
עופיון- ממולא וחגיגי - מתאים לפסח ליל הסדר - הבא עלינו לטובהאפשר בגרסת עוף - להכפיל את הכמויות
חומרים
לעופיון אחד
מלית
חצי כוס אורז - לשטוף ולבשל עם 1 כוס מים, 2 כפות שמן רבע כפית מלח (כמו שמבשלים אורז
לבן)
1 כפית בהרת - קובה
רבע כפית - כורכום
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
קורט
צ'ילי - גרוס
1בצל - קצוץ
רבע כוס צימוקים
4 דובדבנים - משומרים
3 כפות שמן
חומרים למצע
2 גזרים - לשטוף ולחתוך
2 תפוחי אדמה - לקלף ולחתוך
אופן הכנת העופיון
לחמם שמן ולהוסיף את הבצל, לטגן לצבע זהוב
בקערה לשים : אורז מוכן, בצל מטוגן, צימוקים דובדבנים ותבלינים ולערבב
ולמלא את העופיון - לסגירת העופיון אפשר עם 2 קיסמים או עם חוט ומחט
למרוח כף שמן, לפזר חצי כפית מלח גס, רבע כפית בהרת קובה, קורט פלפל שחור גרוס, קורט צ'ילי
שלב שני
להכניס לשקית קוקי : גזר, תפוחי אדמה - אח"כ עופיון ולסגור שקית
ולהכניס לתחתית התנור על גבי רשת
לבישול איטי - טמפרטורה 125 מעלות 4 - 5 שעות- 5 דקות לפני שמוציאים חותכים את השקית ליציאת הנוזלים
לבישול מהיר - 170 מעלות שעה עד שעה וחצי- 5 דקות לפני שמוציאים חותכים את השקית ליציאת הנוזליםלהגיש חם