לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חשיבה חופשית


מתובנות של מדען: עובדות לא נעלמות כאשר מתעלמים מהן!

Avatarכינוי:  קנקן התה

בן: 13

Google:  קנקן התה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2013

בסוף הדרך


 

כְּשֶׁבְּסוֹף הַדֶּרֶךְ

יָבְשׁוּ זֵרֵי הַדַּפְנָה

רֵיקָנוּת שׂוֹרֶרֶת

זֶה סִימָן לְהַתְחָלָה חֲדָשָׁה

שֶׁמֶשׁ שָׁקְעָה עֵת עֶרֶב

רַק הֵד אֲדָווֹת גַּלִּים נִשְׁמַע

זֶפִיר עֶרֶב מְלַטֵּף פֶּרַח כָּמֵשׁ

נִצָּן עָנֹג יוֹנֵק גִּבְעוֹלוֹ

מָחָר עִם צַפְרִירֵי בֹּקֶר

תַּפְצִיעַ זְרִיחָה וּפְרִיחָה צְעִירָה

הִסְתַּיְּמוּ עִם לֵיל חַיִּים יְשָׁנִים

מַתְחִילִים חַיִּים חֲדָשִׁים.

 

 

 

 קיץ. אני דוקורנט שנה ראשונה במדעים. במסגרת תוכנית חילופי סטודנטים בקיץ, מצטרפת אלי למחקר סטודנטית אמריקאית, בין השנה השלישית לרביעית לתואר ראשון שלה. אבא שלה מדען, ביוכימאי דגול. כל חייו חקר מנגנון יצירת רדיקלים חופשיים המביאים להזדקנות. כן , הרדיקלים החופשיים הם אלה שכנגדם לוקחים אנטי-אוקסידנטים.

 

בספר הלימוד בן כאלף עמודים לביוכימיה, מצוין משפט על עבודתו. שלושים שנות מחקר, עשרות מאמרים, וכל פועלו מסוכם בספר הלימוד מספר אחד בתחום - במשפט אחד. ואני חושב שהלוואי וגם אני אזכה למשפט אחד כזה בספר, בערוב ימי כמדען.

 

כמה שנים אחר כך, אני נוסע לפוסט דוקטורט בארצות הברית. ובסיום תקופה בת ארבע שנים, אני פותח את ספר לימוד מספר אחד לאונקולוגיה - ורואה לא משפט אחד, אלא עמוד וחצי, המסכמים את המחקר בפוסט דוקטורט. והמחקר מיוחס לי.   

 

והנה בגיל 33 - אני זוכה להגשים יותר משחלמתי להשיג בכל הקריירה המדעית שלי. בגיל צעיר כזה אני מגיע למה שאמור להיות שיא חיי. מוזמן להרצות בכנס האגודה האמריקאית לסרטן. נושא הרצאה בפעם הראשונה עם חליפה ועניבה. אלפי אנשים נושאים תשואות. את מחיאות הכפיים של אלה שצופים בחוץ במסכים הגדולים, אלה שלא מצאו מקום ישיבה באולם בגודל איצטדיון - אני לא שומע. נציגי חברות תרופות מזמינים לטקסי קבלת פנים. מסיעים אותי בלימוזינה. הצעות עבודה. לוח הזמנים אינו מאפשר פגישה עם כולם. אני חייב להגיע לטיסה, לחזור לחוף המזרחי. 

 

וכשנגמרות החגיגות, מה אני אמור לעשות? לנוח על זרי הדפנה?

תחושת ריקנות אוחזת בי. חושב שלאחר פריחה כזו, אפשר רק ליפול. בוודאי עכשיו תגיע הקמילה. תחושות הריקנות והדכדוך כבדות מאוד...

אך בדיעבד, הן היו למעשה סימן להתחלות חדשות.

 

נכתב על ידי קנקן התה , 31/7/2013 09:03   בקטגוריות שירים שלי, עולם המדע, פוסט דוקטורט, הצלחה, הצלחה בגיל צעיר  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-1/8/2013 21:34
 



בלילות הקיץ החמים


 

בלילות הקיץ החמים

שום דבר (כמעט) אינו קורה

אולי פוסט נגוז מבעד 

לחלון פתוח
אולי צרצר נשמע הרחק 
אך אפילו המונה (כמעט) לא מתקתק 
בלילות הקיץ החמים 

שום דבר (כמעט) אינו קורה

מתחת לעץ התות בכפר

יושבים ומדברים.

 



 

תגידו בלוגרים יקרים, האם זה גם אצלכם?

 

נכתב על ידי קנקן התה , 31/7/2013 00:32   בקטגוריות בלוגיה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מידה אחת פחות במכנסיים בארבעים יום


  

קוראי שהתוודעו כבר לתזונת הזון (וחלקם מנויים במועדון הזון שהקמתי כאן), יודעים שלפני כשמונה עשרה שנה הורדתי שתי מידות במכנסיים ושמרתי על כך בעזרת עקרונות הזון.

  

אבל מה לעשות, עם הגיל הביולוגיה משתנה. הגוף צורך פחות ועייפות משתלטת מדי פעם. צריך להקשיב לגוף. אז לפני כארבעים יום, המשכתי בעקרונות הזון אבל התחלתי להוריד את כמות הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הגבוה: פסטה (חיטה מלאה), מאפים, אורז (מלא או אדום) ותפוח אדמה אני אוכל כעת כזית - בעיקר בסופ"ש. גם קטניות - עשירית ממה שאכלתי. במקום התחלתי להעלות את כמות הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הנמוך. שזה בעיקר ירקות, שתי פירות ביום בלבד. יותר יוגורט (שמכיל את יחס הזהב של הזון). שתיה - מים עם קרח בלבד (שני ליטר ביום).

 

והתוצאה - המכנסיים החלו ליפול. אני לא צוחק. נשארתי פעם עם התחתונים ברחוב, מזל שלא היו עדים. בדרך כלל אני לא שוקל את עצמי. מידת המכנסיים היא מדד מצויין. אבל הפעם נשקלתי. אל תדאגו, לא נעלמתי. נמצא במצב טוב עם ערך BMI בטווח הנמוך של הסקלה הנורמלית המומלצת לבריאות. אז עם מידה אחת פחות במכנסיים ושני חורים נוספים בחגורה - אני מרגיש היום נמרץ יותר.

  

והנה דוגמה לארוחה עיקרית  (4 בלוקים לפי הזון):

  

נקניקיות עגל עם ירקות

  

גילוי נאות, אלו לא נקניקיות פשוטות ולא בריאות שמוכרים במרכולים. אלו נקניקיות בוטיק דלות שומן מהחי, ללא שומן טרנס, ללא קמח, ללא מונוסודיום גלוטמאט, ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים. בשר עגל טהור, תבלינים, ומעט עמילן מתפוח אדמה. מי שמעונין היכן קונים נקניקיות כאלה - שיכנס לדף הפייסבוק של הבלוג, לתגובה שלי לשאלה.

  

45 גרם מהנקניקיות האלו זה בלוק חלבון אחד של הזון. שלבי הכנה:

  

מרתיחים מים בסיר קטן (אפשר לחסוך בזמן ולשפוך לסיר מים רותחים מקנקן חשמלי).

  

שוטפים 3 נקניקיות במים וחורצים בשיני המזלג מספר פעמים לאורך הנקניקיה. מכניסים למים הרתוחים ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות. בשיטת בישול זו יוצאים עודף עמילן תפוח אדמה וחלק מהשומן (מהבשר הרזה). ראו את העכירות של המים בסיר. זה עמילן ומעט שומן.

  



  

שוטפים את הנקניקיות במים לפני הסידור בצלחת.

 

מחממים תנור אובן טוסטר ל- 210 מעלות (חום עילי ותחתי).

 

מניחים על תבנית תנור אפיה קטנה עטופה בנייר אלומיניום את הירקות הבאים:

  

3 פלפלים שטופים מכל הצבעים

1 כוס עגבניות שרי שטופות

1 קישוא עגול שטוף עם הקליפה (אפשר גם רגיל)

2 בצלי שלוט מקולפים

2 תפרחות שום קטנות עם הקליפה.

2 פלפלי צ'ילי (לאחר חיתוך הגבעול, וביצוע חתך אחד לאורך כל הפלפל. מרחיקים את הגרעינים, חותכים את הגידים הפנימיים חריף אש ושוטפים במים להרחקת השאריות - כעת לצ'ילי תהייה לאחר אפיה חריפות עדינה).

 

לאחר אפיה 20 דקות, הירקות נראים כך: 



 

חותכים את כיפות הפלפלים עם הגבעול, מרחיקים את הגרעינים והגידים ושוטפים במים את השאריות. חותכים את הפלפלים לרצועות.

 

את ראש הקישוא חותכים מספר חתכים מהמרכז ובוצעים כמו פרח. במרכז מניחים רצועת פלפל אדום לקישוט.

 

מקלפים את תפרחות השום לשיניים בודדות ורכות ( השום לאחר אפייה כזו בעל טעם מעודן ללא הטעם והריח הגסים בשום טרי).

 

על צלחת גדולה פורסים 3-4 עלי חסה בינוניים (מעט ירק חי עם סיבים תזונתיים).

 

מסדרים את הנקניקיות, הקישוא, רצועות הפלפלים, עגבניות השרי האפויות, בצלי השלוט, שיני השום ופלפלי הצ'ילי. בוזקים על הירקות כפית שמן זית. אפשר להמליח מעט ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס. אני לא ממליח בכלל.

 

מוסיפים 2 כפיות חרדל (אני לא משתמש ברטבי החרדל המלאכותיים המכילים בין השאר קמח, אלא בחרדל דיז'ון עם הגרגרים השלמים). והרי המנה לפניכם:

 



 

אופן הכנה קל ומהיר.

4 בלוקים מאוזנים לפי הזון.

כ-550 קלוריות.

ארוחה מזינה ולא מעיקה.

פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך.

הרגשת שובע לארבע שעות לפחות.

 

בתאבון!

 

אפשר להחליף את הנקנקיות ב-150 גרם חזה עוף, הודו, בשר בקר רזה, או עגל - צלויים, אפויים או מבושלים. אפשר גם להכין קדרה של רצועות הבשר, עם הירקות בכמות שציינתי.

 

כעת אני כבר מתקשה לאכול פסטות, מאפים, אורז, תפוחי אדמה ואפילו קטניות - אלא ממש בכמות קטנה. הם גורמים לי להרגשת כבדות ועייפות. אני אוכל מאוזן. אשרי וטוב לי. 

 

ואגלה לכם סוד. אני אוכל מעט גלידה פעמיים שלוש בשבוע וגם שתי טבליות ליום שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו) נטול סוכר - אנטי אוקסידנט מצויין.לפעמים מחליף בשוקו ללא סוכר ומעט חלב עם ממתיק סכרין. נשמע אולי נורא, אבל ממש טעים כשמתרגלים. בשבוע שעבר נתנו לי לטעום בסופר שוקו עם 30% סוכר פחות. היה לי מתוק מדי ונשאר לי טעם חמוץ בפה לאחר השתיה.

 

זכרו שלפי עקרונות הזון אף פעם לא אוכלים פרי לבד (שהוא כולו פחמימות). אני אוכל פרי יחד עם הכמות המתאימה של גבינת עיזים או כבשים ביחס הזהב בין פחמימות, חלבון ושומן. זה טעים ביחד שיגעון, וגם גורם להרגשת שובע.

 

 

לשאר הכתבות בנושא תזונת הזון, בסדר יורד מהסוף להתחלה כאן.

 

 

מועדון THE ZONE

 

נכתב על ידי קנקן התה , 29/7/2013 19:40   בקטגוריות מועדון THE ZONE, THE ZONE, בריאות, תזונה, תזונת הזון, נקניקיות עגל, נקניקיות עגל עם ירקות, ירידה במשקל, דיאטה, דיאטות, פורום ישרא-בלוג  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-30/7/2013 16:50
 



הסטטיסטיקה החדשה של פייסבוק


 

קיבלתי הודעה מפייסבוק שמציינת כי דף הפייסבוק של הבלוג הזה נבחר לנסיון חינם של עידכון תוכנת סטטיסטיקה חדשה בפייסבוק. לאחר שעברתי על התכונות, הגעתי למסקנה שאין לי מה להפסיד ואישרתי את השימוש.

  

כשפתחתי גילתי אינפורמציה מאוד מעניינת על הפופולריות של הדף בחודש ובשבוע האחרונים. על הצפיות, מקור הצפיות - מדינה ועיר, פילוח לפי מגדר (נשים וגברים), איזה סטטוסים היו הכי פופולרים ועוד.

 



  

 

להפתעתי גיליתי שבחודש האחרון מספר הצפיות היו:

ישראל - 1,086

ארה"ב- 299

ועוד כמה עשרות לפי סדר כניסות יורד: מקנדה, אנגליה, צרפת, רוסיה, מרוקו, ספרד, דרום אפריקה, שוודיה, הולנד, קרואטיה, פיליפינים, אוסטריה, פנמה, אוסטרליה, הונגריה, רומניה, גרמניה ופורטוגל.

  

יש אינפורמציה גם לגבי הערים. בישראל הצפיות מתפלגות יפה בכל רחבי הארץ (צפון, מרכז, ודרום).

  

מעניין הפילוח של התפוצה המגדרית של הבלוג:

אוהדים: 59% -נשים,   41%- גברים

החודש הפוסטים הגיעו ל:

 81% -נשים, 17%- גברים, 2% - ללא מגדר.

 

הסטטיסטיקה המגדרית הכללית של הדף מושוות לכלל הפייסבוק:

 

נשים:   בדף הזה - 59% , לעומת בכלל הפייסבוק - 46%

גברים:  בדף הזה - 41% , לעומת בכלל הפייסבוק - 54%

 

אין ספק, לדף הבלוג שלי יש העדפה נשית.

  

התפלגות גילאים של הצפיות:

  

13-17: 6%

18-24: 9%

25-34: 16%

35-44: 22%

45-54: 24%

55-64: 16%

65+   : 4%

 

מכאן שגיל עיקר הקוראים נע בין 35-54.

בכל טווח גיל יש גם התפלגות מגדרית.

 

יש עוד הרבה נתונים נוספים. כמו למשל הפופולריות של כל סטטוס, כמה קוראים, התפלגות מגדרית, מדינה ועיר.

 

 

אז זוהי בהחלט אינפורמציה מעניינת ובהחלט הופתעתי מהנתונים והתפוצה. אבל האם אני יודע את הנתונים האלה לגבי הבלוג עצמו? התשובה היא לא!

 

אין האינפורמציה הזו זמינה בלוח העריכה של הבלוג. ניסיתי להתקין מונה כניסה לבלוג לפי ארצות ולא הצלחתי. גם מונה של כניסות כרגע (כפי שאני רואה בחלק מהבלוגים) לא הצלחתי להתקין. מילאתי אחר כל ההוראות מהאתרים המתאימים ולא הצליח. אולי הם אינם מתאימים לסיסטם של המחשב.

 

ואולי מי יתן שהסטטיסטיקה הזמינה בפייסבוק תהייה גם זמינה בישראבלוג. ואולי זו תהייה כפפה להנהלת ישרא.יהיה מעניין לדעת כמה קוראים נכנסים דרך ישרא-בלוג, כמה דרך נענע10, כמה מגוגל, כמה דרך פייסבוק, וכמה ממערכות בלוגים חיצוניות.

 

מדוע זה בכלל חשוב תאמרו? ובכן, אני יודע פחות או יותר על המגיבים בבלוג. הייתי רוצה לדעת גם על הקוראים האלמונים. מגדר, גיל, פוסטים פופולרים במיוחד וכדומה.

 

מה אתם חושבים?

 

נכתב על ידי קנקן התה , 28/7/2013 01:04   בקטגוריות סטטיסטיקה בפייסבוק, סטטיסטיק בישרא-בלוג, פייסבוק, ישרא-בלוג, בלוגיה  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קנקן התה ב-29/7/2013 20:07
 



כשהגבתי על "בריאות" הסטיביה - Ynet סינן אותי!


 

 

לפני ימים אחדים פורסמה ב Ynet הכתבה הזו. והכתבה מתבססת על מחקר חדש, שממתיקים מלאכותיים גורמים להשמנה. ביג דיל, כבר פורסמו בעבר מחקרים כאלה. והסיבות לכך אינן פעולה ישירה של הממתיקים המלאכותיים, אלא סיבות עקיפות, שעיקרן:

 

א. אנשים הצורכים מזונות ומשקאות עם ממתיקים מלאכותיים - מרשים לעצמם לאכול יותר, בשם החיסכון בקלוריות.

ב. הממתיקים המלאכותיים אינם מספקים את תאוות המתוק של מרכז הנאה במוח.

 

אבל לא זה נושא הפוסט הזה, אלא סינון של תגובה שלי לכתבה הזו ב Ynet. כידוע, כל התגובות של הקוראים שנשלחות לכתבות ב Ynet, מחכות לאישור המערכת לפני פרסומם.

 

למרות שהכתבה לא התייחסה לממתיק מלאכותי ספציפי זה או אחר - המגיבים התייחסו גם לעניין ממתיקים ספציפיים. ביניהם סטיביה. ואפילו מגיבה אחת הפנתה לפוסט כאן שהפנה לפרסום שלי בפייסבוק על ההטעיות השיווקיות שהשימוש בסטיביה בריא, משום שמקורו טבעי - צמח הסטיביה. ובעיקבות לוח העריכה שלי הראה כניסות רבות לפוסט הזה. אבל כאמור יש בו רק התייחסות לסטטוס שפרסמתי בדף הפייסבוק של הבלוג ולא הסטטוס עצמו.

 

לכן, הגבתי לכתבה ב Ynet בכותרת "ההטעיות הגדולות של צמח הסטיביה". כולל של אלה המתיימרים להיות מומחים בתזונה. כי גם הם מולכים שולל אחרי השיווק האגרסיבי של מוצרי הסטיביה. זה היה גם בעיקבות מגיב ששאל, מדוע לא מזהירים על זה?

 

ובתגובה שלי הבאתי קישור של פוסט על ההטעיות השיווקיות של מוצרי מזון, שהם כביכול מוצרי בריאות. ובנוסף, לגבי הסטיביה, הבאתי קישור לכתבתו של פרופסור חיים גמליאל ממכון רותם. ובכתבה על כל האמת בשימוש בסטיביה. על הנזקים הבלתי הפיכים של מיצויים ואבקות מצמח הסטיביה לכליות ולכבד. הנזקים האלה גדולים במיוחד לחולי סוכרת.

 

הבאתי קישור לכתבה של פרופסור גמליאל, כי אני מסכים לעובדות שהוא מציג. כולל השקר שמוצרי הסטיביה בטוחים לשימוש ואושרו על ידי ה- FDA. והאמת היא שממתיקי סטיביה אסורים לשימוש בארה"ב מאז שנות השמונים במאה הקודמת. ה- FDA אישר לשימוש רק מרכיב אחד בלבד המצוי בסטיביה. בסטיביה יש מספר כימיקלים (ואתם חושבים שצמחים טבעיים אינם מכילים כימיקלים). לפי ה- FDA רק כימיקל גליקוזידי אחד מותר לשימוש כממתיק ולא מיצוי של כל מרכיבי עלי הסטיביה. והמשווקים מוכרים לכם את הלוקש שממתיקי סטיביה בטוחים לשימוש.

 

ומה הייתה תגובת מערכת Ynet? צינזרו את התגובה והמידע הזה. ואני מניח שהם לא רוצים להפיץ את המידע הזה. לאחר שהם  הפיצו גם כתבות בעבר על הבריאות והבטיחות בשימוש הלהיט "החדש" ששמו סטיביה. כמו בכתבה הזו, ושם כתוב כך:

 

"המחקרים שבוצעו עד כה מצביעים על כך שבכמויות הנצרכות בממתיק אין לגליקוזידים שבו השפעה בריאותית כלשהי. הוכח שהממתיק אינו גורם לסרטן והוא בטיחותי בכמויות הנצרכות כממתיק אישי או כממתיק במשקאות ודגני בוקר".

 

ואפילו תראו על הממתיקים האלה חותמת "כשרות" של האגודה הישראלית לסוכרת. ואפילו פורסמו מספר כתבות של רופאים בקופות חולים, הקובעים שהשימוש בסטיביה "כנראה" בטוח. במאמר מוסגר אומר לכם שלא כל הרופאים וכמובן הנטורופטים מומחים לתזונה. ולא כל הקביעות של אגודות כמו האגודה לסוכרת הם בהכרח תנ"ך קדוש. האגודות האלה כל הזמן משנות את דעתן. אפילו את הערכים הנורמלים של הסוכר בדם הם שינו בהדרגה מ- 120 ל- 100. וזה רק דוגמה אחת.

 



 

שנים רבות ציינו שממתיקי סכרין מסוכנים לבריאות. ודווקא הכימיקל (האינרטי והלא מזיק) הזה הוכרז כבטוח לשימוש לאחר 50 שנות שימוש. לממתיקי סטיביה אין וותק כזה בשימוש. למעשה השימוש נפוץ רק לאחרונה. אז האם אתם רוצים לשמש שפני ניסוי? בכל מקרה, אתם חושבים שאתם צורכים ממתיק טבעי, אבל למעשה אתם צורכים במוצרים השונים את אחד או חלק (בהתאם למוצר) מהכימיקלים האלה: 

 

א. סטביוזיד (Stevioside)

ב. רבודיוזיד (Rebaudioside) מסוג A

ג.  רבודיוזיד (Rebaudioside) מסוג C

ד.  דולקוזיד (Dulcoside) מסוג A

 

גם מרבית הצרכנים אינם מבחינים בין מוצרי הסטיביה השונים. למשל מוכרים לכם מוצרי סטיביה עם מרכיבים נוספים. למשל מוכרים סטיביה כסכרין מהטבע עם תוספת דקסטרוז. ודקסטרוז הוא סוכר לכל דבר (לידיעת חולי הסוכרת). מוצרי סטיביה נמכרים אפילו בבתי המרקחת של קופות החולים. האם יש קשר לכך ולפרסומים חיוביים של הסטיביה על ידי קופות חולים באתרים שלהם?

 

גם אם חלק ממרכיבי הסטיביה נכון לעכשיו "אינם מזיקים", האם מישהו נותן דעתו לכמות הצריכה שלהם? כמה מזון מומתק או כמה ליטרים של משקאות אתם עשויים לצרוך ביום? האם אתם יודעים מאיזה זן מתוך 140 זנים בעולם הופקו הכימיקלים של הסטיביה שאתם צורכים? הרכב הכימיקלים וכמותם שונה מזן לזן ובהתאם לתקופת הגידול. מישהו נותן לכם אינפורמציה על כך?

 

חלק מהמשווקים מעלים את תאוריית הקונספירציה שרשויות בריאות כמו ה FDA אינן מאשרות את הסטיביה כממתיק אלא רק כתוספות מזון - כי הן מגינות על יצרני הממתיקים האחרים. תאמינו למי שאתם רוצים. אני לא מוכן לצרוך מוצרים על פי אמונות וקונספירציות.

 

יש גם ממתיקים נוספים בשוק שאינם בטוחים לשימוש, או שאין עדיין נסיון רב שנים בשימושם. למשל האספרטיים עשוי להיות מאוד מזיק בבישול או במשקאות שלא נשמרו בקירור מאז ייצורם. על כך בפוסט אחר שאכתוב בעתיד.

 

אבל תגידו, מדוע ב- Ynet סיננו את התגובה שלי, ולא של מגיבים אחרים שאינם נושאים תואר פרופסור? האם זה משום שבסיום התגובה ציינתי שכותב התגובה מרצה לביוכימיה וגנטיקה בבית ספר לרפואה? ואולי משום שהתפוצה בכתבות של הבלוג הזה מוגבלת ואינה משתווה לתפוצה של הכתבות שלהם?

 

האם יש לכם ניחוש מה עומד מאחרי זה?

 

 

הערה: עד לפרסום פוסט זה לא מופיעה תגובתי ב- Ynet. בדקתי זאת. אם במקרה תתפרסם עכשיו, אל תולכו שולל.

 

***

 

תוספת עריכה (חומר למחשבה)

 

אם תניחו קעריות - אחת עם מי סוכר והאחרות עם מי ממתיקים מלאכותיים  שונים: דבורים וחרקים אחרים יעוטו על קערית מי הסוכר. אבל, אף אחד מהם לא יתעניין בקעריות האחרות. רק אנחנו בני אנוש, עם חוש ריח וטעם מנוון, מוכנים לשתות את זה.

  ***

 

קיבלתי את הרעיון של אחת המגיבות כאן וכתבתי תגובה נוספת לכתבה ב Ynet:

 

סינון תגובות בנושא הכתבה

 

לידיעת המערכת. בעקבות סינון התגובה הקודמת כאן - פורסמה הכתבה הבאה:

http://israblog.co.il/blogread.asp?blog=771819&blogcode=13861191

 

האם גם הפעם תצנזרו?

 

בינתיים קיבלתי את התגובה האלקטרונית:

תודה,
קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת.

 

 

עברו שלושה ימים מאז פרסום הכתבה, וב Ynet לא פרסמו את שתי התגובות.

נראה שב Ynet דוגלים בחופש העיתונות

אבל לא בחופש הדיבור.

נכתב על ידי קנקן התה , 27/7/2013 10:13   בקטגוריות סטיביה, Ynet, תזונה, תזונאים, האגודה הישראלית לסוכרת, מדע, בריאות, חברה  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Interlude ב-5/4/2015 12:58
 



לדף הבא
דפים:  

124,864
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , מדע וטכנולוגיה , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקנקן התה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קנקן התה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)