לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

11/2015

סופגניות מהודו לחנוכה








סופגניות בהשראת אהרוני פשוט להכין - טעימות בטירוף - כמובן בחנוכה

חומרים לבצק

כ- חצי כוס קמח תופח
1 כוס אבקת חלב
חצי כפית אבקת אפיה
קורט הל טחון
חצי כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת (אפשר במיקרו )
שמן לטיגון

חומרים לסירופ

3 כוסות מים
חצי ק"ג סוכר
3 תרמילי הל - לפצח ולשים אותם עם הקליפה
פרוסת קליפת לימון
תמצית מי זהר - רק בקיסם לטבול בבקבוק ואח"כ בסיר

אופן הכנת הסירופ

בסיר רחב לשים את כל החומרים פרט למי זהר ולהביא לרתיחה
להנמיך להבה ולהוסיף מי זהר
לבשל עד שיסמיך מעט
ובזמן שמכניסים את הסופגניות המוכנות לא להוריד מהאש

אופן הכנת בצק והסופגניות

בקערה לערבב אבקת חלב, אבקת אפיה הל וחצי כמות מהקמח התופח
להוסיף חמאה מומסת חלב ולערבב
צריך שיהיה בצק רך אך לא דביק
להוסיף את כמות הקמח הנותרת בהדרגה ע"פ מידת הצורך
להכניס למקרר להתייצבות חצי שעה
לעשות כדורים גודל כדור פינג פונג
לטגן בשמן עמוק וחם (בתוך סיר רחב)
להוציא בעזרת כף מחוררת ישירות לסיר הסירופ
הערה - הסופגניות מתנפחות  וגדלות בסירופ ומתרככות,

כדאי להוצא אותן מהסירופ לאחר דקה וחצי

בהגשה אפשר להוסיף מעט מהסירופ
לפזר שבבי קוקס



נכתב על ידי , 20/11/2015 14:56   בקטגוריות מתכוני חגים, קינוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדירה פיקנטית שוקי עוף בלימון כבוש





קדירה פיקנטית שוקי עוף בתבול לימון כבוש שום ועוד - להגיש על מצע אורז

חומרים


1בצל גדול - קצוץ

2 כפות שמן

10 שוקי עוף (אפשר גם כרעיים)
3 גזרים - פרוסים לטבעות
3 גמבות אדומות - פרוסות

2 עגבניות - פרוסות
1 כף לימון כבוש
4 שיני שום - קצוצות
1 כפית תבלין - ראס אלחנות
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית מל - גס
כ- 2 כוסות מים (להוסיף בהדרגה)

אופן הכנה

לחמם מעט את השמן ולהוסיף את הבצל, עם מעט מתבלין ראס אלחנות, פלפל שחור

להוסיף שוקי עוף ולטגן לצבע זהוב - על להבה נמוכה
להוציא לצלחת את שוקי העוף ולסדר את הגזר, העגבניות , הגמבא, לימון כבוש, שום ולתבל
לצקת בהתחלה 1 כוס מים ולהביא לרתיחה
להחזיר את שוקי העוף ולבשל על להבה נמוכה עוד 10 דקות
להוסיף עוד 1 כוס מים
להכניס לתחתית התנור 125 מעלות לבישול איטי במשך כ- 4 שעות
מידי פעם לבדוק שהמים לא התייבשו - התוצאה שהרוטב צריך להיות סמיך
להגיש על מצע אורז/קוסקוס

נכתב על ידי , 11/11/2015 20:13   בקטגוריות תבשילי קדירה, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות גרנולה מבצק מלאווח





עוגיות גרנולה בסלסלת בצק מלאווח

תבנית שקעים
חותכן עגול - אפשר עם שפה מזוגזגת או כל חותכן אחר

חומרים למלית הגרנולה

1 כוס אגוזי מלך - קצוצים
רבע כוס צמוקים
רבע כוס חמוציות - מזן מתוק
רבע כוס דובדבנים - יבשים
רבע כוס גרעיני חמניה
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
רבע כפית הל - טחון
רבע כפית קנמון

אופן הכנת הגרנולה



לערבב את כל חומרי הגרנולה



חומרים נוספים

3 - 4 עלי מלאווח מוכן - אפשר להשתמש גם בבצק עלים
3 כפות שמן - למרוח את העלה במברשת
3 כפות סוכר - לפזר על העלה המשומן

אופן הכנה

להפשיר את עלה המלאווח - לא יותר מידי
לפרוס על נייר אפיה ולרדד
להבריש מעט שמן - משני הצדדים
לפזר סוכר - משני הצדדים
לקרוץ בעזרת חותכן עגול
להכניס לתבנית שקעים - שכל שקע משומן
למלא בתערובת הגרנולה
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב



נכתב על ידי , 4/11/2015 19:51   בקטגוריות עוגיות, מאפים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)