לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2015    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

1/2015

עוגת בלאק אנד וייט





עוגת בלאק אנד וייט דורשת תכנון וסבלנות, לא קשה להכנה, אך דורשת תשומת לב ובעיקר זמן מקרר - מתכון מקורי



חמרים לעוגה

5 בצים להפריד
2 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 ורבע כוסות שמן - קנולה
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
גרידת תפוז - מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל

לקישוט הלבבות

דרושות תבניות סיליקון עם לבבות (כמובן אפשר לקשט בצורות שונות ואחרות)
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן

אופן הכנת הלבבות

הערה חשובה : רצוי להכין את הלבבות יום קודם
לשים בכלי את השוקולד כל אחת בכלי נפרד ולהכניס למיקרו : כל סיבוב חצי דקה ולערבב
עד שהשוקולד נמס - לצקת לתבניות - לקרר ולהכניס למקפיא
כל חפיסת שוקולד = 9 לבבות

לציפוי העוגה

100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה + כפית מחמאה/חמאה
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת מתוקה + כפית מחמאה/חמאה

אופן הכנת הציפוי

כל שוקולד בנפרד :
לשים בקלחת שוקולד, שמנת מתוקה, מחמאה או חמאה על להבה נמוכה ועל תחתית או בשיטת בן מארי
לערבב כל הזמן עד שהתערובת נמסה ולצקת על עוגה קרה

אופן הכנת העוגה

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף קשה, להוריד פעולת המיקסר
להוסיף תערובת נוזלית בהדרגה: שמן, חלמונים חלב תמצית וניל גרידת תפוז
להוסיף בהדרגה תערובת חומרים יבשים : קמח אבקת קקאו אבקת סודה לשתיה
לצקת לתבנית קפיצית עגולה מס' 26 ומרופדת רק למטה בנייר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 50 דקות ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 20 דקות
בכל מקרה יש צורך לעשות בדיקה בעזרת קיסם שנועצים ויוצא יבש

לקרר בחוץ ולהכניס למקרר למשך שעה
לשים חוצץ שיחצה/יסמן את העוגה לחצי - אפשר בעזרת קרטון קשיח או סכין ארוכה (חייבים להעזר בעוד מישהו שיחזיק אתהחוצץ/סכין)
לצקת תערובת שקולד לבן בזהירות כדי שלא יגלוש לצד החצי השני - להכניס למקרר למשך שעה
להוציא מהמקרר ולצקת את תערובת השוקולד המריר- שוב באותו אופן בזהירות ולהכניס למקרר
לפני ההגשה לשים את לבבות השקולד כל אחד לפי טעמו או כמו בצילום
בהצלחה

נכתב על ידי , 5/1/2015 15:33   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)