לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2016    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

10/2016

בגדד איטליה - רוויולי במלית קובה








מתכון בגדד איטליה - נולד בהשראת סגנון המטבח שלי, ניסוי וטעיה -

מידי פעם מנסה לשלב מתכונים מעדות שונות כדי - לחדש לגוון ובעיקר לרגש
מקווה שהצלחתי גם אתכם לרגש


חומרים למלית

חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים - קצוצים קטן
1 כפית בהרת קובה (רוכשים בחנויות תבלינים)

חצי כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית - צ'ילי גרוס
חצי כפית מלח - גס
4 כפות שמן

אופן הכנת המלית


* אפשר להכין את המלית יום קודם.

לחמם שמן במחבת גדול ועל להבה נמוכה ,

להוסיף את הבצל ולטגן תוך כדי ערבוב עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב - עד שהנוזלים מתייבשים (אך לא יותר מידי) מתבלים ומורידים מהאש
מקררים ומכניסים למקרר לעוד שעתיים

החומרים לבצק

1 ביצה
חצי ק"ג קמח - דורום
2 כפות - שמן זית
1 כפית מלח - דק
1 כוס מים קרים (או ע"פ הצורך)

אופן הכנת הבצק

מערבבים את כל החומרים , פרט למים
ואת המים מוסיפים בהדרגה, לשים עד לקבלת בצק קשה וגמיש
במידה ויש צורך מקמחים את משטח העבודה במעט קמח
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר למשך שעה


חומרים לרוטב

1 כוס נענע קצוצה
חצי כפית - תבלין בהרת קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
2 שיני שום - כתושות
חצי כפית מלח - גס
מיץ לימון - מחצי לימון.



אופן הכנת הרויולי


מרדדים במערוך, או במכונת פסטה את הבצק, כמה שאפשר יותר דק
קורצים עגולים עם חותכן מזוגג או בעזרת כוס
על עגול אחד מצפים בביצה טרופה
ובעזרת כפית לוקחים מהמלית ושמים באמצע
מעל שמים עוד עגול אחד, מהדקים מסביב כמה שיותר קרוב למלית, כדי להוציא את האוויר


חומרים לרוטב

1 כוס נענע קצוצה
חצי כפית - תבלין בהרת קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
2 שיני שום - כטושות
חצי כפית מלח - גס
מיץ לימון - מחצי לימון.


אופן הכנת הרוטב והרויולי

במחבת רחב וגדול מחממים שמן על להבה נמוכה, מוסיפים מהנענע כפית אחת , שום ומערבבים
מוסיפים מים, את יתרת הנענע, בהרת קובה, פלפל מלח ומערבבים- עד שהתערובת מבעבעת
שמים את הרוויולי, במרחקים אחד מהשני - כדי שלא ידבקו
מבשלים על להבה נמוכה - 8 - 10 דקות
מגישים גם, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים בנענע



נכתב על ידי , 21/10/2016 11:41   בקטגוריות פסטות, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)