לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חמוצי במיה - עם שום עלי דפנה נענע וזותא לבנה





חמוצי במיה - זה מתכון שלמדתי מבית אמא, מאד טעים ואקזוטי

חומרים

1 ק"ג במיה טריה
חצי בקבוק חומץ
5 שיני שום - עם הקליפה

5 עלי דפנה
צרור נענע - 5 ענפים

2 ענפי זותא לבנה (לא הכרחי) אפשר זוטא לבנה יבשה - 1 כפית

2 כפות בהרת חמוצים - (קונים בחנויות תבלינים) או לחלופין אפשר קארי

2 כפות מלח גס
חצי כפית צ'ילי - חריף

1 כפית סוכר

1 כוס מים מהברז

אופן הכנה


בסיר לשים חומץ, מים, מלח, סוכר, בהרת חמוצים, צ'ילי - לערבב ולהביא לרתיחה

להוסיף: במיה, שום, עלי דפנה לערבב ולהוריד מהאש - מידי פעם לערבב עד שהחמוצים מתקררים

לקרר ולהכניס לצנצנת מעוקרת

להחזיק מבקרר

נכתב על ידי , 13/6/2016 14:52   בקטגוריות מתאבנים, חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות שעועית לבנה






קציצות שעועית מהירות הכנה וטעימות, רק צריך לתכנן יום קודם


החומרים

1 כוס שעועית - מושרת מבושלת ומרוסקת (כמו פירה ולא טחון מידי)
4 ביצים
4 כפות גדושות פרורי מצה או לחם
4 בצלים ירוקים - קצוצים קטן
חצי בצל סגול - קצוץ (אפשר לבן)

צרור נענע - קצוצה
צרור כוזברה
3 שיני שום - כתוש
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית זוטא לבונה יבשה - לא חובה ומי שרוצה רוכשים בחנויות תבלינים
1 כפית גדושה מלח גס

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים
בעזרת כף יוצקים למחבת עם שמן חם
מטגנים משני הצדדים
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

לקטע המלא...
נכתב על ידי , 16/2/2016 16:16   בקטגוריות קציצות, מתאבנים, מנות צמחוניות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אנטיפסטי צבעוני - ים תיכוני





אנטיפסטי ים תיכוני - אפשר להכין ממה שיש בבית והתוצאה נפלאה ומרשימה

חומרים

בצל סגול - לקלף ולחלק ל- 4
עגבניות שרי - עם הענף המקשר
שומר - לשטוף ולחלק ל- חצאים או רבעים עם הזנב
גמבות בצבעים - כתום ירוק אדום
3 - 4 ראשי שום - להוריד בסכין מהחלק התחתון (כדי שהתיבול יחדור לשום)

דלורית - לקלף ולפרוס

תבלינים/עשבי תיבול

2 ענפים של רוזמרין - אפשר לקצוץ ולפזר
2 כפיות בזיליקום - יבש
רבע כוס שמן זית
חצי כפית צ'ילי גרוס

אופן הכנה

לסדר את הירקות בצורה צבעונית

לפזר מעל מלח, צ'ילי רוזמרין ובזיליקום

לצקת מעל כל הירקות את השמן זית
לאפות בתנור 175 מעלות כ - שעה או עד שהירקות מקבלים צבע זהוב
להגיש חם או סמוך להכנה בטמפרטורת החדר
כפית מלח גס

נכתב על ידי , 7/2/2016 16:07   בקטגוריות מתאבנים, מנות צמחוניות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)