נשמע בנאלי, לא?
גם בועון חשבה ככה שהתחילה לבשל.
אבל הנה הטוויסט:
אין מיליליטר של שמן או מיליגרם של מלח בכל העסק!
מרכיבים
שלוש-ארבע כרעיים של עוף
שלושה בצלים גדולים
ארבעה תפוחי אדמה גדולים
קישוא גדול מאוד [עדיף ירוק כהה, הוא פחות מר]
שמונה שיני שום
ארבעה גבעולי בצל ירוק
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
"מפשיטים" את הכרעיים מהעור ומנקים את שאריות השומן.
קולפים את תפוחי האדמה והקישוא וחותכים לחתיכות קטנות.
חותכים את הבצל לרצועות, קוצצים את השום ואת הבצל הירוק חותכים לטבעות.
במחבת גדולה עם מכסה או סיר גדול שטוח מניחים את העור שהסרנו מהעוף.
"מטגנים" אותו עד שהוא מתכווץ ואפשר לזרוק לפח [אלא אם אתם חובבי עור. בועון לא ממש.]
את הבצל, השום והבצל הירוק מכניסים למחבת ומטגנים עד שהבצל מקבל שקיפות קלה.
מוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים ומטגנים עד התרככות חלקית.
מוציאים את כל הכבודה מהמחבת ומכניסים את העוף.
על הכבודה שופכים את הפלפל השחור ומערבבים טוב טוב.
הופכים את העוף "בטן-גב" עד שהוא מלבין מבחוץ ומכניסים את הכבודה שהוצאה ממקודם.
סוגרים עם מכסה ומפעם לפעם מערבבים.
מחכים עד להפיכת תפוחי האדמה והקישואים למחית ומכבים את האש.
תשימו לב, שעם הערבוב, תפוחי האדמה והקישואים מתפרקים ונהפכים למחית לא כל-כך אסתטית.
בועון, אישית, הפרידה את העוף מהכבודה הנ"ל, הכניסה את כל הכבודה למעבד המזון, והתוצאה הייתה יפה.
המלצת הגשה
בצלחת שטוחה להניח מנה יפה של הפירה, לפזר מעליו מעט בצל ירוק חתוך לטבעות, להניח את הכרע לידו ולהגיש חם.
===============================================================
הבנתם את הקץ'?
חוץ מפלפל שחור, הכל טבעי!
בועון נהנתה לבשל כמו גם לאכול.
ואתם?