
חומרים לעוגה
חצי מרגרינה לאפיה - בטמפרטורה של המטבח (רצוי להוציא שעתיים קודם)
חצי כוס שמן קנולה
1 ורבע כוסות (מדידה) סוכר לבן
חצי כוס סוכר דמררה
5 ביצים
3 ורבע כוסות(מדידה) קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
גרידת לימון - מלימון אחד
100 גרם אגוזי מלך - קצוצים גס + רבע כוס קמח תופח
חומרים לתחתית העוגה
1 כוס משמשים יבשים
חצי כוס דובדבנים מסוכרים
אופן הכנה
בקערית המיקסר לשים את הסוכר, המרגרינה והשמן ולהקציף בחלק של המטרפה
להוסיף בהדרגה את הביצים, הלימון ולהמשיך להקציף
להוסיף את הקמח, אבקת סודה לשתיה ובסוף את האגוזים
בתבנית אפיה עגולה וקפיצית - לרפד רק בתחתית נייר אפיה (לגזור עגול בגודל התבנית)
לשים רינג באמצע ולפזר מסביבו באופן שווה את המשמשים, בתוך ברינג לשים דובדבנים ולהדק את כל הפירות לתחתית התבנית
להוציא בזהירות את הרינג (כדי לא לקלקל את הצורה) ולצקת בעזרת כף לאט לאט את עיסת העוגה
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות : שלב ראשון למשך 45 דקות, להכניס קיסם ולבדוקבאם הקיסם יוצא יבש
שלב שני : להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות - לא להוציא לפני גם אם העוגה נראית זהובה
להוציא מהתנור - לקרר ואז להפוך בזהירות על צלחת הגשה