לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

10/2013

מקלובת בשר בקר, תפו"א ואורז







מקלובה מקורית טעימה בריאה ומרשימה כל אורח.

חומרים לאורז


 

2 וחצי כוסות אורז – לשטוף ולהשרות עם 3 כוסות מים למשך חצי שעה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

4 כפות שמן

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית קורקום

1 כפית צ'ילי גרוס (לא הכרחי)

1 כפית אבקת מרק עוף (פרווה)

 

 

 

חומרים לבצל על האורז

4 כפות שמן
1 בצל גדול - קצוץ

 

 

 

אופן הכנת האורז


בסיר לשים את האורז (עם המים)ואת שאר החומרים לערבב ולהביא לרתיחה,

לשים תחתית ולבשל כ- 20 דקות, עד שהמים מתאדים והאורז מתבשל,

מערבבים בעדינות ומכבים את הלהבה.

במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ לצבע זהוב בהיר

יוצקים על האורז ומערבבים קלות.

 

חומרים לתחתית ופנים המקלובה

6 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ופרוסים עבה
1 בצל גדול - קצוץ גס
1 ק"ג בשר בקר - לחתוך לקוביות גדולות
8 שיני שום - קצוצות
1 כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח + 1 לפיזור על תפוחי האדמה

אופן הכנת המלית (פנים המקלובה)

בסיר יוצקים מעט שמן (2 כפות) מחממים ומוסיפים את הבצל,
מטגנים לצבע זהוב.
מוסיפים את הבשר ומטגנים על להבה נמוכה, מוסיפים את השום, פלפל שחור,
אבקת מרק עוף, צ'ילי, בזיליקום ומלח.
מערבבים מידי פעם עד שהנוזלים מתאדים אך לא לייבש מידי ולהוריד מהאש.

אופן הכנה וסידור המקלובה

בסיר גדול לרפד - בנייר אפיה
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ולפזר כפית מלח
מעל לשים את התערובת הבשר
מעל את האורז המוכן
לצקת חצי כוס מים ולהכניס לתחתית התנור בטמפרטורה 180 מעלות
למשך כ- 6 שעות.
רצוי מאוד מידי פעם לבדוק - ע"י כף ארוכה להכניס עד תחתית הסיר,
להוציא מעט ולבדוק שלא יישרף התפוחי אדמה צריכים לקבל צבע זהוב
חום כמו בתמונה.
להוציא מהתנור יישר לצלחת הגשה גדולה באופן כזה: לכסות בצלחת
את הסיר ולהפוך בזהירות ולהסיר את נייר האפיה
מגישים חם האורחים לא יפסיקו לתת מחמאות...



נכתב על ידי , 18/10/2013 14:41   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)