לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

10/2014

קנוח מלבי פירות יער





מלבי פירות יער פרווה - מהיר הכנה טעים ומתאים לארוח


חומרים למלבי

1 פחית חלב קוקוס
1 פחית מים מהברז
50 גרם קורנפלור
4 כפות סוכר
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

חומרים לרוטב פירות יער

1 חבילת פירות יער קפואים (קונים ברשתות הגדולות)
מיץ תפוזים - משני תפוזים
4כפות סוכר

גרידת תפוז - מתפוז אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קורנפלור (להסמכה)



אופן הכנת רוטב פירות יער

בקלחת לשים סוכר, מיץ תפוזים ולערבב עד שהסוכר נמס
להוסיף פירות יער, גרידת תפוז, גרידת לימון, וניל ולערבב
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 10 דקות
להוסיף כפית קורנפלור לערבב ולשים לב שלא יהיו גושים.
להוריד מהאש, לקרר ולהכניס למקרר.


אופן הכנת המלבי

בקלחת לשים חלב קוקוס על להבה נמוכה
להוסיף סוכר, אינסטנט פודינג ולערבב
בנפרד: לערבב את המים והקורנפלור - שלא יהיו גושים ולהוסיף
לתערובת חלב הקוקוס
לטבול קיסם במי זהר ולהכניס לתערובת;המלבי
לערבב עד שמרגישים שהתערובת סמיכה
לצקת לכוסות הגשה ולהכניס למקרר
בהגשה לצקת תערובת פירות יער

נכתב על ידי , 25/10/2014 22:55   בקטגוריות קינוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת עדשים תפוחי אדמה גזר וקישואים בהשראה ספרדית





תבשיל שנולד בהשראת חוויה של שבוע בריאות בספרד

חומרים

1 בצל גדול - חתוך גדול
2 גזרים גדולים - קלופים וחתוכים קטן
2 קישואים - קלופים וחתוכים קטן
3 תפוחי אדמה גדולים - קלופים וחתוכים גדול
3 שיני שום קצוצות
1 וחצי כוסות עדשים שחורים - מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך
שמן קנולה לפי הצורך - לטיגון
תבלינים :
1 כפית מלח גס
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
2 כפיות בזיליקום יבש

אופן הכנת

במחבת גדול לצקת 2 כפות שמן לחמם מעט ללטגן את תפוחי האדמה לצבע זהוב - ולהוציא
לטגן בצל לצבע זהוב ולהוסיף את הגזר למשך 3 דקות ואחריו את הקישואים ולטגן עוד 3 דקות
להוסיף למחבת בחזרה את התפוחי אדמה , לערבב
להוסיף את העדשים וכוס מים מהבישול שלהם ולערבב
לתבת ולבשל על להבה נמוכה 10  דקות
להגיש חם לצד אורז/קוסקוס

נכתב על ידי , 19/10/2014 20:52   בקטגוריות מנות צמחוניות, תבשילי קדירה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סהרונים ממולאים בקונפיטורת אתרוגים





סהרונים ממולאים בקונפיטורת אתרוגים ביתית אפשר למלא בממרח תמרים ואגוזים

פינוק ב- 4מרכיבים


חומרים לבצק


1 חבילת מחמאה

1 חבילת קמח תופח קטנה (350 גרם)
1 מיכל אשל

חומרים למלית

קונפיטורת אתרוגים / לחלופין ממרח אגוזים, קוקוס ואגוזי מלך

אופן הכנה

לפורר את המחמאה עם הקמח ולהוסיף את האשל
ללוש לבצק רך אחיד וחלק
להכניס לשקית ניילון - למקרר למשך שעתיים
לחלק ל- 3 חלקים ולרדד עלים ורצוי שיהיו גדולים, בעזרת סכין לחצות לרבע וליצור שמיניות שהתוצאה תהיה מעין משולשים
למלא במלית, לגלגל ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות במשך 15 - 20 דקות
לקרר ולפזר אבקת סוכר
להכניס לכלי אטום

נכתב על ידי , 6/10/2014 19:15   בקטגוריות עוגיות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)