לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2017    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  




הוסף מסר

11/2017

מרק לפת שעועית אדומה ליום חורפי





החורף הגיע בשעה טובה ותמיד טוב שיש מרק חם בבית וכמובן טעים - קלי קלות.....


חומרים


2 כוסות שעועית אדומה - מושרית יום קודם

2 ראשי לפת - לקלוף ולגרד בפומפיה

2 עגבניות גדולות - מגורדות

צרור קצוץ: פטרוזיליה וכוזברה

4 שיני שום - קצוצות

רבע כפית צ'ילי -  גרוס

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח - גס וגם לפי הטעם

רבע כפית פלפל שחור - גרוס


אופן הכנה


לבשל שעועית עד ריכוך - עם שלושת רבעי

הסיר מים (אפשר לרכך ולזרז עם רבע כפית אבקת סודה)

להוסיף לפת, עגבניות שום ולבשל 10 דקות

להוסיף פטרוזיליה כוזברה ולתבל בשאר החומרים - לבשל עוד דקה

להגיש חם






נכתב על ידי , 23/11/2017 11:57   בקטגוריות מרקים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלק ממולא בשר אורז נענע וזותא לבנה





+



מנה בסגול


חודש נובמבר הוא חודש המודעות ל"תסמונת רט" , תסמונת רט היא תסמונת קשה המופיעה כמעט ואך ורק בבנות, הילדות מאבדות לאט לאט את יכולותיהן לשלוט באופן מכוון בידיים, הן אינן יכולות לדבר ולתקשר אלא באמצעות תנועת עיניים בלבד.

כיום חוקרים ומנסים להבין את מנגנוני המחלה.

בעקבות כך יש לי צורך מיוחד להכין מתכון בצבע סגול, הצבע שכל כך מזוהה עם חודש זה. רוצים להתעניין ולקרוא על תסמונת זו?

היכנסו www.rett.org.il


כמות 14 - 18 סלקים (פלוס מינוס, תלוי בגודל...)


חומרים למלית

1 וחצי כוסות אורז - שטוף

חצי ק"ג בשר בקר - טחון (אפשר גם בשר עוף טחון)

3 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום - קצוצות קטן

1 כפית מלח - גס

1 כפית זותא לבנה - רוכשים בחנויות תבלינים (לא חובה)

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

חצי כוס נענע טריה - קצוצה

פחות מרבע כפית מלח לימון - ממש מעט

רבע כוס שמן


חומרים לרוטב


4 כוסות מים

1 כפית מלח - גס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית סוכר

קמצוץ מלח לימון

חצי כפית צ'ילי - גרוס

4 כפות שמן


אופן הכנה


לקלף סלקים ובעזרת כפית פריזאית לחפור וליצור חלל למילוי (לשמור את הסלק שחפרנו לקישוט/מכסה)

לערבב את כל חומרי המלית

למלא ולהניח בסיר רחב ולא גבוהה במיוחד

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת באופן שווה על הממולאים

לשים על הכיריים ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית מתחת לסיר (כדי שלא ישרף)

לבשל עד ריכוך שעה עד שעה וחצי

הערה : במידה והתבשיל יבש אפשר להוסיף מידי פעם מעט מים.




נכתב על ידי , 7/11/2017 11:16   בקטגוריות ממולאים, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)