לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

עוגת ט"ו בשבט עם אגוזי מלך משמשים ודובדבנים








חומרים לעוגה

חצי מרגרינה לאפיה - בטמפרטורה של המטבח (רצוי להוציא שעתיים קודם)
חצי כוס שמן קנולה
1 ורבע כוסות (מדידה) סוכר לבן
חצי כוס סוכר דמררה
5 ביצים
3 ורבע כוסות(מדידה) קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
גרידת לימון - מלימון אחד
100 גרם אגוזי מלך - קצוצים גס + רבע כוס קמח תופח

חומרים לתחתית העוגה


1 כוס משמשים יבשים
חצי כוס דובדבנים מסוכרים

אופן הכנה

בקערית המיקסר לשים את הסוכר, המרגרינה והשמן ולהקציף בחלק של המטרפה
להוסיף בהדרגה את הביצים, הלימון ולהמשיך להקציף
להוסיף את הקמח, אבקת סודה לשתיה ובסוף את האגוזים
בתבנית אפיה עגולה וקפיצית - לרפד רק בתחתית נייר אפיה (לגזור עגול בגודל התבנית)
לשים רינג באמצע ולפזר מסביבו באופן שווה את המשמשים, בתוך ברינג לשים דובדבנים ולהדק את כל הפירות לתחתית התבנית
להוציא בזהירות את הרינג (כדי לא לקלקל את הצורה) ולצקת בעזרת כף לאט לאט את עיסת העוגה
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות : שלב ראשון למשך 45 דקות, להכניס קיסם ולבדוקבאם הקיסם יוצא יבש
שלב שני : להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות - לא להוציא לפני גם אם העוגה נראית זהובה
להוציא מהתנור - לקרר ואז להפוך בזהירות על צלחת הגשה


נכתב על ידי , 9/1/2014 17:45   בקטגוריות עוגות, מתכוני חגים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)