
חומרים לבצק
2 כוסות סולת
כ- 2 כוסות מים - מהברז
2 כפות שמן
1 כפית קורקום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח - גס
אופן הכנת הבצק
לערבב את כל החומרים היבשים , השמן ולהוסיף בהדרגה את המים, במידה ויבש אפשר להוסיף עוד מעט מים
הבצק צריך להיות רך אך לא רטוב מידי
רצוי מאד להכין לילה קודם.
חומרים למלית
2 בצלים גדולים - לקצוץ קטן רצוי במעבד מזון
300 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרת קובה (תערובת תבלינים שרוכשים בחנויות תבלינים)
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי חריף (למי שאוהב)
חצי כפית מלח גס
רבע כוס סלרי קצוץ
אופן הכנת המלית
במחבת גדול לצקת 2 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב בהיר
להוסיף את הבשר, התבלינים, המלח ולערבב, עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את הסלרי ולאחר דקה להוריד מהאש, לקרר ולהכניס ללילה למקרר.
אופן הכנת הקובה
קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים, משטיחים, לוקחים בכפית מתערובת המלית וסוגרים בזהירות,
משטיחים מעט את הכדור, טובלים בפרורי לחם או פרורי מצה , מניחים על גבי מגש עם נייר אפיה ומכניסים להקפאה.
בעת הצורך מוציאים ישר לרוטב.
חומרים לרוטב
2 כוסות חומוס גרגירים - מושרה לילה ומבושל
1 בצל - קצוץ
3 שיני שום - קצוצות
רבע כפית צ'ילי - גרוס
1 כוס סלרי - קצוץ
1 כפית בהרת קובה
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
אופן הכנת תבשיל הקובה
לטגן בצל לצבע זהוב
לצקת מים, חומוס, סלרי ושאר החומרים
להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולבשל עוד 5 דקות
לשים את הקובות בזהירות לבשל 10 דקות
להגיש חם