לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2015    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

10/2015

עוגת/עוגיות סולת במילוי ממרח תמרים ואגוזים והל








מתכון עתיק יומין עם טוויסט לתבנית או תבנית שקעים בניחוח הדרים והכל נראה אחרת בטעם של עוד כמו של פעם

קלה להכנה


תבנית בבקה/קוגלהוף

תבנית שקעי פרחים - 12 פרחים

חומרים לבצק - כמות לעוגה ולתבנית שקעים/פרחים


1 ק"ג סולת - (פחות 1 כוס)

1 כוס קמח

1 כוס שמן - מחומם מעט

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1 + כוס מים פושרים (לפי הצורך)


חומרים למלית


1 קופסא ממרח תמרים (450 גרם)

150 גרם אגוזי מלך - קצוצים גס

חצי כפית הל טחון (למי שאוהב)

חומרים לסירופ

1 ורבע כוסות מים

1 ורבע כוסות סוכר

2 כפות דבש

פלח לימון

גרידת תפוז - מתפוז אחד

אופן הכנת הסירופ

לערבב את כל החומרים ולבשל על להבה נמוכה

10 דקות

(לצקת סירופ חם על עוגה מוכנה)


אופן הכנת הבצק


לערבב את כל החומרים יחד(פרט למים קודם עם כף עץ גדולה אח"כ ביד

להוסיף מים בהדרגה וליצור בצק רך ונוח לעבודה


לקרוץ כדורים לא גדולים למלא בכפית ממרח תמרים, מעט אגוזי, לסגור כמו כובה

ולדחוס לתבנית שקעי הפרחים (אפשר כל תבנית שקעים אחרת)

את יתרת הבצק לפרוס עלה בעזרת מערוך, למלא בממרח התמרים, לפזר אגוזים, הל ולגלגל

לדחוס לתבנית בבקה /קוגלהוף להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות
על רשת או תבנית אפיה גדולה לתבנית השקעים מספיק 40 - 45 דקות,

לעוגה קצת יותר פשוט לאפות עד לקבלת צבע זהוב

לקרר מעט להוציא את העוגיות מתבנית שקעים

הפוך את עוגת הבבקה לתוך מגש גדול

לצקת סירופ חם

אפשר להכניס שוב לתנור מכובה ומעט חם

העוגות נשמרות טריות עד שבועיים



נכתב על ידי , 1/10/2015 19:42   בקטגוריות מאפים, עוגות, עוגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)