קישוא ממולא של יפה
מקלפים 10 -12 קישואים. חותכים בצד הגבעול ובצד השני לא חותכים. מרוקנים את תוך הקישואים דרך הצד שהיה בו הגבעול. את הקישואים המרוקנים שמים בקערה ובה מים מעורבבים עם מלח.( קערה גדולה של מים עם שתי כפות בערך מלח) אפשר להשאיר במים עד שמסיימים. כדאי לחכות קצת בשלב זה וניתן גם להקפיא את הקישואים המרוקנים ולהפשיר אותם לפני המילוי.
מילוי: שוטפים היטב ומסננים אורז פרסי. בערך כוס אחת לכמות קישואים זו. מניחים בקערה. מוסיפים בשר טחון: בערך מאתיים - מאתיים חמישים גרם.
שלושה חופנים אורז על בשר חופן אחד. כלאמר על כוס אורז -שליש כוס בשר טחון.
מתבלים את תערובת האורז השטוף שהוספנו אליו בשר -מעט מלח,מעט פפריקה מתוקה ( אפשר גם בלי פפריקה).חצי כפית עד כפית שום כתוש,כפית לימון,מעט פלפל שחור,בהרט סורי,מעט מאוד קארי. אפשר כפית רסק עגבניות. (אם האורז מתובלן טוב אפשר גם פחות בשר או בלי בשר.)
ממלאים את הקישואים באופן אחיד לאורכם אבל כך שלפחות כשליש נשאר ריק. ( מועכים קצת בזהירות את הקישוא לכל אורכו כדי שהמילוי יהיה אחיד.) להשאיר ''אוויר'' כדי שהקישוא לא ייצא דחוס.
לרוטב של הקישוא טעים להוסיף חתיכת שומן עוף. אפשר קודם כל לטגן את הקישוא לפני המילוי. ( יפה לא מטגנת). אפשר לשים את תוך הקישוא כשכבה ראשונה בסיר.
הרוטב: שמים את הקישואים בצפיפות בתוך הסיר(כדי שלא יצופו). בקערה מערבבים בצד את חמרי הרוטב: קופסא רסק עגבניות, מים עד גובה הקישואים כך שיכסו אותם, קצת מלח, ( דפנה מוסיפה כף או שתיים אבקת מרק עוף),מעט לימון, שום כתוש כפית מלאה, נענע יבשה כפית מלאה, (או נענע טריה כמה עלים, אפשר עלי כרפס- ואז יש להוציא את העלים בסיום הבישול,פפריקה מתוקה, תבלין גריל עוף או תבלין לקציצות, בהרט .
יוצקים את הרוטב על הקישואים הממולאים בסיר כך שיכסה את הקישואים.
מבשלים עד שמתרכך.
בתיאבון.