לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אילון


"אין כמו עכשיו בשביל לדעת כמה פעם היה טוב" (חבר של עידן עמיאל)

כינוי: 

בן: 48

ICQ: 399273987 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2010    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2010

"זה חלק מהמציאות המורכבת שלנו" ושאר הפאתוס


מדי יום עצמאות, יוצא לי לשמוע/לקרוא על עוד מישהו שמבקש להפריד את יום העצמאות מיום הזכרון לחללי מלחמות ישראל.

כל שנה. האמת, כשהייתי ילד גם אני חשבתי כך. לא הצלחתי להבין את המעבר הכפוי והמשונה מעצב לשימחה. מיום שבו כל שיר גורם לך לדמוע ליום שבו צריך לשמוח ולחגוג את עצם קיומנו במקום הזה. ובכל שנה, תמיד חוזר הטיעון "זה חלק מהמציאות המורכבת שלנו במקום הזה" ומנצח כל טיעון אחר. האמת היא שלא התכנסתי לכתוב על העניין הזה ספציפית. פשוט אתמול הבנתי עד כמה העצב של יום הזכרון נוגע בי הרבה יותר מהשמחה הפרועה של יום העצמאות. עד כמה אני מצליח לציין את זכר הנופלים יותר משאני מרשה לעצמי או בכלל מסוגל להיסחף לחגיגות הפרועות ברחובות ולצפיפיות הבלתי נסבלת.

בכל מקרה, התכנסתי כדי לדבר על המציאות המורכבת וגו', אז הנה עוד הוכחה למציאות המורכבת והפעם, המציאות שבה אנחנו חיים על פי לוח שנה לועזי (אני מדבר על הגורמים היצרניים בחברה) אבל מציינים את מועדי ישראל ע"פ לוח שנה עברי:

השנה, יום העצמאות נדחה ביום כיוון שיום הזכרון נדחה ביום. יום הזכרון נדחה ביום כדי שלא נציין את ערבו של יום הזכרון במוצאי שבת, אלא ביום א' בשבוע. הגיוני, נכון ?

הנקודה היא שהיום, יום העצמאות ה-62 של מדינת ישראל, הוא גם יום ההולדת של אחד אדולף היטלר. אותו אחד שמעשיו המפלצתיים צוינו ביום זכרון אחר שהיה בשבוע שעבר (ושגם הוא נדחה ביום).

כן, כן, אני יודע, אין שום קשר ויום ההולדת של הצורר הזה לא צריך לשמש כרפרנס לשום דבר. אני זוכר את התאריך כי אני מכיר שתי בחורות (נפרדות) שנולדו בתאריך הזה בשנת 1978. ובכל זאת, חלק מהמציאות המורכבת.

וכשחושבים על זה עוד יותר, אלמלא מעשיו המפלצתיים, יכול להיות שלא הייתה קמה לנו מדינה שנוכל לחגוג לה דווקא ביום ההולדת שלו, ויכול להיות שלא היה לנו יום זכרון שצמוד ליום העצמאות ושיגרום לנו מדי שנה לחשוב שזה "חלק מהמציאות המורכבת שלנו פה".

נכתב על ידי , 20/4/2010 09:25   בקטגוריות וכאלה, אקטואליה וכאלה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אילנה23 ב-24/4/2010 11:27
 



שיעור מולדת - מופע מחווה לאמנים שיצאו מחולון


אתמול הייתי במופע "שיעור מולדת" במסגרת פסטיבל ימי זמר בחולון.

האמת, אני לא מבין למה נדרשו כל כך הרבה שנים עד שמישהו הרים את הכפפה וארגן את המופע הזה. בסופו של דבר הייתה זו עינב, אשתו של מוטי ביקובסקי (המנהל האמנותי של המופע וחולוני בעברו) שהציעה לו לארגן מופע שיאחד על במה אחת חלק גדול מהכשרונות שיצאו מהעיר הזאת. עינב, אגב, היא מבאר שבע....

בכל מקרה, למי שלא יודע, חולון הוציאה מתוכה שלל מוזיקאים נכבדים יותר ונכבדים אפילו עוד יותר. הרשימה איכותית ביותר והדבר המעניין הוא שמרשימת האמנים שלא היו אתמול במופע, אפשר היה לערוך מופע אלטרנטיבי (בעיקר כי נרשמה התעלמות מהמוזיקה הים תיכונית שרבים מנציגיבה הבולטים גרים בעיר וחלקם אף גדלו בה).

אורנה דץ תפקדה על תקן הקריינית של הערב. בתור הקריינית אורנה עשתה מאמצים ראויים לציון, לדובב את האמנים שהתקבצו על הבמה לספר מהווי העיר, אלא שהווי כזה לא נרשם. כולם בעצם הזכירו את חולון בפן המוזיקלי. חולון כעיר של מוזיקאים. כעיר של דורות של מוזיקאים. בהתחלה היו גרי אקשטיין ואפרים שמיר (שקיבלו פרסי הוקרה במהלך הערב), אחר כך בא הדור של דודי לוי וברוך בן יצחק, עמיר לב ודן תורן. אחר כך הדור של פיטר רוט, טל שגב ואורן ברזילי ואפילו נרשמה נציגות לאסף אברבוך ויסמין אבן, נציגי הדור הצעיר שגדלו על פיטר רוט וטל שגב.

בכל מקרה, היה נפלא והיה נעים לראות שהעיר שבה גדלתי ושבה אני גר עד עכשיו מצטיינת בתחום המוזיקלי. הרשימה באמת מדהימה: אריק רודיך ועופר ארז (כנר ראשון בתזמורת הרדיו של ברלין) ייצגו את המוזיקה הקלאסית (שיש לה עוד נציגים רבים ובולטים בין בוגרי חולון). תומר לוי, עמוס פרידמן ואופיר קנר שימשו כלהקת הליווי (יחד עם ביקובסקי) וגם הם משלנו. היו גם בועז כהן ואמילי קרפל, זאב נחמה ואורנה דץ (ששרה את "כאן" בלי דץ ובגירסת בוסה נובה/קברט), פרוייקט "30" ששיתפו פעולה עם אורנה דץ (אגב, יותר ויותר אני משוכנע שאלעד כהן-בונן מפרוייקט 30 היה איתי בקייטנת טניס ב - 1987 בימית 2000) ואני משוכנע ששכחתי משהו. אגב, אפילו ראש העיר עלה לשיר (והנה אחת מהפריבלגיות הבודדות שהוא מרשה לעצמו כראש עיר). מוטי נתן גירסה יפיפיה ל"סתיו" וכפי שאמרתי לשכנתי להופעה "אם הוא לא היה ראש עיר כל כך טוב, אפשר היה להגיד שהוא מתבזבז..."

הדבר היחידי שהעיב על ההופעה (מעבר לחסרונם של חלק מהאמנים שגדלו בעיר) הוא ההתאמה של הקהל לסוג המופע. עם כל הכבוד לקלאסי וכו', חולון היא עיר של רוקנרול ולהופעה שכזו נדרש קהל של רוקנרול. אין מה לעשות. קצת מתסכל לראות גירסה מדהימה של ברוך בן יצחק (עם הגיטרות של פיטר רוט ודודי לוי) ל"חור בלבנה" ולראות שהקהל מתעניין אבל לא חי את השיר המדהים הזה. יכול להיות שהיה מקום להעלות את המופע הזה דווקא בפסטיבל ביטלס השנתי שנערך בקרית שרת בכל חודש מאי. אולי זה אפילו יכל להיות שילוב מנצח: המוזיקה של הביטלס בשילוב עם בוגרי העיר. מסקרן....אולי נזרוק מילה למארגנים.

 

בכל מקרה, כל מי שחי בתחושה ששדרות היא ממלכת המוזיקה הישראלית או חיפה והקריות, טועה. חולון שולטתתתתת....כפי שהיה ניתן להתרשם אתמול. 

 

נכתב על ידי , 4/4/2010 15:14   בקטגוריות אקטואליה וכאלה, מוזיקה וכאלה, אני וכאלה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תרשו לי להעיר , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאילון אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אילון ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)