לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   




הוסף מסר

12/2014

ברוסקאטת כובע השרי




הכנת ברוסקאטת כובע השרי, מהירת הכנה, אפשר להכין  מלחמניות ביס - חגיגית ומתאימה לאירוח וגם לצמחונים

חומרים

4 לחמניות
רבע כוס שמן זית
2 כפות זעתר
קורט צ'ילי - למי שאוהב

4 עגבניות שרי

אופן הכנת הברוסקאטה

לעשות בלחמניה מלמעלה ולהשאיר חלק מחובר
להוציא את פנים הלחמניה - החלק הלבן
לערבב : שמן זית, זעתר, צ'ילי ולמרוח בעזרת מברשת את פנים וחוץ הלחמניה
לשים קיסם בין שפת הלחמניה ל"מכסה" - כדי לשמור על צורה ויציבות
להניח בתבנית על נייר אפיה
להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות למשך 12 דקות
לקרר מעט

חומרים למלית

2 עגבניות אדומות וחזקות - לחתוך כמו לסלט
2 גמבות בצבע כתום - לחתוך כמו לסלט
2 בצלים ירוקים - לחתוך כמו לסלט עם החלק הלבן
6 זיתים מגולענים - חתוכים
חצי בצל סגול - פרוס דק
1 שן שום - כתושה
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
רבע כפית מלח

אופן הכנה המלית

לערבב את כל הירקות, הבצל, השום
לתבל רק לקראת ההגשה

רצוי למלא את הלחמניות קרוב להגשה
לקשט בעגבנית שרי בעזרת חתיכת קיסם

לשידרוגים נוספים : אפשר להוסיף אבוקדו, גבינה צפתית וכו'

נכתב על ידי , 29/12/2014 15:33   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, מתאבנים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לחם כל טוב




לחם כל טוב - לחם בריאות



חומרים


 1 כף גדושה שמרים יבשים


 2 וחצי כוסות קמח לבן


 חצי כוס קמח מלא


 קורט מלח


 3 כפות שמן


 רבע כוס סכר + 1 כפית להתפחת השמרים


 פירות יבשים : 


 3 דבלות (תאנים יבשות)


 4 תמרים מגולענים


 4 שזיפים 


להשרות במים מהברז 10 דקות, לסנן ולחתוך לקוביות


 רבע כוס אגוזי מלך - קצוצים גס


 


לקישוט


רבע כוס חמוציות - להשרות 10 דקות במים מהברז ולסנן


 


אופן הכנה


להמיס את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכפית סוכר - לכסות במגבת ולשים במקום חמים חצי שעה להוסיף : קמח, שמן, סוכר, פירות יבשים אגוזים לערבב ומידי פעם להוסיף מים פושרים (בערך כוס אחת) ובהדרגה הבצק צריך להיות גמיש אך לא דביק ללוש את הבצק אפשר ידני ובסוף להוסיף את המלח להכניס לשקית גדולה ולקשור - להניח במקום חמים להתפחה כשעה לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים לגלגל כל חלק מעין בגלה ארוך ולקלוע צמה להכניס לתבנית קפיצית עגולה מס' 22 ולסגור את קצוות הצמה לשים שוב במקום חמים, מכוסה במגבת להתפחה של חצי שעה להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות במשך 30 דקות להוציא לשים חמוציות במרכז ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות

נכתב על ידי , 21/12/2014 10:33   בקטגוריות לחמים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



רולים דפי אורז ממולאים


 

 

רולים דפי אורז ממולאים תפוח אדמה גזר קישוא ובצל ירוק

 

חומרים

דפי אורז למילוי - (אפשר לרכוש ב-לגעת באוכל)

1 גזר - קלוף ומגורר

 1קישוא גדול - קלוף ומגורר

1 תפו"א גדול - קלוף ומגורר 

 2בצלים ירוקים חצויים ופרוסים דק

1 כף רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

 חצי כפית מלח גס

חצי כפית צ'ילי גרוס

 

אופן הכנה

 במחבת לחמם 2 כפות שמן ולטגן תפוחי אדמה 2 - 3 דקות , מידי פעם להפוך ולהוציא לצלחת בצד

 לטגן את הקישוא באותו אופן - ולהוציא לצלחת

לטגן את הגזר באותו אופן - ולהוציא לצלחת

להחזיר את כל הירקות, להוסיף את הבצל הירוק השום, רוטב סויה לתבל ואחרי דקה להוריד מהאש ולקרר

 לשים מים בצלחת עמוקה עם קוטר מתאים לדפי האורז

לטבול את דפי האורז ל- 2 שניות - רצוי כל פעם דף אחד או מקסימום שניים, למלא מהצד הקרוב אליכם ולגלגל סיבוב אחד לקפל משני הצדדים ולהמשיך לגלגל לטגן במחבת עם מעט שמן במשך 1 דקה מכל צד

 הערה: לא לשים את הרולים על נייר סופג, רצוי לשים על נייר אפיה

להגיש חם. אפשר לוותר על הטיגון ולהגיש טבעי.

נכתב על ידי , 14/12/2014 19:19   בקטגוריות מנות צמחוניות, מנות ראשונות, מתאבנים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)