פוסט זה נכתב בהשראת כתבה שפורסמה לפני יומיים, שכותרתה "עכברוש השנה - הכפר שחוגג עם חולדה בצלחת". קילו חולדות עולה בוויטנאם 3.80 דולר וזוהי ארוחה מסורתית לסיום השנה.
אני כבר יכול לראות את מבט הגועל הניצת בעינייכם והרגשת הקבס מתחילה להפֵּך את קִרְבֵיכֶם. טוב, מלבד עניין הכשרות, מדוע נראה לכם שהרבה פחות נורא לאכול בשר חזיר?
החולדה משתייכת למשפחת המכרסמים הכוללת גם את העכבר, הארנבת והסנאי. האם אתם יודעים שבשר ארנבת הוא מאכל תאווה באיטליה ובצרפת? למעשה יצא לי לאכול במסעותי בשר ארנבת וזה היה מאד טעים. אז מדוע ארנבת כן וחולדה לא? בוויטנאם - חולדה כן! שם היא משמשת כמאכל מסורתי. אז מדוע אותנו זה מגעיל, ואילו עוף או כבש שחוטים לא? מלבד אלה שבחרו בשל כך בחיי צמחונות? תאמרו ובצדק שהחולדה מסתובבת בפחי אשפתות. אבל גם חזיר מתפלש במי מדמנה והאם הרגשתם פעם את הריח הנודף מארנבת או שרקן המחמד שלכם? או את הריח בלול, בדיר או ברפת? דיירי האחרונים הם בני בית בצלחת של רובכם.
תאמרו שבגלל דבריי אתם כבר הופכים לצימחוניים החל מהארוחה הבאה. אבל, האדם נולד "אוכל כל" - כלומר גם בשרי וגם צמחוני. למעשה, לא טבעי להיות צמחוני ותזונה צמחונית גורמת לחסר רציני של מרכיבי מזון - בוודאי שמעתם על אנמיה ומחסור בברזל . גם קרובינו השימפנזים, אינם מסתפקים רק בארוחת ירקות ופירות והם משלימים בתוספות של טרף, כולל תינוקות שהם רוצחים במלחמות עם שבטים שכנים. תוספת חלבון נוספת לדיאטה של הקופים, מגיעה מאכילת הכינים שהם דולים מראשי חבריהם. למעשה המדע טוען שהתפתחות המוח האנושי מהמוח הקופי, התאפשר בשל התוספת החלבונית הבשרית בדיאטה.
אז אם בוויטנאם, בקוריאה ומדינות שכאלה, מחסלים כל כך הרבה מכרסמים ועדיין הם מצויים בשפע, יתכן והציד שלהם למטרות אכילה מבקר את קצב התרבותם. הידעתם? החולדות נגמלות מיניקה 3 שבועות לאחר הולדתן, מגיעות לבשלות מינית בגיל 6 שבועות ומשך ההריון שלהן רק 3 שבועות. כל אמא חולדה יולדת 6-12 צאצאים. מכאן, שמזוג חולדות אחד מקבלים בשנה אחת למעלה ממיליון וחצי חולדות. אם כך, הציד ואכילתן של החולדות בהחלט משמשים בקרת ילודה שלהן.
החולדה היא בת הדוד האבולוציונית של העכבר. למעשה עיקר ההבדל הנראה ביניהם הוא הגודל שלהם. עכבר שוקל כ-20 גרם, חולדה שוקלת כ-80 עד 200 גרם, בהתאם לזן שלהן. בתמונה הבאה אתם יכולים לראות כיצד הפכו עכבר לעכבר בגודל חולדה, בעזרת הנדסה גנטית - על ידי החדרת הגן האנושי המייצר את הורמון הגדילה, לדנ"א (הגנום) העכברי.
העכבר עצמו גם הוא מתרבה בקצב מדהים ואוכלוסיה שלו יכולה למלא את ביתינו. מסקר שנערך בלונדון, הסתבר ששם כל בית שלישי שורץ עכברים. למעשה העכברים כל כך גמישים, עד שהם יכולים לחדור לבתים מבעד חריץ דלת שעוביו כשל עיפרון בלבד.
אז מדוע אתם אינכם אוכלים את המכרסמים האלה? יש מקומות בעולם שדווקא כן אוכלים אותם. האם יתכן שאם היו מגישים לכם אותם בצלחת מבלי לדעת את המקור, הייתם מלקקים את האצבעות? הקדמונים כבר אמרו, על טעם וריח אין להתווכח. יתכן שאם הייתם גדלים על בשר חולדות מאז ילדותכם, הייתם אוכלים אותן בתאווה. אז אולי בעצם הכל הוא רק שאלה של תרבות?
מקווה שלא קלקלתי לכם את ארוחת הערב!
***
ההצבעה על נושא הפוסט המבוקש ממשיכה.
כל המצביע משפיע!