
עוף ממולא בפסטא ושזיפים - מתכון מקורי מיוחד ובעיקר טעים
החומרים לעוף 1 בינוני עד גדול
חומרים למלית
1 בצל גדול - קצוץ
2 שניני שום - כתושות
1 כפית בהרת קובה
חצי כפית צ'ילי - גרוס
7 שזיפים - יבשים
1 כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
רבע לימון - קצוץ קטן עם הקליפה
4 כפות שמן
150 גרם פסטא + 150 גרם מחוץ לעוף
חומרים למריחה על העוף
4 שיני שום - כתוש
1 כפית גדושה מלח - גס
1 כפית בהרת - קובה
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
אופן הכנה
במחבת לצקת שמן, לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף שום, שזיפים לימון וכל התבלינים של המלית - ולהוריד מהאש
להרתיח מים עם מעט שמן ולהוסיף את הפסטא - לבשל 5 דקות, לסנן
לאחד את שתי התערובות
למלא עוף כמה שנכנס (היתרה בשקית) לסגור את הפתחפשוט לתפור - ואפשר עם קיסמים.
למרוח את העוף בשמן, שום ותבלינים
להכניס לשקית קוקי ומה שנשאר מתערובת הפסטא לשים בשקית
להכניס לתחתית התנור - על רשת 125 מעלות בישול איטי במשך 5 שעות - ולסיום לפתוח את השקית ולשחרר את הנוזלים
לאפות עוד כמה דקות עם הגבהת הטמפרטורה עד לקבלת צבע זהוב.
אפשרבישול יותר מהיר - 175 מעלות שעה וחצי עד שעתיים - ושוב לפתוח את השיקת ולשחרר נוזלים עד לקבלת צבע זהוב.