לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

9/2014

עוגת תפוח בדבש





עוגה לכבוד ראש השנה - חגיגית וטעימה במיוחד

חומרים לעוגה

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
2 בצים
חצי כוס שמן
1 כפית קנמון טחון
חצי כפית הל (למי שאוהב)
רבע כפית צפורן טחון
1 ורבע כוסות קפה נמס מוכן מ- 3 כפיות קפה נמס

אופן הכנת העוגה

בנפרד לערבב: קמח, אבקת סודה לשתיה, אבקת אפיה, קנמון, הל וצפורן
להכין קפה ולקרר - שיהיה פושר מאד
בנפרד לערבב: דבש, סוכר והקפה המוכן - למרקם חלק
במיקסר בחלק מטרפה - לערבב ביצים ושמן
להוסיף תערובת דבש ולערבב במהירות נמוכה
להוסיף בהדרגה תערובת קמח ולערבב למרקם חלק
לרפד תבנית עגולה קפיצית בנייר אפיה - רק בתחתית
לצקת את תערובת העוגה ולהכניס לתנור שחומם מראש 175 - 180 מעלות
זמן אפיה 45 דקות או עד שהקיסם שנועצים יוצא יבש -
במידה הצורך אפשר להוריד מעט את הטמפרטורה (150 מעלות)בזמן האפיה

חומרים לתפוחים מקורמלים

1 כוס סוכר
מיץ תפוזים - מ 2 תפוזים
גרידת תפוז
5 תפוחי סמית או גרנד - חתוכים לפלחים
1 תפוח שלם - חרמון (אפשר גם סמית ירוק)
1 כפית קורנפלור

אופן הכנת קרמול התפוחים

במחבת עמוק לשים סוכר ומיץ ולהמיס על להבה נמוכה
להוסיף את התפוחים כולל התפוח השלם ולערבב מידי פעם
להוסיף גרידת תפוז
בסוף להוסיף קורנפלור לערבב היטיב במשך 3 - 4 דקות
לצקת על עוגה פושרת בעוד התפוחים חמים
לקרר מעט ולהכניס למקרר



נכתב על ידי , 8/9/2014 19:21   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)