
עוגת שהוכנה לכבוד יום הולדתו של נכדי הבכור - במקור זו עוגה רגילה שקיבלה טוויסט כשר לפסח ופרווה
חומרים
5 בצים - להפריד
חצי בקבוק תמצית בטעם רום
1 ושלושת רבעי כוס קמח מצה - (לאחר ניפוי)
1 שקית אבקת אפיה - כשר לפסח
50 גרם קקאו
1 כף נס קפה + חצי כוס מים רותחים - ולקרר
1 ושלושת רבעי כוס סוכר
1 מחמאה (200 גרם) - רכה
חומרים לציפוי - שוקולד
1 שוקולד מריר 100 גרם
1 כפית מחמאה - רכה
מיץ מקלמנטינה אחת (אפשר גם מתפוז)
גרידת לימון - מלימון אחד
1 כפית סוכר
חומרים לקישוט
סוכריות צבעוניות - אפשר מכל מיני סוגים כיד הדמיון
אופן הכנת העוגה
להקציף את החלבונים לקצף קשה
בקערה נפרדת לערבב עם מקציף ידני מחמאה, חלמונים, סוכר רום והקפה המוכן- עד לקבלת עיסה חלקה
בצלחת לנפות את קמח המצה לשים לב לקבל את הכמות הדרושה (1 ושלושת רבעי כוס ) להוסיף את אבקת האפיה והקקאו ולערבב
להוסיף את תערובת קמח המצה לתערובת החלמונים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים
להוסיף את החלבונים לתערובת החלמונים ולערבב בעדינות
לרפד תבנית קפיצית עגולה מס' 28 בנייר אפיה ולהצקת את תערובת העוגה
להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה 175 מעלות למשך 55 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש
לקרר ולמרוח את ציפוי השוקולד ולהכניס למקרר
אופן הכנת הציפוי
לשים את כל החומרים בסיר על להבה קטנה ונמוכה ועל תחתית ולערבב כל הזמן עד שהתערובת נעשית חלקה
להוריד מהאש ולמרוח על עוגה שהתקררה.