אז נתחיל במתכון קל וטעים לארוחות בוקר- פנקייק!
אחד הדברים האהובים עליי זה פנקייק.
גם טבעונים יכולים לאכול פנקייק רק בשינוי קטקנטן, בלי ביצים ועם חלב סויה.
אז היום הכנתי פנקייקים, ואם אתם קוראים את הפוסט הזה תדעו שהם יצאו ( כמו תמיד) טעימים, וגם אם אתם אוכלי בשר אני ממליצה לכם לנסות להכין את הפנקייק שלכם לפי המתכון הבא:

מצרכים-
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 *כוס חלב סויה
2 כפות שמן
אופן ההכנה-
1. שמים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה) ומערבבים.
2. מוסיפים את החומרים הרטובים ( חלב סויה, שמן, תמצית וניל) ומערבבים עד שתצא בלילה דלילה ואורירית.
3.מחממים מחבת טפלון ומורחים שכבה דקה של מרגרינה.
4.יוצקים מהבלילה לתוך המחבת, והופכים לאחר דקה שתיים בערך, כשהקצוות של הפנקייק מזהיבים ומופיעות בועות.
5.אפשר לאכול עם סירופ מייפל או שוקולד וגם קצפת ( טבעונית כן?).
* אני השתמשתי בחלב סויה בטעם וניל של אלפרו.
אני חושבת שזה משפר את הטעם פלאים. ניסיתי בעבר עם חלב סויה רגיל וכן יש הבדל מסויים בין הטעם של הפנקייק עם חלב סויה רגיל לבין חלב סויה בטעם וניל.


*כן הפנקייקים שאני מכינה קטנים יחסית (: , אבל ככה יש יותר!
ואם אתם רוצים להכין פנקייקים בלי חלב וביצים ומתעקשים לא להשתמש בחלב סויה, אז המתכון הבא הוא בשבילכם. ניסיתי אותו בעבר, יצא דווקא טעים, אבל אופן ההכנה שלו טיפה מסורבל.
מצרכים-
2 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
½1 כוסות מים
½ חבילה אבקת אפיה
אופן הכנה-
1.שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים, בלי לשים את האבקת אפיה.
2.משאירים חצי שעה להתפחה.
3.מוסיפים את אבקת האפיה, וטיפה מים כדי לגרום לבלילה להיות דלילה יותר.
4.מחממים מחבת טפלון ומורחים שכבה דקה של מרגרינה. יוצקים מהבלילה למחבת. הופכים לאחר בערך דקה שתיים (כאשר קצות הפנקייק מזהיבים ומתחילים לראות בועות).
5.מומלץ לשים סירופ שוקולד מייפל או קצפת ( טבעונית כמובן).
לא כזה קשה וטעים! עכשיו תורכם להכין פנקייקים :)
בתאבון חבר'ס!