לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2015    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

1/2015

פבלובה מניפת השמש





קינוח קל להכנה עם תוצאה כיפית


חומרים לבסיס המרנג

4 חלבונים - בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
חצי כף קורנפלור
1 כפית חומץ

חומרים לקצפת

1 שמנת מתוקה פרווה (אפשר חלבית)
3 כפות סוכר
1 כף קפה נמס

אופן הכנת הקצפת

להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר לקצף קשה ובהדרגה להוסיף קפה נמס

חומרים לרוטב פירות יער

חצי חבילת פירות יער קפואים - (קונים בסופרמרקט)
1 כוס מיץ תפוזים טבעי (אפשר גם מים)
גרידת תפוז - מתפוז אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת רוטב פירות יער

בקלחת (סיר) לשים את כל החומרים על להבה נמוכה
לערבב ולבשל כ- 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט
לקרר
הערה: אפשר להכין את הרוטב כמה ימים קודם ולהחזיק במקרר לפחות שבועיים בכלי סגור

פירות לקישוט

אפרסמון - למניפת השמש
דובדבנים - לא חובה אפשר להחליף בתותים

אופן הכנת בסיס המרנג

טיפ: אפשר להכין את בסיס המרנג יומיים שלושה קודם
להקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה
להאט פעולת המקסר ולהוסיף קורנפלור וחומץ בהדרגה
על תבנית אפיה גדולה לשים נייר אפיה, להניח רינג של תבנית עגולה וקפיצית,
לצקת שלושת רבעי מכמות הקצף ובעזרת כף להגביה בשוליים (ליצור מעין צלחת) ולהוציא את הרינג
ליתרת הקצף להוסיף טיפה צבע מאכל אכותי - ירוק לערבב ולהכניס לשקית זילוף עם צנתר
לקשט מסביב כל אחד לפי טעמו וכיד הדמיון
להכניס לתנור שחומם מראש 150 מעלות למשך 30 דקות ואח"כ להוריד ל- 130 מעלות ולאפות עוד כ- 60 דקות
המרנג צריך להיות אפוי טוב אך לא שרוף - רצוי לבדוק בעזרת קיסם, לנעוץ אותו וצריך שיצא יבש
לכבות את התנור ולהשאיר דלת פתוחה עד שתחתית המרנג מתקררת.
למרוח קצפת ולקשט לקראת ההגשה: אפשר בכל מיני פירות לפי הטעם
להזליף רוטב פירות יער

נכתב על ידי , 14/1/2015 19:57   בקטגוריות קינוחים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)