יש לאפריים סבתא. ויש לה ברווזים. להתקדם תוך כדי בועה.... |
|
קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
קוסקוס עם עוף וירקות - ניחוח טריפוליטאי בבועה הרוסית מרכיבים
שתי כרעיים ללא עור מחולקות לשתיים ארבעה תפוחי אדמה גדולים חתוכים לשמיניות שני גזרים גדולים חתוכים למטבעות בעובי 1 ס"מ כוס גרגירי חומוס מושרים ומרוככים במים כוס אפונה מושרת/מופשרת במים שני בצלים גדולים חתוכים קטן ארבע שיני שום קצוצות כף וחצי כורכום כתוש [אני כותשת לבד] חצי כפית מלח/חצי כפית אבקת מרק עוף [לבחירתכם, בועון לא משתמשת בגלל שזה מכיל מונוסודיום גלוטמאט] קוסקוס [מוכן מראש או להכין בזמן הבישול, בועון אישית קונה קוסקוס מוכן ב"צ'אצ'ו" בנתניה.]
אופן ההכנה
את העור והשומן של העוף זורקים לסוטאז' או לסיר גדול ו"מטגנים" עד שהשמן יוצא מהם. מוציאים את העור והשומן שנותרו ומכניסים את הבצל והשום. לאחר קבלת שקיפות של הבצל, מכניסים את תפוחי האדמה, הגזר והחומוס לסיר ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים עם התבלינים מומסים היטב בתוכם. מערבבים היטב וסוגרים את המכסה לרבע שעה. לאחר רבע שעה מוסיפים פנימה את העוף והאפונה ומכסים היטב את העוף במים ובשאר המרכיבים. מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לחצי שעה. מערבבים ובודקים את רוך תפוחי האדמה והגזר. אם הגזר עדיין קשיח מעט [הוא צריך להגיע למצב של רכות מקסימלית] סוגרים שנית את המכסה לעשר דקות. מורידים מהאש.
הצעת הגשה
בצלחת עמוקה מעט, מניחים קוסקוס שיכסה את תחתית הצלחת, מניחים את חתיכת העוף הנבחרת, מוסיפים את הירקות ושופכים ממעל את המרק.

בתיאבון!
|
נכתב על ידי
בועון
,
9/10/2011 16:06
בקטגוריות קוסקוס, בישול, בריאות, בתיאבון!, בועון החליטה ועשתה, מאכלים ללא שמן, מתכון, עוף, תפוחי אדמה, אהבה ויחסים, אופטימי, מרק ירקות
הצג תגובות
הוסף תגובה
הוסף הפניה
קישור ישיר
שתף
המלץ
הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מישהו, משהו, אחד מהשלושה. ב-11/10/2011 02:47
|
| |