לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

מוקפץ אסיאתי - עם חזה עוף, קישואים, גזר ופטריות שיטאקי





6 סועדים

חומרים

1 ק"ג חזה עוף - פרוס לרצועות
3 גזרים - קלופים ופרוסים לרצועות דקות
2 קישואים בגודל בינוני - פרוסים דק עם הקליפה
1 בצל גדול - פרוס
2 גמבות אדומות - פרוסות לרצועות
2 גמבות כתומות - פרוסות לרצועות
4 בצלים ירוקים - פרוסים
6 שיני שום - קצוצות
2 כפות רוטב סויה
1 כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית פלפל שחור -גס
1 וחצי כפיות מלח גס
שמן - כמות באופן ההכנה

אופן הכנה

במחבת גדול או בווק - לצקת 3 כפות שמן, לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן לצבע זהוב
להוסיף את רצועות חזה העוף , לטגן ומידי פעם להפוך, לתבל בחצי מכמות הצ'ילי, חצי מכמות רוטב הסויה וחצי מכמות פלפל שחור ולהוציא לצלחת.
לחמם 3 כפות שמן ולהוסיף את הגזר ולטגן במשך 2 דקות, להוסיף את הקישואים ולטגן עוד 2 דקות, להוסיף את הפטריות, הגמבות, השום ולטגן עוד 3 דקות, במשך כל זמן הטיגון לערבב בעזרת כף.
להוסיף למחבת את תערובת רצועות חזה העוף המטוגנות, לערבב, לשים מלח ולתבל בשאר התבלינים לפזר את הבצל לערבב ולהוריד מהאש.
להגיש לצד פירה, אורז, פתיתים וכו'.

נכתב על ידי , 26/1/2014 22:35   בקטגוריות מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פירה במנה אישית




פירה - מנה אישית, קלה להכנה, צריכה רק טיפה של תשומת לב

6 מנות

דרוש רינג בקוטר 8 ס"מ ובגובה 5 ס"מ

חומרים

4 תפוחי אדמה גדולים לקלף ולהרתיח עם מים
1 בצל גדול - קצוץ
1 כפית מלח
חצי כפית - פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן - רגיל

לקישוט

כ- 3 עגבניות שרי - חצויות
2 בצלים ירוקים - רק החלק הירוק - קצוצים

אופן הכנה

לאחר שהתפוחי אדמה התבשלו בסיר, להוציא את המים לכלי ולהשאיר בסיר חצי כוס

לרסק&nbsp;את התפוחי אדמה&nbsp;, במידה והמרקם יבש מידי להוסיף מעט מים שהשארנו בצד.
לחמם שמן במחבת ולצקת את הבצל הקצוץ (היבש) לטגן לצבע זהוב ולצקת על הפירה ולערבב.

לתבל במלח ופלפל ולערבב

אופן הכנת ההגשה

לשים רינג על צלחת, ולמלא אותו עד למעלה ולדחוס

להוציא בזהירות את הרינג, לקשט בחצי עגבנית שרי ובבצל ירוק קצוץ
אפשר
להגיש את המנה ע"י מנה בשרית, דג, ירקות ועוד

נכתב על ידי , 21/1/2014 17:58   בקטגוריות מנות צמחוניות, מנות ראשונות, מנות מהירות הכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת בננות ושוקלד צ'יפס


עוגת בננות ושוקולד צ'יפס - מתכון מהיר הכנה פרווה ומתאימה לצד קפה/תה החומרים ל- 2 תבניות מוארכות אינגליש קיייק ( 31/12) - לא חד פעמיות במידה ואין להוריד רבע כמות מהחומרים - מדידה - בכוסות מדידה

 

חומרים

 

 5 ביצים

2 כוסות סוכר

1 ורבע כוסות מיץ תפוזים טבעי גרידת תפוז - מתפוז אחד

1 כוס שמן - קנולה או כל שמן אחר

 2 וחצי כוסות קמח תופח

1 כף שטוחה - נס קפה

 שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס + לערבב עם 3 כפות קמח

3 בננות בשלות - מעוכות במזלג

 

אופן הכנה

 

 בקערית של המיקסר בחלקהמטרפה - לשים את הביצים ובהדרגה לשים את הסוכר, גרידת התפוז, השמן, נס קפה ומיץ התפוזים.

להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את הקמח , את הבננות ולעצור את פעולת המיקסר. להוסיף את שוקולד הצ'יפס ידני בעזרת המרית

לרפד 2 תבניות עם נייר אפיה ולצקת את התערובת להכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות (סה"כ למשך 50 - 60 דקות,) מידי פעם לבדוק ואם צריך באמצע האפייה (לאחר 30 דקות) להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות.

 כדי לבדוק באם העוגה אפויה מספיק - יש צורך לנעוץ קיסם וצריך שיצא יבש לקרר את העוגה - לפזר אבקת סוכר

נכתב על ידי , 16/1/2014 19:59   בקטגוריות מאפים, מנות מהירות הכנה, עוגות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)