דינה דיש האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים
המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.
|
| 11/2013
עוגיות קנטוצ'יני עם שקדים

עוגיות קנטוצ'יני במקור מתכון איטלקי - אני קבלתי אותו מקונטיקט מהמחותנת שלנו - סביר מאד להניח שהגלגול הקודם שלהן מדרום אפריקה
חומרים
2 חצי כוסות (מדידה) קמח לבן + כ- חצי כוס נוספת בעשיית הבצק שלושת רבעי כוס סוכר 2 כפיות אבקת אפיה חצי כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל חצי כפית קינמון 1 כפית הל טחון (למי שאוהב) 1 וחצי כוסות שקדים שלמים ולא קלויים 3 ביצים
אופן הכנה
בקערה לשים : 2 כוסות קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, קינמון, הל, - לערבב ולהוסיף את השקדים
במיקסר - להקציף עם ראש הקצפה את הביצים, תמצית הוניל לקצף אוורירי ולהוסיף בהדרגה את תערובת הקמח
ללוש את בצבק בידיים כ- 2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה, במידה ודביק מידי להוסיף עוד כ- חצי כוס קמח בהדרגה
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים, כל חלק לעצב לצורת באגט - גובה 2.5 ס"מ רוחב 5 ס"מ, אח"כ למעוך מעט עד שמתקבלת צורת "באגט"
בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות , לשים את ה"באגט" על נייר אפיה, לאפות 30 דקות
להוציא את ה"באגט" עם נייר האפיה על רשת ולקרר 35 דקות
לאחר שה"באגט" התקרר - לחתוך בעזרת סכין לחם בזווית משופעת לפרוסות/עוגיות ולהניח על גבי נייר אפיה
לאפות שוב בתנור 180 מעלות 25 - 30 דקות - עד שיזהיבו
להוציא מהתנו ולקרר
להכניס לקופסא אטומה
| |
| |