
לחם אפוי בשיטה שונה, טעים בטירוףףף ולא ניתן להפסיק לאכול...בריאות
חומרים
3 כוסות קמח מלא - לנפות
1 כף שמרים - גדושה
1 כף דבש
ענף רוזמרין - לקצוץ ללא הגבעול
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס גרעיני דלעת
3 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים + ע"פ הצורך
1 כפית מלח - דק
1 כפית גדושה תבלין חוויג' לחם/עוגיות - רוכשים בחנויות תבלינים
אופן הכנה
להמיס שמרים, דבש וחצי מכוס המים הפושרים - לכסות לשים במקום חמים ולהמתין חצי שעה
להוסיף: רוזמרין, גרעיני חמניה ודלעת, תבלין חוויג', שמן ולערבב
להוסיף קמח ובהדרגה יתרת המים , ללוש עד לקבלת בצק רך, לא דביק ולא יבש, במידה ויש צורך אפשר להוסיף עוד מעט מים.
בסוף הלישה להוסיף את המלח
לעשות מעין כדור, לשמן ולהכניס לשקית ניילון גדולה, לקשור בקצה בצורה משוחררת - כדי לאפשר לבצק לתפוח
לשים במקום חמים שעה
לחמם את התנור ואת הסיר שנאפה בו את הלחם. התחתית של הסיר צריכה להיות חמה
ללוש שוב את הבצק לכדור, לפזר קמח בתחתית הסיר החם , לשים את הבצק, לפזר מעל קמח ולעשות חתכים בסכין
לכסות, ולהכניס לתנור 220 מעלות 30 דקות
להוציא את המכסה ולהוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות לעוד כ- 30 דקות
יש צורך לנעוץ קיסם, שיצא יבש, כמובן שהלחם יקבל צבע זהוב חום
לקרר, אפשר להכניס למקרר, לפרוס ולאחסן בשקית ניילון במקרר.