לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930




הוסף מסר

11/2013

קונפיטורה עגבניות שרי עם נגיעה של צ'ילי, הל, קינמון וציפורן





קונפיטורה אקזוטית טעימה במיוחד ומתאימה גם לחנוכה

חומרים

1 ק"ג עגבניות שרי
1 ק"ג סוכר
1 לימון - קלוף וחתוך לקוביות קטנות
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון - מלימון אחד
2 מקלות קינמון
2 מסמרי - ציפורן
5 תרמילי הל - רק הגרעינים
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כוס מים


אופן הכנה

בסיר גדול על להבה קטנה שמים את העגבניות, הסוכר, המיםוכל הזמן בוחשים

לאחר שעה מוסיפים את קוביות הלימון ומיץ הלימון וממשיכים לבחוש
לקראת סיום הבישול מוסיפים את גרידת הלימון, ההל, הציפורן, הצ'ילי, הקינמון ומערבבים.
משך בישול הקונפיטורה כ- שעתיים , עדיף לסגור את האש לפני שהקונפיטורה מתייבשת,
תמיד אפשר להמשיך ולבשל אותה (גם למחרת) במידת הצורך המרקם צריך להיות ג'לטיני.
הערה: הוספת הצ'ילי אינה גורמת לקונפיטורה להיות חריפה, הקונפיטורה מקבלת טעם מיוחד ואקזוטי.


נכתב על ידי , 26/11/2013 21:52   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לביבות גזר תפוחי אדמה ואורז


    


לביבות גזר תפוחי אדמה ואורז - שילוב טעים ובחלט מתאים לחנוכה

חומרים

2 גזרים - קלופים ומרוסקים בפומפיה
3 תפוחי אדמה גדולים - שלוקים, קלופים ומרוסקים בפומפיה
1 כוס אורז לבן - מבושל (ראה מתכון קטגוריית אורז)
4 בצים
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס כוזברה קצוצה
5 שיני שום - קצוצים
1 כפית כורכום
1 כפית כוזברה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1כפית צ'ילי גרוס
2 כפיות מלח גס
שמן לטיגון

אופן הכנה

בקערה גדולה לערבב את כל החומרים
לחמם שמן במחבת גדול, בעזרת כף לצקת מהתערובת לשים במחבת לטגן משני הצדדים לצבע זהוב חום
לקרר מעט ולהגיש
אפשר לקרר ולהכניס למקרר עד שבוע, אפשר להכניס להקפאה למשך חודש, להפשיר ולהגיש
נכתב על ידי , 23/11/2013 19:04   בקטגוריות לביבות, מנות צמחוניות, מתכוני חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירת בשר חבושים אגסים ופירות יבשים





תבשיל קדירה בבישול איטי - טעים מרשים ותמיד מצליח

ל- 8 סועדים

חומרים

בשר בקר כתף - מס' 5 (אפשר כל בשר אחר)
1 בצל גדול - קצוץ גס
5 שיני שום - קצוצות
2 - 3 אגסים
2 חבושים - פרוסים לפלחים (עם קליפתם ולשטוף היטיב)
10 תמרים יבשים - מגולענים
10 משמשים יבשים
רוזמרין טרי
4 עלי דפנה
1 כפית קורקום
1 כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית צ'ילי - גרוס
2 כפיות מלח - גס
2 כפיות אבקת מרק עוף (לא חובה)
4 כפות שמן
2 כוסות מים


אופן הכנה

בסיר שטוח וגדול לצקת שמן ולחמם על להבה נמוכה , להוסיף את הבצל ורבע כפית מכמות הכורכום, הצ'ילי, פלפל שחור, תוך כדי ערבוב
מתמיד עד שהבצל זהוב. מוסיפים את הרוזמרין ועלי הדפנה, מערבבים ומוסיפים את הבשר, צולים את הבשר מכל הכיוונים עד לצמצום כל הנוזלים.
מוסיפים את השום, יוצקים את המים מתבלים בשאר החומרים, מביאים לרתיחה ומכניסים לתחתית התנור בטמפרטורה 125 מעלות למשך כ- 4 שעות.

מוציאים מהתנור ומוסיפים יפה את פלחי החבוש, האגסים ,התמרים, המשמשים ומכניסים לתנור לעוד שעה וחצי.
מגישים חם.




נכתב על ידי , 16/11/2013 20:19   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)