לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

ממולאי בטאטה - בבשר בצל ורוזמרין










בטאטות ממולאות מתכון שנולד בחנות הירקות ובשפע הבטאטות...שווה מאמץ....

14 בטאטות מזן קטן וצר או לחלופין 6 בטאטות גדולות, פלפלים אדומים צהובים ירוקים (בינוניים)

לקלף בטאטות ולרוקן בעזרת קולפן ארוך - פעולה שדורשת סבלנות...המלצה להשתמש בבטאטות גדולות...


חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר - טחון

1 בצל גדול - קצוץ קטן

3 שיני שום - כתושות

1 כף רוזמרין טרי - קצוץ

חצי כפית מלח - גס

רבע כפית פפריקה - חריפה

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

5 כפות שמן זית


חומרים  מעל הבטטות


3 שיני שום - כתושות

4 כפות שמן - זית

חצי כפית מלח - גס

רוזמרין טרי - 2 ענפים לפזר


אופן הכנת המלית


לחמם שמן, להוסיף בצל ולטגן לצבע זהוב

להוסיף בשר ולהמשיך לטגן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב - עד לצמצום הנוזלים

להוסיף את שאר החומרים - לערבב אחרי 2 - 3 דקות להוריד מהאש - ולקרר


אופן הכנת המנה


למלא את הבטאטות, הפלפלים ולהניח בתבנית מרופדת נייר אפיה

להזליף שמן זית, לפזר מלח גס ועלי רוזמרין

להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות שעה עד שעה ורבע - במידה ויבש אפשר בתחתית התבנית לצקת רבע כוס מים

להגיש חם



נכתב על ידי , 4/12/2017 10:33   בקטגוריות מנות עיקריות, ממולאים  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלק ממולא בשר אורז נענע וזותא לבנה





+



מנה בסגול


חודש נובמבר הוא חודש המודעות ל"תסמונת רט" , תסמונת רט היא תסמונת קשה המופיעה כמעט ואך ורק בבנות, הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים, הן אינן יכולות לדבר ולתקשר אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד.

כיום חוקרים ומנסים להבין את מנגנוני המחלה.

בעקבות כך יש לי צורך מיוחד להכין מתכון בצבע סגול, הצבע שכל כך מזוהה עם חודש זה. רוצים להתעניין ולקרוא על תסמונת זו?

היכנסו www.rett.org.il


כמות 14 - 18 סלקים (פלוס מינוס, תלוי בגודל...)


חומרים למלית

1 וחצי כוסות אורז - שטוף

חצי ק"ג בשר בקר - טחון (אפשר גם בשר עוף טחון)

3 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום - קצוצות קטן

1 כפית מלח - גס

1 כפית זותא לבנה - רוכשים בחנויות תבלינים (לא חובה)

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

חצי כוס נענע טריה - קצוצה

פחות מרבע כפית מלח לימון - ממש מעט

רבע כוס שמן


חומרים לרוטב


4 כוסות מים

1 כפית מלח - גס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

קמצוץ מלח לימון

חצי כפית צ'ילי - גרוס

4 כפות שמן


אופן הכנה


לקלף סלקים ובעזרת כפית פריזאית לחפור וליצור חלל למילוי (לשמור את הסלק שחפרנו לקישוט/מכסה)

לערבב את כל חומרי המלית

למלא ולהניח בסיר רחב ולא גבוהה במיוחד

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת באופן שווה על הממולאים

לשים על הכיריים ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית מתחת לסיר (כדי שלא ישרף)

לבשל עד ריכוך שעה עד שעה וחצי

הערה : במידה והתבשיל יבש אפשר להוסיף מידי פעם מעט מים.




נכתב על ידי , 7/11/2017 11:16   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סינייה אישית












סינייה אישית בתיבול בהרת - אפשר סינייה משותפת - מהירת הכנה

4 - 5 מנות אישיות

חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר טחון - אפשר חזה עוף טחון
1 בצל גדול - קצוץ קטן
3 שיני שום - קצוצות
חצי כוס נענע - קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה - קצוצה
4 כפות שמן זית
1 כפית בהרת - קובה (לא חייבים)
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית פלפל  - שחור
1 כפית מלח - רצוי גס
רבע כפית אבקת סודה לשתיה

חומרים לבלילה - לערבב הכל יחד


חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מי ברז
1 שן שום - קצוצה
מיץ מלימון אחד - גדול
קורט מלח

חומרים לקישוט - בהגשה


50 גרם צנוברים - קלויים
2 עגבניות גדולות - קצוצות כמו סלט
פטרוזיליה ונענע קצוצים

אופן הכנה

לערבב את כל חומרי המלית
לשמן תבנית אישית
לצקת ולשטח את התערובת
להכניס לאמצע התנור 180 מעלות עד לצבע זהוב
להוציא לצקת את חומרי הבלילה לעוד מספר דקות
להגיש חם ולפזר חומרי קישוט


נכתב על ידי , 27/10/2017 14:03   בקטגוריות מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)