
עוגת בלאק אנד וייט דורשת תכנון וסבלנות, לא קשה להכנה, אך דורשת תשומת לב ובעיקר זמן מקרר - מתכון מקורי
חמרים לעוגה
5 בצים להפריד
2 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 ורבע כוסות שמן - קנולה
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
גרידת תפוז - מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל
לקישוט הלבבות
דרושות תבניות סיליקון עם לבבות (כמובן אפשר לקשט בצורות שונות ואחרות)
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנת הלבבות
הערה חשובה : רצוי להכין את הלבבות יום קודם
לשים בכלי את השוקולד כל אחת בכלי נפרד ולהכניס למיקרו : כל סיבוב חצי דקה ולערבב
עד שהשוקולד נמס - לצקת לתבניות - לקרר ולהכניס למקפיא
כל חפיסת שוקולד = 9 לבבות
לציפוי העוגה
100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה + כפית מחמאה/חמאה
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת מתוקה + כפית מחמאה/חמאה
אופן הכנת הציפוי
כל שוקולד בנפרד :
לשים בקלחת שוקולד, שמנת מתוקה, מחמאה או חמאה על להבה נמוכה ועל תחתית או בשיטת בן מארי
לערבב כל הזמן עד שהתערובת נמסה ולצקת על עוגה קרה
אופן הכנת העוגה
להקציף חלבונים עם סוכר לקצף קשה, להוריד פעולת המיקסר
להוסיף תערובת נוזלית בהדרגה: שמן, חלמונים חלב תמצית וניל גרידת תפוז
להוסיף בהדרגה תערובת חומרים יבשים : קמח אבקת קקאו אבקת סודה לשתיה
לצקת לתבנית קפיצית עגולה מס' 26 ומרופדת רק למטה בנייר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 50 דקות ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 20 דקות
בכל מקרה יש צורך לעשות בדיקה בעזרת קיסם שנועצים ויוצא יבש
לקרר בחוץ ולהכניס למקרר למשך שעה
לשים חוצץ שיחצה/יסמן את העוגה לחצי - אפשר בעזרת קרטון קשיח או סכין ארוכה (חייבים להעזר בעוד מישהו שיחזיק אתהחוצץ/סכין)
לצקת תערובת שקולד לבן בזהירות כדי שלא יגלוש לצד החצי השני - להכניס למקרר למשך שעה
להוציא מהמקרר ולצקת את תערובת השוקולד המריר- שוב באותו אופן בזהירות ולהכניס למקרר
לפני ההגשה לשים את לבבות השקולד כל אחד לפי טעמו או כמו בצילום
בהצלחה