לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2016    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 




הוסף מסר

9/2016

חמוצים משום פרסי - מתכון עיראקי








חמוצים משום פרסי - מתכון עיראקי

כמו היום גם אז ייבאו תבלינים קטניות ועוד פרודוקטים, בניהם השום הפרסי שיובא מפרס לעיראק, זהו חומר גלם שנראה כמו פטריה שחורה ויבשה

והיו עושים ממנה חמוצים פקנטיים וטעימים במיוחד.

היום ניתן לרכוש בשווקים כמו שוק מחנה יהודה שוק שכונת התקווה או שוק לוינסקי

מתכון, שירשתי מאבא שלי וזה אחד הספציאליתי שלו


החומרים


חצי ק"ג שום פרסי - (חומר גלם)
חצי בקבוק חומץ
4 כוסות מים
2 כפות גדושות בהרת חמוצים (רוכשים בשווקים או בחנויות תבלינים)

1 כפית צ'ילי - גרוס
6 עלי דפנה
כפית גרגירי פלפל שחור

2 כפיות מלח - גס



אופן הכנה



להשרות במים את השום למשך 4 ימים כאשר כל יום להחליף את המים (לא להיבהל מהריח החריף שמזכיר גז זה רק בהשריה)
לסנן את המים
בסיר לשים את חומץ, מים, בהרת חמוצים, צ'ילי, גרגירי פלפל שחור, עלי דפנה ומלח
להביא לרתיחה ולכבות את האש
להוסיף את השום ומידי פעם לערבב בכף עץ עד שהתערובת מתקררת
להכניס לצנצנת מעוקרת ולאחסן במזווה
לאחר מספר ימים אפשר להכניס למקרר




נכתב על ידי , 22/9/2016 20:12   בקטגוריות חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)