לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

4/2014

עוגת יום הולדת - קקאו רום ושוקולד כשרה לפסח





עוגת שהוכנה לכבוד יום הולדתו של נכדי הבכור - במקור זו עוגה רגילה שקיבלה טוויסט כשר לפסח ופרווה

חומרים

5 בצים - להפריד
חצי בקבוק תמצית בטעם רום
1 ושלושת רבעי כוס קמח מצה - (לאחר ניפוי)
1 שקית אבקת אפיה - כשר לפסח
50 גרם קקאו
1 כף נס קפה + חצי כוס מים רותחים - ולקרר
1 ושלושת רבעי כוס סוכר
1 מחמאה (200 גרם) - רכה

חומרים לציפוי - שוקולד

1 שוקולד מריר 100 גרם
1 כפית מחמאה - רכה
מיץ מקלמנטינה אחת (אפשר גם מתפוז)

גרידת לימון - מלימון אחד
1 כפית סוכר

חומרים לקישוט
סוכריות צבעוניות - אפשר מכל מיני סוגים כיד הדמיון

אופן הכנת העוגה

להקציף את החלבונים לקצף קשה
בקערה נפרדת לערבב עם מקציף ידני מחמאה, חלמונים, סוכר רום והקפה המוכן- עד לקבלת עיסה חלקה
בצלחת לנפות את קמח המצה לשים לב לקבל את הכמות הדרושה (1 ושלושת רבעי כוס ) להוסיף את אבקת האפיה והקקאו ולערבב
להוסיף את תערובת קמח המצה לתערובת החלמונים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים
להוסיף את החלבונים לתערובת החלמונים ולערבב בעדינות
לרפד תבנית קפיצית עגולה מס' 28 בנייר אפיה ולהצקת את תערובת העוגה
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה 175 מעלות למשך 55 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש
לקרר ולמרוח את ציפוי השוקולד ולהכניס למקרר

אופן הכנת הציפוי


לשים את כל החומרים בסיר על להבה קטנה ונמוכה ועל תחתית ולערבב כל הזמן עד שהתערובת נעשית חלקה

להוריד מהאש ולמרוח על עוגה שהתקררה.


נכתב על ידי , 18/4/2014 17:42   בקטגוריות עוגות, מתכוני חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)