קיבלתי במתנה ספר חדש של השף קונדיטורית פסקל פרץ-רובין.
שם הספר פסקל מגישה נדוניה הקשר העדתי המתוק
לסהרונים האלה יש הרבה שמות מכל העדות....למשל: טרבדיקוס, בורקיטס דה-מיל, סמבוסק-בלוז, קעבטץ', גיזטה, קורבידס/ סהרוני אגוזים
אני עוד הוסיף שגם לעדה הפרסית יש שם לעוגיות האלה: קרפיץ'....כן!!! אני זוכרת את סבתא שלי מכינה אותן ומניחה בסיר על הפתילייה.... פעם לא היה תנור ולא תבניות. עד היום אני רואה את סבתא... מרדדת את הבצק, מניחה במרכז בוטנים ( לא היו אגוזים..) סוגרת ומניחה לאפיה על הפתילייה.
בכל עדה יש את אותן העוגיות כמו שרושמת פסקל בספרה החדש:"הגעתי לתובנה שקיים קשר עמוק, מעניין ובעיקר מפתיע בין כל העדות גם בתחום האפייה".
חברים יקרים שלי.♥ היום אני משתפת אתכם במתכון טעים ומנצח לסהרונים המתאימים לכל ארוע.
ממליצה בחום על הספר החדש של פסקל.
מאחלת לכולם המשך שבוע נעים ומתוק
החומרים להכנת הבצק והמילוי
בקערה לנפות קמח להוסיף אבקת אפיה להוסיף סוכר ולערבב
להוסיף שמן להוסיף מים ללוש את התערובת עד קבלת בצק רך ועדין
לסירופ: בקלחת לשים מים וסוכר להוסיף את מיץ הלימון
להוסיף את הקינמון ( אפשר מקל קינמון ) לערבב ...להרתיח ולבשל על אש קטנה כ-20 דקות עד לסמיכות
לקצוץ את אגוזי המלך בקערה: אגוזים קצוצים סוכר וקינמון להוסיף את השומשום
לקחת רבע כוס מהסירופ להוסיף לתערובת האגוזים לערבב היטב (טעיםםםםם)
לפזר קמח על השיש להניח עליו את הבצקלפזר מעל מעט קמח ולרדד למלבן - - לקרוץ עיגולים
למלא עם כפית מתערובת האגוזים לסגור לחצי ולצבוט בצדדים להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה
להכניס לתנור לאפיה לאחר האפיה לטבול את העוגיות בסירופ הסוכר
להניח את העוגיות בכלי יפה אפשר למזוג עוד מסירופ הסוכר לכסות את הכלי
הטרבדיקוס מוכנים לאכילה
הצעת הגשה
קולאז' להמחשה
תהנו משנה מתוקה כדבש
-
מתכון להכנת טרבדיקוס:
25 עוגיות
-
חומרים לסירופ:
כוס וחצי מים
3/4 כוס סוכר
מיץ מ -1 לימון בינוני
רבע כפית קינמון ( אפשר מקל קינמון )
-
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן ( כוס מידה) לא חד פעמי
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים ( כוס מידה ) לא חד פעמי
-
חומרים למלית:
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
3 כפות זרעי שומשום ( שומשום רגיל )
אפשר להוסיף 2 טיפות מי ורדים למי שאוהב
-
אופן הכנת הסירופ:
בקלחת (סיר קטן) : מים, סוכר ,קינמון ומיץ לימון לערבב ולבשל כ - 20 דקות על אש קטנה, יתקבל סירופ סמיך.
-
אופן הכנת הבצק:
בקערה: לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה, להוסיף את הסוכר ולערבב. להוסיף את השמן והמים וללוש עד אשר מתקבל בצק רך עדין ושמנוני.
-
אופן הכנת המילוי:
קוצצים את האגוזים ומכניסים לקערה, מוסיפים את הסוכר, הקינמון והשומשום ומערבבים. לוקחים רבע כוס מנוזלי הסירופ מוזגים על האגוזים ומערבבים לעיסה אחידה. ( כדאי לטעום...זהירות ממכר )
-
אופן ההרכבה:
מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק, מקמחים טיפה את המערוך ומרדדים למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
-
בעזרת קורצן או כוס קורצים עיגולים ( לקמח מעט את דפנות הכוס).
-
במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מלית האגוזים וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים מסביב עם האצבעות. ( אפשר להדק בעזרת מזלג )
-
מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לי יצאו כ-25 סהרונים המתאימים בדיוק לתבנית גדולה של התנור.
-
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה 20-25 דקות ולא יותר. הסהרונים יזהיבו מעט, להוציא מהתנור ולצנן.
-
לטבול את הסהרונים בסירופ הסוכר, להניח בכלי הגשה ולכסות.
-
ישנה אפשרות לטגן את הסהרונים במקום לאפות אותם ולאחר מכן לטבול בסירופ. ( העדפתי לאפות )
-
המתכון נמצא בספר בעמוד 78, אני עשיתי מעט שינויים בכמויות.
-
תודה רבה לשף קונדיטורית פסקל פרץ-רובין על מתכון נפלא.
-
המתכון נלקח מספרה החדש: פסקל מגישה נדוניה הקשר העדתי המתוק
-