לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

12/2013

לחם במתיקות מעודנת עם חמוציות וגרעיני חמניה






לחם במתיקות מעודנת - משולב חמוציות מתוקות וגרעיני חמניה


הכמות ל- 2 לחמים

חומרים


2 וחצי כוסות קמח

1 וחצי כפות שמרים - יבשים
3 כפות שמן -&nbsp; קנולה (אפשר כל שמן אחר לבישול)
חצי כוס סוכר
רבע כוס גרעיני חמנייה
חצי כוס חמוציות - מזן מתוק
חצי כפית מלח
1 כף תבלין חוואיג' לאפיה - לא חובה
כ- 1 כוס מים פושרים

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים (פרט למלח ששמים בסוף)
לשים ומעבדים לבצק רך - אך לא דביק מידי
שמים בשקית ניילון במקום חמים במטבח - למשך שעה
מחלקים את הבצק ל- 2 יוצרים מעין כדור ומשטיחים מעט
בעזרת מספריים צובטים מלמעלה כדי לקבל טקסטורה (מרקם) מחוספס (כמו בתמונה)
שמים על נייר אפיה, מצפים בביצה ומשאירים להתפחה נוספת למשך חצי שעה
אופים בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ- 45 דקות
הערה: במידה והלחם מזהיב ופנים הלחם עדיין לא אפוי אפשר להוריד את הטמפרטורה ל - 150 מעלות

רצוי לנעוץ קיסם/שיפוד חד פעמי, השיפוד צריך לצאת יבש

נכתב על ידי , 14/12/2013 18:11   בקטגוריות לחמים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)