דינה דיש האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים
המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.
|
| 1/2014
קונפיטורת דלעת עם נגיעות תפוז ולימון

קונפיטורת דלעת ביתית עם טעם של פעם - קלה ושווה להכינה
חומרים
1 ק"ג דלעת - קלופה וחתוכה לקוביות גודל בינוני 2 לימונים - 1 קלוף וחתוך לקוביות ו- 1 סחוט 1 תפוז קלוף - חתוך לקוביות גרידת תפוז - מתפוז אחד גרידת לימון - מלימון אחד 1 ק"ג סוכר 4 תרמילי הל - את הגרעינים 1 מקל קינמון 2 מסמרי ציפורן
אופן הכנה
בסיר גדול לשים את הדלעת, התפוז, הלימון והסוכר לשים על להבה נמוכה ולערבב כל הזמן לאחר שעה וחצי להוסיף את גרידת התפוז, גרידת הלימון, גרעיני ההל, מקל הקינמון, הציפורן ומיץ הלימון ולערבב להמשיך ולבשל כ- חצי שעה נוספת - כדי לבדוק באם הקונפיטורה מוכנה: לקרר צלוחית, לצקת כפית מהקונפיטורה החמה, להפוך ובמידה והקונפיטורה לא זולגת , אלא נעצרת סימן שהקונפיטורה מוכנה. הערה חשובה : עדיף לכבות את הלהבה מוקדם ולשים אותה שוב על האש ולתקן מאשר להגזים בבישול שלה כי אז היא נשרפת.
| |
| |