
פוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות - עם טעם של עוד
חומריםל- 2פוקצ'ות
1 כפית שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
3ושלושת רבעי כוסות (מדידה) קמח
3 כפות שמן
מים פושרים לפי הצורך
1 כפית מלח
חומרים למלית
1 בצל גדול - קצוץ גס
1 חציל גודל בינוני - לחתוך כמו סלט יחד עם הקליפה (לשטוף קודם)
1 גמבא גדולה אדומה - לפרוס לרצועות
5 שיני שום- לקצוץ
10 עגבניות שרי - חצויות
חצי כפית בזיליקום - יבש
חצי כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח גס
4 כפות שמן זית
אופן הכנת המלית
במחבת לחמם שמן ולהכניס את הבצל - לטגן לצבע זהוב
להוסיף את החצילים ולטגן עוד 3 דקות - מידי פעם לערבב
להוסיף את הגמבא, השום , העגבניות ושאר התבלינים - לטגן עוד כ- 5 דקות על להבה נמוכה, להוריד מהאש ולקרר.
אפשר להכין את המלית יום קודם ולהכניס למקרר/ אפשר גם להקפיא ולהוציא אותה שעתיים לפני האפיה.
אופן הכנת הבצק
לערבב את הקמח, הסוכר, השמן, הקמח והשמרים ובהדרגה מים פושרים - לעבד את הכל לבצק ובסוף להוסיף את המלח וללוש עוד דקה
במידה והבצק מידי רך אפשר להוסיף עוד מעט קמח, הבצק צריך לקבל מרקם רך ומעט דביק.
לפזר מעט קמח ולהכניס לשקית ניילון גדולה ולקשור רופף כדי לאפשר לבצק לתפוח.
לחמם את המקרו ריק למשך 2 דקות, לאחר מכן להכניס את שקית הבצק למשך שעה להתפחה.
להוציא את הבצק מהשקית, לחלק ל- 2 לעשות צורה מוארכת, לצבוט בשוליים, למרוח מעט שמן בעזרת היד
למרוח את המלית באמצע.
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות כ- 20 דקות.