לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2015    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

1/2015

קונפיטורת קיווי






קונפיטורת קיווי בשילוב תפוז לימון - המון ויטמין סי - עונתי ומחסן


חומרים


1 ק"ג קיווי - קלוף ופרוס
1 תפוז - קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 לימון קטן - קלוף וחתוך לקוביות קטנות

גרידת לימון - מלימון אחד

גרידת תפוז - מתפוז אחד

1 ק"ג סכר

4 תרמילי הל - רק הגרעינים


אופן הכנה


בסיר על להבה נמוכה :לשים קיווי, תפוז , לימון וסוכר - לערבב ולבשל כשעה
להוסיף גרידת תפוז, גרידת לימון וגרעיני הל לערבב ולבשל עוד כ- 30 דקות
כאשר כל הזמן מערבבים
בודקים עם הקונפיטורה מוכנה ברגע שרואים בועות

טיפ: עדיף לכבות את הלהבה כשהקונפיטורה לא ממש מוכנה (כי אפשר לתקן) מאשר לבשל יותר מידי - שזה מאוחר מידי



לקטע המלא...
נכתב על ידי , 28/1/2015 16:11   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פבלובה מניפת השמש





קינוח קל להכנה עם תוצאה כיפית


חומרים לבסיס המרנג

4 חלבונים - בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
חצי כף קורנפלור
1 כפית חומץ

חומרים לקצפת

1 שמנת מתוקה פרווה (אפשר חלבית)
3 כפות סוכר
1 כף קפה נמס

אופן הכנת הקצפת

להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר לקצף קשה ובהדרגה להוסיף קפה נמס

חומרים לרוטב פירות יער

חצי חבילת פירות יער קפואים - (קונים בסופרמרקט)
1 כוס מיץ תפוזים טבעי (אפשר גם מים)
גרידת תפוז - מתפוז אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת רוטב פירות יער

בקלחת (סיר) לשים את כל החומרים על להבה נמוכה
לערבב ולבשל כ- 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט
לקרר
הערה: אפשר להכין את הרוטב כמה ימים קודם ולהחזיק במקרר לפחות שבועיים בכלי סגור

פירות לקישוט

אפרסמון - למניפת השמש
דובדבנים - לא חובה אפשר להחליף בתותים

אופן הכנת בסיס המרנג

טיפ: אפשר להכין את בסיס המרנג יומיים שלושה קודם
להקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה
להאט פעולת המקסר ולהוסיף קורנפלור וחומץ בהדרגה
על תבנית אפיה גדולה לשים נייר אפיה, להניח רינג של תבנית עגולה וקפיצית,
לצקת שלושת רבעי מכמות הקצף ובעזרת כף להגביה בשוליים (ליצור מעין צלחת) ולהוציא את הרינג
ליתרת הקצף להוסיף טיפה צבע מאכל אכותי - ירוק לערבב ולהכניס לשקית זילוף עם צנתר
לקשט מסביב כל אחד לפי טעמו וכיד הדמיון
להכניס לתנור שחומם מראש 150 מעלות למשך 30 דקות ואח"כ להוריד ל- 130 מעלות ולאפות עוד כ- 60 דקות
המרנג צריך להיות אפוי טוב אך לא שרוף - רצוי לבדוק בעזרת קיסם, לנעוץ אותו וצריך שיצא יבש
לכבות את התנור ולהשאיר דלת פתוחה עד שתחתית המרנג מתקררת.
למרוח קצפת ולקשט לקראת ההגשה: אפשר בכל מיני פירות לפי הטעם
להזליף רוטב פירות יער

נכתב על ידי , 14/1/2015 19:57   בקטגוריות קינוחים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת בלאק אנד וייט





עוגת בלאק אנד וייט דורשת תכנון וסבלנות, לא קשה להכנה, אך דורשת תשומת לב ובעיקר זמן מקרר - מתכון מקורי



חמרים לעוגה

5 בצים להפריד
2 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 ורבע כוסות שמן - קנולה
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
גרידת תפוז - מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל

לקישוט הלבבות

דרושות תבניות סיליקון עם לבבות (כמובן אפשר לקשט בצורות שונות ואחרות)
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן

אופן הכנת הלבבות

הערה חשובה : רצוי להכין את הלבבות יום קודם
לשים בכלי את השוקולד כל אחת בכלי נפרד ולהכניס למיקרו : כל סיבוב חצי דקה ולערבב
עד שהשוקולד נמס - לצקת לתבניות - לקרר ולהכניס למקפיא
כל חפיסת שוקולד = 9 לבבות

לציפוי העוגה

100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה + כפית מחמאה/חמאה
100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת מתוקה + כפית מחמאה/חמאה

אופן הכנת הציפוי

כל שוקולד בנפרד :
לשים בקלחת שוקולד, שמנת מתוקה, מחמאה או חמאה על להבה נמוכה ועל תחתית או בשיטת בן מארי
לערבב כל הזמן עד שהתערובת נמסה ולצקת על עוגה קרה

אופן הכנת העוגה

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף קשה, להוריד פעולת המיקסר
להוסיף תערובת נוזלית בהדרגה: שמן, חלמונים חלב תמצית וניל גרידת תפוז
להוסיף בהדרגה תערובת חומרים יבשים : קמח אבקת קקאו אבקת סודה לשתיה
לצקת לתבנית קפיצית עגולה מס' 26 ומרופדת רק למטה בנייר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 50 דקות ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 20 דקות
בכל מקרה יש צורך לעשות בדיקה בעזרת קיסם שנועצים ויוצא יבש

לקרר בחוץ ולהכניס למקרר למשך שעה
לשים חוצץ שיחצה/יסמן את העוגה לחצי - אפשר בעזרת קרטון קשיח או סכין ארוכה (חייבים להעזר בעוד מישהו שיחזיק אתהחוצץ/סכין)
לצקת תערובת שקולד לבן בזהירות כדי שלא יגלוש לצד החצי השני - להכניס למקרר למשך שעה
להוציא מהמקרר ולצקת את תערובת השוקולד המריר- שוב באותו אופן בזהירות ולהכניס למקרר
לפני ההגשה לשים את לבבות השקולד כל אחד לפי טעמו או כמו בצילום
בהצלחה

נכתב על ידי , 5/1/2015 15:33   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)