לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

תבשיל פרגיות ערמונים אורז ושזיפים







תבשיל הכל בסיר אחד, חגיגי מהיר הכנה ובעיקר טעיםםםםם


חומרים

חצי ק"ג פרגיות - חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל גדול - קצוץ
2 בצלים סגולים גדולים - לחלוט לפרק לעלים ולמלא בפטרוזיליה וכוזברה קצוצה

2 כוסות אורז - שטוף

4 כוסות מים רותחים

100 גרם שזיפים - מגולענים

2 שקיות ערמונים
חצי כוס שמן

שליש כוס רוטב סויה

3 כפות סילאן

4 שיני שום - קצוצות

1 כף אבקת מרק עוף

רבע כפית מלח - גס

חצי כפית צ'ילי - גרוס
תבלינים לפרגיות - רבע כפית: כורכום, פלפל שחור, צ'ילי. ן- 2 שיני שום קצוצות


אופן הכנה


לטגן בצל במעט שמן לצבע זהוב, להוסיף פרגיות ולטגן לצבע זהוב

לתבל - תבלינים לפרגיות ; כורכום, פלפל שחור, צ'ילי, שום.

לכבות את האש

להוסיף את כל החומרים - פרט לעלי בצל ממולאים ולערבב

לנעוץ את עלי הבצל במרוחים

לכסות במכסה הסיר, להכניס לתנור על רשת באמצע התנור

180 מעלות שעה עד שעה ורבע

לפני ההגשה למלא את הבצלים הממולאים במעט פטרוזיליה וכוזברה - סתם לקישוט וצבע...

להגיש חם.



נכתב על ידי , 30/6/2017 09:15   בקטגוריות אורז, מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת אורז ערמונים שזיפים יבשים ובצל סגול







קדירה מהירת הכנה, טעימה ותמיד מצליחה


חומרים


2 כוסות אורז - שטוף
1 בצל סגול גדול - וקצוץ
10 שזיפים יבשים - מגולענים
2 שקיות ערמונים
חצי כוס שמן
שליש כוס רוטב סויה
3 שיני שום - קצוץ
3 כפות סילאן
1 כף אבקת מרק עוף

רבע כפית מלח - גס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
4 כוסות מים - רותחים

אופן הכנה

לערבב את כל החומרים
לצקת לתבנית פיירקס, או כל תבנית אחרת
לעטוף בנייר כסף
ולהכניס לתנור על רשת באמצע התנור - 180 מעלות לשעה עד שעה ורבע
להגיש חם.

נכתב על ידי , 20/11/2016 22:53   בקטגוריות אורז, מנות מהירות הכנה, תבשילי קדירה, מנות צמחוניות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ריזוטו פטריות שמפניון







חומרים

2 כוסות אורז - מיוחד לריזוטו

1 בצל גדול - קצוץ
3 שיני שום - קצוצות קטן
2 אריזות פטריות שמפניון - פרוסות
חצי כוס יין לבן
רבע כוס גבינת פרמז'אן - מגוררת

4 כפות שמן
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית מלח - גס
5 כוסות מים - חמים רותחים


אופן הכנה

לחמם מעט את השמן ולהוסיף בצל לצבע זהוב, להוסיף שום ולערבב
להוסיף אורז - לערבב ולבשל 3 דקות
להוסיף יין לבן ולבשל עוד 3 דקות
להוסיף פטריות ולטגן תוך ערבוב עוד 3 דקות
להוסיף בהדרגה כל פעם 1 כוס מים רותחים ולערבב
סה"כ זמן הבישול 20 דקות
להוריד מהאש ולהוסיף גבינת פרמז'אן.


נכתב על ידי , 6/10/2016 20:09   בקטגוריות אורז  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)