לא מזמן קראתי באיזה מקום, שמישהו הקים אתר לשונאי כוסברה שבו אנשים מכל העולם (ואפילו מישראל) מתארים את שינאתם לירק הזה.
אני דווקא אוהב כוסברה, אבל כמו שהבנתם מהכותרת אני שונא קינמון. לא שונא, שונא זו מילה חזקה, אני מחפש מילה עצומה, אדירת מימדים, קולוסאלית...
אם לתמצת את זה אני חושב שקינמון הוא מהשטן.
לא רק הטעם מזעזע את חושיי, אני במיוחד לא יכול לסבול את הריח, גם לא ממרחק (ורצוי שמי שאכל קינמון לא ינשום עלי).
אני מזהה קינמון בכל מאכל, כן גם אם שמו קמצוץ, גם אם זה נגע במנה שלי.
כשהיינו בספרד, הזמנתי קינוח במסעדה יקרה. אחרי שתרתי בכל התפריט ופסלתי מנות מקומיות עם אפשרות לקינמון (כל מה שכולל: תפוחים, צימוקים וכו') הזמנתי מן פחזניות כאלו. המנה שהגיעה (שהיתה מאכזבת בפני עצמה) הגיעה מכוסה באבקה חומה מגעילה. ג' שראה את המשבר המתקרב הביע תקווה נואשת שמדובר בקקאו, אך לשווא.
עכשיו לך תסביר למלצר שלא מבין מילה אנגלית (למעשה הוא דיבר רק בספרדית של מחוז אראגון) מה מפריע לך, מסתבר שלרעל הזה יש שם אחר באראגונית מצוייה וגם לא נעים... להחליף קינוח בגלל אבקת קינמון.
לבסוף הסברנו לו שאני אלרגי לקינמון, כמה פשוט וכמה יעיל. אז המצאתי אלרגיה חדשה ולא אכפת לי אם זה נכון או לא, בכל מקום שחשדנו בקינמון שלפנו את האלרגיה ומייד המלצרים הקפידו לבדוק.
הנורא מכל הוא אלו שהורסים כוס קפה טובה בפיזור אבקת קינמון עליה. למה?! למה אתם לא שואלים לפני?! זה כל-כך קשה להניח שהאבקה המגעילה עם הטעם העז (אני מנסה לרגע לא להיות שלילי) היא לא טעמו של כל אחד?!
עכשיו רק נותר שמישהו יקים אתר "אני שונא קינמון" ונקים אגודה מסודרת שתלחם את מלחמתנו, לעולם נקי מהקינמון השטני.
(עכשיו יבואו כל האנשים שחושבים שקינמון הוא נהדר ויסבירו לי כמה אני טועה - אין לי אלא להגיד לכם יבוא יום ותתפכחו).