לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

יש לאפריים סבתא. ויש לה ברווזים.


להתקדם תוך כדי בועה....


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

קוסקוס עם עוף וירקות - ניחוח טריפוליטאי בבועה הרוסית


מרכיבים

שתי כרעיים ללא עור מחולקות לשתיים
ארבעה תפוחי אדמה גדולים חתוכים לשמיניות
שני גזרים גדולים חתוכים למטבעות בעובי 1 ס"מ
כוס גרגירי חומוס מושרים ומרוככים במים
כוס אפונה מושרת/מופשרת במים
שני בצלים גדולים חתוכים קטן
ארבע שיני שום קצוצות
כף וחצי כורכום כתוש [אני כותשת לבד]
חצי כפית מלח/חצי כפית אבקת מרק עוף [לבחירתכם, בועון לא משתמשת בגלל שזה מכיל מונוסודיום גלוטמאט]
קוסקוס [מוכן מראש או להכין בזמן הבישול, בועון אישית קונה קוסקוס מוכן ב"צ'אצ'ו" בנתניה.]

אופן ההכנה

את העור והשומן של העוף זורקים לסוטאז' או לסיר גדול ו"מטגנים" עד שהשמן יוצא מהם.
מוציאים את העור והשומן שנותרו ומכניסים את הבצל והשום.
לאחר קבלת שקיפות של הבצל, מכניסים את תפוחי האדמה, הגזר והחומוס לסיר ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים עם התבלינים מומסים היטב בתוכם.
מערבבים היטב וסוגרים את המכסה לרבע שעה.
לאחר רבע שעה מוסיפים פנימה את העוף והאפונה ומכסים היטב את העוף במים ובשאר המרכיבים.
מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לחצי שעה.
מערבבים ובודקים את רוך תפוחי האדמה והגזר.
אם הגזר עדיין קשיח מעט [הוא צריך להגיע למצב של רכות מקסימלית] סוגרים שנית את המכסה לעשר דקות.
מורידים מהאש.

הצעת הגשה

בצלחת עמוקה מעט, מניחים קוסקוס שיכסה את תחתית הצלחת, מניחים את חתיכת העוף הנבחרת, מוסיפים את הירקות ושופכים ממעל את המרק.


כן, זה טעים כמו שזה נראה


בתיאבון!
נכתב על ידי בועון , 9/10/2011 16:06   בקטגוריות קוסקוס, בישול, בריאות, בתיאבון!, בועון החליטה ועשתה, מאכלים ללא שמן, מתכון, עוף, תפוחי אדמה, אהבה ויחסים, אופטימי, מרק ירקות  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מישהו, משהו, אחד מהשלושה. ב-11/10/2011 02:47
 



עוף ופירה מתפוחי אדמה וקישואים.


נשמע בנאלי, לא?

גם בועון חשבה ככה שהתחילה לבשל.

אבל הנה הטוויסט:

אין מיליליטר של שמן או מיליגרם של מלח בכל העסק!

 

מרכיבים

 

שלוש-ארבע כרעיים של עוף

שלושה בצלים גדולים

ארבעה תפוחי אדמה גדולים

קישוא גדול מאוד [עדיף ירוק כהה, הוא פחות מר]

שמונה שיני שום

ארבעה גבעולי בצל ירוק

חצי כפית פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה

 

"מפשיטים" את הכרעיים מהעור ומנקים את שאריות השומן.

קולפים את תפוחי האדמה והקישוא וחותכים לחתיכות קטנות.

חותכים את הבצל לרצועות, קוצצים את השום ואת הבצל הירוק חותכים לטבעות.

במחבת גדולה עם מכסה או סיר גדול שטוח מניחים את העור שהסרנו מהעוף.

"מטגנים" אותו עד שהוא מתכווץ ואפשר לזרוק לפח [אלא אם אתם חובבי עור. בועון לא ממש.]

את הבצל, השום והבצל הירוק מכניסים למחבת ומטגנים עד שהבצל מקבל שקיפות קלה.

מוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים ומטגנים עד התרככות חלקית.

מוציאים את כל הכבודה מהמחבת ומכניסים את העוף.

על הכבודה שופכים את הפלפל השחור ומערבבים טוב טוב.

הופכים את העוף "בטן-גב" עד שהוא מלבין מבחוץ ומכניסים את הכבודה שהוצאה ממקודם.

סוגרים עם מכסה ומפעם לפעם מערבבים.

מחכים עד להפיכת תפוחי האדמה והקישואים למחית ומכבים את האש.

תשימו לב, שעם הערבוב, תפוחי האדמה והקישואים מתפרקים ונהפכים למחית לא כל-כך אסתטית.

בועון, אישית, הפרידה את העוף מהכבודה הנ"ל, הכניסה את כל הכבודה למעבד המזון, והתוצאה הייתה יפה.

 

המלצת הגשה

 

בצלחת שטוחה להניח מנה יפה של הפירה, לפזר מעליו מעט בצל ירוק חתוך לטבעות, להניח את הכרע לידו ולהגיש חם.

 

===============================================================

 

הבנתם את הקץ'?

חוץ מפלפל שחור, הכל טבעי!

בועון נהנתה לבשל כמו גם לאכול.

ואתם?

 

נכתב על ידי בועון , 4/10/2011 14:11   בקטגוריות בועון ממליצה, בישול, בריאות, בתיאבון!, אופטימי, אוכל דיאטטי, תפוחי אדמה, קישואים, עוף, מאכלים ללא שמן  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כינוי:  בועון

בת: 32

תמונה




1,655
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , המתמודדים , שונות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבועון אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בועון ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)