

מתכון עתיק יומין עם טוויסט לתבנית או תבנית שקעים בניחוח הדרים והכל נראה אחרת בטעם של עוד כמו של פעם
קלה להכנה
תבנית בבקה/קוגלהוף
תבנית שקעי פרחים - 12 פרחים
חומרים לבצק - כמות לעוגה ולתבנית שקעים/פרחים
1 ק"ג סולת - (פחות 1 כוס)
1 כוס קמח
1 כוס שמן - מחומם מעט
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 + כוס מים פושרים (לפי הצורך)
חומרים למלית
1 קופסא ממרח תמרים (450 גרם)
150 גרם אגוזי מלך - קצוצים גס
חצי כפית הל טחון (למי שאוהב)
חומרים לסירופ
1 ורבע כוסות מים
1 ורבע כוסות סוכר
2 כפות דבש
פלח לימון
גרידת תפוז - מתפוז אחד
אופן הכנת הסירופ
לערבב את כל החומרים ולבשל על להבה נמוכה
10 דקות
(לצקת סירופ חם על עוגה מוכנה)
אופן הכנת הבצק
לערבב את כל החומרים יחד(פרט למים קודם עם כף עץ גדולה אח"כ ביד
להוסיף מים בהדרגה וליצור בצק רך ונוח לעבודה
לקרוץ כדורים לא גדולים למלא בכפית ממרח תמרים, מעט אגוזי, לסגור כמו כובה
ולדחוס לתבנית שקעי הפרחים (אפשר כל תבנית שקעים אחרת)
את יתרת הבצק לפרוס עלה בעזרת מערוך, למלא בממרח התמרים, לפזר אגוזים, הל ולגלגל
לדחוס לתבנית בבקה /קוגלהוף להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות
על רשת או תבנית אפיה גדולה לתבנית השקעים מספיק 40 - 45 דקות,
לעוגה קצת יותר פשוט לאפות עד לקבלת צבע זהוב
לקרר מעט להוציא את העוגיות מתבנית שקעים
הפוך את עוגת הבבקה לתוך מגש גדול
לצקת סירופ חם
אפשר להכניס שוב לתנור מכובה ומעט חם
העוגות נשמרות טריות עד שבועיים