היי לאנשים שמספיק משועממים לקרוא פה, החלטתי לעשות משהו טיפה שונה מלהתבכיין ואני אפרסם פה מתכון פסטה שעליתי עליו בעצמי, כי לפעמים לאלתר עובד (:
מצרכים:
בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
2 שיני שום פרוסות דק
רבע כוס שמן זית
2-3 דבש
*אפשר- 4 כפות רוטב סויה
4 כפות של רסק עגבניות
2 כוסות פסטה
תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
1) בסיר מבשלים פסטה אל דנטה[חצי מוכנה], ברגע שהפסטה מגיע למצב הרצוי מסננים מהמים, רצוי להשאיר כוס של מים מהבישול עצמו בשביל הרוטב, אפשר לדלג על השלב הזה ולהשתמש במים רותחים במקום, טיפ - עדיף לשטוף את הפסטמה במים קרים בשביל שלא "תתבשל" עוד בחום של עצמה.
2)שימו סיר על אש קטנה ותוסיפו לו את השמן והשום אחרי דקה-שתיים תוסיפו את הבצל, אחרי 2-3 דקות תוסיפו את העגבניות 3 כפות מרסק העגבניות ואת כוס המים מהפסטה\כוס מים רותחים, תנו לזה להתבשל תחת מחסה עד שהעגבניות "נבלעות" פנימה.
3)ברגע שהעגבניות "נבלעו" פנימה[הפכו לעיסה] תוסיפו את הדבש והסויה*, תנו לרוטב להתבשל בלי המכסה על אש קטנה עד שהרוטב יתחיל להסמיך, תנו לו ערבוב פעם בכמה דקות בשביל ששום דבר לא ידבק לתחתית הסיר.
4)ברגע שהרוטב הסמיך הוסיפו את הפסטה תערבבו אותה עם הרוטב ותנו לזה להתבשל עוד 5-6 דקות, תוסיפו את הכף הנותרת של רסק העגבניות בשלו עוד שתי דקות תתבלו ובתאבון (:
אני ממליצה לקשט מעל בפטרוזיליה וגבינת פרמז'ן ושיהיה בתאבון (: