לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2016    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  




הוסף מסר

6/2016

קונפיטורת חצילים ננסיים - בשילוב הדרים










המתכון נולד בסיור בשוק תרשיחה, לאחר שקניתי חצילים ננסיים ומפתים ביופיים וההתלבטות הייתה להכין קונפיטורה או חמוצים

כך נולד המתכון


חומרים


1 ק"ג חצילים ננסיים - לגרד בעזרת סכין את הקוצים מהגבעול, לשטוף ובחלק התחתון לחרוץ מעין איקס (כדי לאפשר למים ולסוכר לחדור לחציל)
1 ורבע ק"ג סוכר

גרידות : מתפוז אחד, מלימון אחד
מיץ תפוזים - מתפוז אחד - גדול
לימון קלוף וקצוץ - קטן (ללא החלק הלבן)
5 תרמילי הל - רק הגעינים
2 מקלות קנמון
1 כוס מי ברז

אופן הכנה

שלב ראשון

לשים את החצילים בסיר עם רבע כפית מלח לכסות במים ולהרתיח, 5 דקות
לסנן את המים, לשטוף במי ברז ולהחזיר לסיר

שלב שני

להוסיף את הסכר לחצילים עם 1 כוס מים, לערבב ולשים על אש נמוכה עד שהסכר נמס
להוסיף מיץ תפוז, לימון קצוץ וגרידות תפוז ולימון ולערבב
לבשל על להבה נמוכה כשעתיים ומידי פעם לערבב
5 דקות לפני סיום להוסיף מקלות קנמון וגרעיני הל ולערבב
לקרר, להכניס לכלי מעוקר
קונפיטורה זו אפשר להשאיר מחוץ למקרר חודשיים שלושה, אך בכל זאת מומלץ להכניס למקרר, שכן
במידה והיא לא מספיק סמיכה יש סכנה שתקבל שכבה לבנה מעל שזה אומר תחילת התקלקלות



טיפ להצלחה

הקונפיטורה צריכה לקבל בועות לבנות וזה הסימן שהיא מוכנה
אם לא ממש בטוחים, רצוי להוריד מהאש, לקרר ולראות את דרגת הסמיכות
במידה ולא מספיק, אפשר להחזיר לאש שוב



נכתב על ידי , 20/6/2016 22:22   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)