קוניאק
ביצה קשה
קורנישונים
כאילו, לכאורה, תגידו כריך עם מיונז פסטרמה ומלפפון חמוץ, מה כ"כ מעניין בו?
או! התבלינים, החרדל המיוחד, אפילו הטעם המיוחד של הקורנישונים שידרגו את הכריך הזה לכריך מגניב על!
בתיאבון!