לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מוסקת במלית בשר גרגירי חומוס - על מצע סלק









חומרים למלית

חצי ק"ג בשר בקר - טחון
1 בצל גדול - קצוץ
3 שיני שום - כתושות
1 כוס גרגירי חומוס - מבושל
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית - מנטה (זוטא לבנה) - קונים בחנויות תבלינים

חצי כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כוס נענע - קצוצה

שאר החומרים

3 חצילים גדולים פרוסים עם הקליפה - אפויים לצבע זהוב - בתנור עם מעט שמן
3 ראשי סלק - קלופים חצויים ופרוסים דק
3 שיני שום - קצוץ
2 כפיות לימון כבוש
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית מלח - גס
1 כוס נענע

אופן הכנת המלית

להזהיב בצל ב 2 כפות שמן ולהוסיף בשר, לטגן ומידי פעם לערבב - עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את החומוס , לתבל בשאר החומרים לערבב ולהוריד מהאש.


אופן הכנת התבשיל

בסיר רחב לסדר את פרוסות הסלק
מעל לצקת תערובת מלית הבשר

מעל לסדר את פרוסות החצילים האפויים
לפזר את השום ושאר החומרים
לצקת 1 וחצי כוסות מים מעל ובאופן מאוזן על כל התבשיל
לבשל על להבה נמוכה במשך כשעה
מידי פעם לבדוק שהמים לא התאדו לגמרי (אין צורך בהרבה נוזלים, ואם חסר אפשר להוסיף כרבע כוס מים)

להוריד מהאש ולפזר נענע טריה קצוצה.

נכתב על ידי , 14/8/2017 09:37   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת עוף פטריות ופתיתים -בתנור








קדירת עוף פטריות פתיתים בתיבול שמיר בתנור- בכלום עבודה

חומרים


2 חלקי כרעיים - מחולקים לארבעה
2 סלסלות פטריות שמפניון - חצויות
3 כוסות פתיתים
2 בצלים גדולים - פרוסים
4 שיני שום - קצוצות
1 כוס שמיר - קצוץ גס
3 כפות שמן + 3 לטיגון הבצל
3 כוסות מים
חצי כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור - גרוס
2 כפיות מלח - גס


אופן הכנה


לחמם 3 כפות שמן ולהוסיף בצל עם קורט כורכום וקורט צ'ילי

להוסיף את חלקי הכרעיים לטגן לצבע זהוב
להוסיף את כל שאר החומרים לערבב - לכסות את הסיר (אפשר גם להכניס הכל לתבנית ולכסות)
להכניס לתנור 180 מעלות כ- שעה וחצי
להגיש חם

* אפשר להחליף פתיתים באורז, ולהוסיף חצי כוס מים.

נכתב על ידי , 23/7/2017 20:09   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תבשיל פרגיות ערמונים אורז ושזיפים







תבשיל הכל בסיר אחד, חגיגי מהיר הכנה ובעיקר טעיםםםםם


חומרים

חצי ק"ג פרגיות - חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל גדול - קצוץ
2 בצלים סגולים גדולים - לחלוט לפרק לעלים ולמלא בפטרוזיליה וכוזברה קצוצה

2 כוסות אורז - שטוף

4 כוסות מים רותחים

100 גרם שזיפים - מגולענים

2 שקיות ערמונים
חצי כוס שמן

שליש כוס רוטב סויה

3 כפות סילאן

4 שיני שום - קצוצות

1 כף אבקת מרק עוף

רבע כפית מלח - גס

חצי כפית צ'ילי - גרוס
תבלינים לפרגיות - רבע כפית: כורכום, פלפל שחור, צ'ילי. ן- 2 שיני שום קצוצות


אופן הכנה


לטגן בצל במעט שמן לצבע זהוב, להוסיף פרגיות ולטגן לצבע זהוב

לתבל - תבלינים לפרגיות ; כורכום, פלפל שחור, צ'ילי, שום.

לכבות את האש

להוסיף את כל החומרים - פרט לעלי בצל ממולאים ולערבב

לנעוץ את עלי הבצל במרוחים

לכסות במכסה הסיר, להכניס לתנור על רשת באמצע התנור

180 מעלות שעה עד שעה ורבע

לפני ההגשה למלא את הבצלים הממולאים במעט פטרוזיליה וכוזברה - סתם לקישוט וצבע...

להגיש חם.



נכתב על ידי , 30/6/2017 09:15   בקטגוריות אורז, מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)