קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
קוסקוס עם עוף וירקות - ניחוח טריפוליטאי בבועה הרוסית מרכיבים שתי כרעיים ללא עור מחולקות לשתיים ארבעה תפוחי אדמה גדולים חתוכים לשמיניות שני גזרים גדולים חתוכים למטבעות בעובי 1 ס"מ כוס גרגירי חומוס מושרים ומרוככים במים כוס אפונה מושרת/מופשרת במים שני בצלים גדולים חתוכים קטן ארבע שיני שום קצוצות כף וחצי כורכום כתוש [אני כותשת לבד] חצי כפית מלח/חצי כפית אבקת מרק עוף [לבחירתכם, בועון לא משתמשת בגלל שזה מכיל מונוסודיום גלוטמאט] קוסקוס [מוכן מראש או להכין בזמן הבישול, בועון אישית קונה קוסקוס מוכן ב"צ'אצ'ו" בנתניה.]אופן ההכנה את העור והשומן של העוף זורקים לסוטאז' או לסיר גדול ו"מטגנים" עד שהשמן יוצא מהם. מוציאים את העור והשומן שנותרו ומכניסים את הבצל והשום. לאחר קבלת שקיפות של הבצל, מכניסים את תפוחי האדמה, הגזר והחומוס לסיר ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים עם התבלינים מומסים היטב בתוכם. מערבבים היטב וסוגרים את המכסה לרבע שעה. לאחר רבע שעה מוסיפים פנימה את העוף והאפונה ומכסים היטב את העוף במים ובשאר המרכיבים. מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לחצי שעה. מערבבים ובודקים את רוך תפוחי האדמה והגזר. אם הגזר עדיין קשיח מעט [הוא צריך להגיע למצב של רכות מקסימלית] סוגרים שנית את המכסה לעשר דקות. מורידים מהאש.הצעת הגשה בצלחת עמוקה מעט, מניחים קוסקוס שיכסה את תחתית הצלחת, מניחים את חתיכת העוף הנבחרת, מוסיפים את הירקות ושופכים ממעל את המרק.בתיאבון!
נכתב על ידי
בועון
,
9/10/2011 16:06
בקטגוריות
קוסקוס ,
בישול ,
בריאות ,
בתיאבון! ,
בועון החליטה ועשתה ,
מאכלים ללא שמן ,
מתכון ,
עוף ,
תפוחי אדמה ,
אהבה ויחסים ,
אופטימי ,
מרק ירקות
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מישהו, משהו, אחד מהשלושה. ב-11/10/2011 02:47
עוף ופירה מתפוחי אדמה וקישואים. נשמע בנאלי, לא?
גם בועון חשבה ככה שהתחילה לבשל.
אבל הנה הטוויסט:
אין מיליליטר של שמן או מיליגרם של מלח בכל העסק!
מרכיבים
שלוש-ארבע כרעיים של עוף
שלושה בצלים גדולים
ארבעה תפוחי אדמה גדולים
קישוא גדול מאוד [עדיף ירוק כהה, הוא פחות מר]
שמונה שיני שום
ארבעה גבעולי בצל ירוק
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
"מפשיטים" את הכרעיים מהעור ומנקים את שאריות השומן.
קולפים את תפוחי האדמה והקישוא וחותכים לחתיכות קטנות.
חותכים את הבצל לרצועות, קוצצים את השום ואת הבצל הירוק חותכים לטבעות.
במחבת גדולה עם מכסה או סיר גדול שטוח מניחים את העור שהסרנו מהעוף.
"מטגנים" אותו עד שהוא מתכווץ ואפשר לזרוק לפח [אלא אם אתם חובבי עור. בועון לא ממש.]
את הבצל, השום והבצל הירוק מכניסים למחבת ומטגנים עד שהבצל מקבל שקיפות קלה.
מוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים ומטגנים עד התרככות חלקית.
מוציאים את כל הכבודה מהמחבת ומכניסים את העוף.
על הכבודה שופכים את הפלפל השחור ומערבבים טוב טוב.
הופכים את העוף "בטן-גב" עד שהוא מלבין מבחוץ ומכניסים את הכבודה שהוצאה ממקודם.
סוגרים עם מכסה ומפעם לפעם מערבבים.
מחכים עד להפיכת תפוחי האדמה והקישואים למחית ומכבים את האש.
תשימו לב, שעם הערבוב, תפוחי האדמה והקישואים מתפרקים ונהפכים למחית לא כל-כך אסתטית.
בועון, אישית, הפרידה את העוף מהכבודה הנ"ל, הכניסה את כל הכבודה למעבד המזון, והתוצאה הייתה יפה.
המלצת הגשה
בצלחת שטוחה להניח מנה יפה של הפירה, לפזר מעליו מעט בצל ירוק חתוך לטבעות, להניח את הכרע לידו ולהגיש חם.
===============================================================
הבנתם את הקץ'?
חוץ מפלפל שחור, הכל טבעי!
בועון נהנתה לבשל כמו גם לאכול.
ואתם?
נכתב על ידי
בועון
,
4/10/2011 14:11
בקטגוריות
בועון ממליצה ,
בישול ,
בריאות ,
בתיאבון! ,
אופטימי ,
אוכל דיאטטי ,
תפוחי אדמה ,
קישואים ,
עוף ,
מאכלים ללא שמן
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
לחזור 4 שנים אחורה. חורף 2007, גיל 15, לפני המוהיקן והבלאגן.
40 קילו עטופים היטב בבגדים, פרושים על 1.70 .
לשם בועון שואפת, למראה. רק במשקל 50.
תסתכלו על הרגליים האלה.
הן לא יפות?
בועון.
נכתב על ידי
בועון
,
2/10/2011 11:37
בקטגוריות
אופטימי ,
עתיד ,
עבר ,
מחייה את העבר ,
הרזיה ,
החלטות ,
הווה ,
בריאות ,
בועון החליטה ועשתה ,
בועון ,
חורף ,
חרמון
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בועון ב-2/10/2011 14:58
בועון מבשלת - קציצות, פתיתים ורוטב בועון החליטה להכין קציצות, פתיתים ורוטב כי החצי התלונן שהקציצות בבזק מגעילות.
==============================================
רכיבים לקציצות
8 גרונות הודו/1 קילו בשר הודו טחון
250 ג' עדשים חומים מושרים במים
250 ג' שעועית ירוקה בפולים מושרית במים
2 פרוסות לחם [עדיף של חלה] מפוררות
250 ג' קמח/אבקת תפוחי אדמה/קורנפלור
מלח פלפל לפי הטעם
רכיבים לרוטב
300 ג' אפונה
300 ג' תירס בגרגירים
חצי פחית רסק עגבניות
שלושה ביצלים בינונים קצוצים גס
8 שיניים שום
200 ג' פטריות קצוצות קטן
תבלינים לפי הטעם
*הכנה של הפתיתים לפי איך שכל אחד יודע ואוהב.*
=============================================
אופן ההכנה לקציצות
את ההודו, השעועית והעדשים מכניסים למטחנת בשר/למג'ימיקס עד לקבלת עיסה יחסית אחידה.
מוסיפים את הלחם המפורר ולשים.
מוסיפים את הקמח למערבבים עד לקבלת עיסה לא דביקה.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב-טוב.
מטגנים את הקציצות עד לקבלת גוון חום-כהה.
אם אינכם בטוחים שהקציצות מוכנות, למרות הגוון, עם סכין עושים חתך קטן בכל קציצה ובודקים את הבפנים שלה.
בועון, אישית, חותכת כל קציצה והופכת על הצד של החתך בכדי להיות בטוחה.
אופן הכנת הרוטב
במחבת גדולה או סיר מטגנים את הבצל והשום על לשקיפות חלקית של הבצל.
מוסיפים את הפטריות, האפונה והתירס וסוגרים את המכסה לעשר דקות.
לאחר עשר דקות מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ושתי כוסות מים חמים עם התבלינים.
מערבבים טוב-טוב וסוגרים את המכסה לשמונה דקות.
לאחר שמונה דקות מערבבים היטב ומכבים את האש.
בועון מוסרת:
בתיאבון!
נכתב על ידי
בועון
,
27/9/2011 14:22
בקטגוריות
בישול ,
בריאות ,
בועון החליטה ועשתה ,
חצי ,
להיות אישה ,
להיות האישה הקטנה מבחירה ,
פתיתים ,
אהבה ויחסים ,
אופטימי ,
קציצות הודו ,
רוטב עגבניות משופר ,
בתיאבון! ,
מתכון
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מישהו, משהו, אחד מהשלושה. ב-29/9/2011 07:41
האישה הקטנה היא קמה בבוקר אחרי לילה עם חצי-שינה.
רואה הודעה מהחצי ומחייכת.
הולכת להתקלח ובראש מריצה את מה שיש לה לעשות היום, בתקווה שלא ירד גשם.
ומזמזמת תוך כדי את שיר הילדים הדבילי "אח איזה חורף" [ים פרם פם פם].
בועות להיום:
0 להכניס כביסה למכונה
0 לשטוף כלים
0 להוריד כביסה מהחבל [שהספיקה להתייבש מאתמול, בתקווה]
0 לתלות כביסה על החבל [שלא יהיה גשם, אמן]
0 להכניס מכונה חדשה
0 לטאטות את הביתה
0 לעשות אבק על ה-כל
0 לנסות לסדר מקום על החבל למכונה חדשה [ואם לא, לבקש מהשכנה באופן חדש פעמי להשתמש בצד שלה. בית משותף והשיט הזה]
0 לקרצף את האמבטיה עם אקונומיקה [למרות שהיא הפכה לשירותים של החתולים והם יהרסו את זה בדיוק 20 דקות אחרי הקירצוף]
0 לשטוף רצפה
0 להכין אוכל
אתמול בגלל שבועון ישנה חצי יום, היא לא ישנה בלילה והתחרפנה כי התפוצץ לה הראש.
בועון הרגישה חרא אתמול והיה לה גם חום גבוה.
אבל הכל יהיה בסדר היום!
כי העבודה טובה לבריאות, ובועון עדיין קצת חולה.
בועון הולכת ללבוש מכנס מעפן, גופיה שלא אכפת עליה ולהתחיל לנקות.
יום פורה לכולכם!
נכתב על ידי
בועון
,
27/9/2011 09:49
בקטגוריות
בועון החליטה ועשתה ,
בישול ,
בריאות ,
בועון ,
הווה ,
החלטות ,
חצי ,
כאבים ,
להיות אישה ,
לילה ללא שינה ,
סינדרלה ,
אופטימי ,
ניקיון ,
להיות האישה הקטנה מבחירה
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בועון ב-27/9/2011 14:44
מצב רוח לבשל: פתיתים בנוסח אסייתי רכיבים
* שלוש גמבות בשלושה צבעים חתוכות לרצועות * שתי כוסות פתיתים מושרים במים חמים [לכדי חצי בישול]
* 400 גרם נבטים
* 180 גרם פטריות קצוצות
* שני בצלים בינוניים קצוצים דק
* חופן פטרוזיליה/בצל ירוק/עירית/ירק לבחירה קצוץ דק
* שמונה שיני שום חתוכות קטן
* רוטב צ'ילי מתוק [לפי הטעם]
אופן ההכנה
מחממים בווק [או סיר] גדול שמן וזורקים לשם את הבצל, הירק והשום עד לשקיפות קלה של הבצל.
מוסיפים את הגמבה והפטריות ומערבבים היטב.
[לאוכלי הבשר שבינינו, ניתן להוסיף בשלב זה 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ובמקום לחכות ללהתרככות הגמה, לחכות להלבנת העוף]
לאחר התרככות קלה של הגמבה מוסיפים את הנבטים ואת רוטב הצ'ילי [לפי הטעם] ומערבבים היטב.
משאירים ל-15 דקות על אש קטנה ומערבבים מדיי כמה דקות.
בתיאבון!
=====================================================
בועון החליטה שהיא מכינה היום אוכל שקשור לנבטים ולרוטב צ'ילי מתוק.
ומה יותר שווה מפתיתים בסגנון של מוקפץ?
היה טעים וחבל שנגמר מהר.
ככה זה כשבועון חיה במשפחה של 5 נפשות [מתוכן, שני גברים רעבים]
בועון סוף.
עוד לילה עבר והירח מר...
הבטן כואבת
הבחילה גואה
ובועון מתנדנדת
בין השירותים למיטה
עוד לילה עבר
והירח מר
עוד לילה עבר
================================================
כבר כמה חודשים שבמשך שבוע כל חודש בועון לא ישנה בלילה.
וזה כואב בצורה שלא תיאמן.
בועון הולכת עכשיו להקיא.
מקווה להרגיש יותר טוב בקרוב.