לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


בבלוג שלי תמצאו מתכונים עם מחשבה על הבריאות, מבלי להתפשר על הטעם. כמובן שיהיו גם מתכונים של רגעי שחיתות. לכל המתכונים שלי אוסיף ערכים תזונתיים (בתודה לאתר foodsdictionary), מתוך אמונתי שבתזונה נכונה ובריאה הדבר הראשון הוא להיות מודעים למה שנכנס לפה. תהנו!

כינוי: 

בת: 37

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2012

פשטידת ספגטי שחור, גבינות וטופו (ללא גלוטן)


 



 



אז הנה אני מביאה עוד מתכון לכבוד חג השבועות - מתכון לפשטידה טעימה מאוד, בריאה ומלאה בויטמינים - מצוינת לצמחונים! ובסוף הפוסט - טעימה מרשימה מהפוסט של מחר :)



 



זה הספגטי השחור

אלו הגבינות שהשתמשתי




מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן

כך נראה הספגטי לאחר סינון המים

טורפים בקערה את ביצים, מגרדים מעל את הגבינות ואת הטופו (מלבד 50 גרם מוצרלה) ומערבבים

מוסיפים את החלב ומערבבים

מוסיפים את האגוזים הקצוצים ואת התבלינים ומערבבים





טוחנים במעבד מזון לחמניה ללא גלוטן או 2 פרוסות לחם ללא גלוטן עד שנוצרים פירורי לחם (או שפשוט משתמשים ב- 8 כפות פירורי לחם קנויים)

מרססים תבנית בתרסיס שמן ומהדקים 5 כפות פירורי לחם לתבנית

שופכים את התערובת לתבנית, מגרדים מעל את גבינת המוצרלה שהשארנו ומפזרים את פירורי הלחם שנשארו




אופים בתנור בחום 200 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון :)



 


פשטידת ספגטי שחור וגבינות ללא גלוטן



חומרים:

1 חבילה אטריות אורגניות מאורז שחור

2 ביצים

500 גרם גבינה צפתית מעודנת של משק צוריאל (2 חבילות)

180 גרם גבינת מוצרלה

250 מ"ל חלב סויה

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

כפית אגוז מוסקט

כף מלח

קורט פלפל שחור

8 כפות פירורי לחם ללא גלוטן

תרסיס שמן


אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן.

2. טורפים בקערה את הביצים.

3. מגרדים את הגבינות (מלבד 50 גרם גבינת מוצרלה שמשאירים לקישוט), מוסיפים לביצים ומערבבים.

4. מוסיפים את החלב, את האגוזים ואת התבלינים ומערבבים.

5. מוסיפים את האטריות ומערבבים.

6. מרססים תבנית בתרסיס שמן, ועל ידי הזזת התבנית מצד לצד מצמידים אליה 5 כפות מפירורי הלחם.

7. מעבירים את התערובת לתבנית, מגרדים מעל את 50 גרם גבינת המוצרלה שהשארנו, ומפזרים גם את פירורי הלחם הנותרים.

8. אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה.

9. בתיאבון :)



ערכים תזונתיים למתכון:

 

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה

אנרגיה 188 קלוריות
חלבונים 9.7 גרם
פחמימות 19.1 גרם
שומנים 8 גרם

פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.


לערכים תזונתיים מלאים:

 

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2548



ולקינוח - טעימה קטנה מהפוסט של מחר - קבלו תמונה של המלכה שלי לחג השבועות:



 

 

נכתב על ידי , 24/5/2012 17:53   בקטגוריות ללא גלוטן, צמחוני  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



7,055
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , בריאות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למור בקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מור בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)