
את הדבר המהמם והכל כך פשוט להכנה הזה לימדה אותי לא מזמן דודה שלי...מאז כבר הספקתי להכין את זה מספר פעמים ואני מצטטת את אחותי: "לא קונים יותר שוקולד מהסופר בבית הזה". אז אני שמחה שלפחות בשוקולד הצלחתי לשכנע את משפחתי שכדאי להכניס לגוף רק דברים איכותיים, ואולי עם הזמן זה יקרה עם סוגי מזון נוספים...זה רק נראה קשה, אבל באמת שזה מאוד פשוט להכנה - ממש כל אחד יכול!
אם רוצים פרלינים מוטבעים עם ציורים אז יש צורך בתבנית שוקולד פוליקרבונט מגנט, שניתן להשיג בחנויות המתמחות, דף טרנספר לשוקולד (שקף לשוקולד) ושפכטל; ואם רוצים פרלינים רגילים אז ניתן להסתפק בתבנית שוקולד מסיליקון ובשפכטל.
זה בסך הכל מה שצריך לפרלינים המוטבעים + שפכטל:

ממיסים באן מרי את השוקולד המריר עד להמסה מלאה

בינתיים מכניסים לתבנית המגנטית את השקף

כאשר השוקולד הומס לחלוטין שופכים אותו לתבנית

דואגים שהשוקולד יגיע לכל חלקי התבנית

כדי למלא בשוקולד לבן צריך להפוך את התבנית ולתת לשאריות השוקולד לטפטף

ככה זה צריך להיראות

עכשיו ממיסים את השוקולד הלבן

הוא פחות חלק מהשוקולד המריר, אז מוסיפים כ- 2 כפות מים

שופכים מעל השוקולד המריר

זה יראה ככה

וככה זה יראה אחרי שמנקים את השאריות עם השפכטל, ומכניסים למקפיא

והנה הפרלינים המוכנים

ואלו הפרלינים הרגילים:


פרלינים מוטבעים (או רגילים) ללא סוכר
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (אני ממליצה לא פחות מ- 70% מוצקי קקאו)
100 גרם שוקולד לבן איכותי
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. ממיסים בבן מארי את השוקולד המריר, עד להמסה מלאה.
2. בינתיים מכינים את דף הטרנספר בתוך התבנית, ומניחים את התבנית על נייר אפייה.
3. שופכים את השוקולד לתבנית.
4. ממיסים בבן מארי את השוקולד הלבן עד להמסה מלאה, ובמקרה הצורך מוסיפים 2 כפיות מים ומערבבים היטב (רוב הסיכויים שיהיה צורך).
5. אם רוצים שהשוקולד הלבן יהיה בתור מילוי, הופכים את התבנית שישפכו שאריות השוקולד המריר, מנקים את התבנית עם שפכטל, ושופכים את השוקולד הלבן לתבניות. אם מספיק לנו שהשוקולד הלבן יהיה רק בחלק התחתון של הפרלין ולא בתור מילוי אז אין צורך להפוך את התבנית ופשוט שופכים מעל השוקולד המריר את השוקולד הלבן.
6. מיישרים את השוקולד בעזרת שפכטל (השוקולד הלבן מתערבב בחלק התחתון של הפרלין עם השוקולד המריר וזה בסדר ואפילו יפה), ומוציאים את שאריות השוקולד (חלק מהשוקולד מתבזבז, אך ניתן להשתמש בו לשימושים אחרים).
7. מכניסים את תבנית השוקולד להקפאה לחצי שעה עד שעה והפרלינים מוכנים.
8. בתיאבון :)
ערכים תזונתיים למתכון:
סימון תזונתי עבור מנה\יחיד |
אנרגיה |
90 קלוריות |
חלבונים |
1.2 גרם |
פחמימות |
8.1 גרם |
שומנים |
5.6 גרם |
|
 |
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לערכים תזונתיים מלאים:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2447