לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2016    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

12/2016

קובה עירקית - עם סלרי וחומוס







חומרים לבצק

2 כוסות סולת
כ- 2 כוסות מים - מהברז
2 כפות שמן
1 כפית קורקום
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח - גס

אופן הכנת הבצק

לערבב את כל החומרים היבשים , השמן ולהוסיף בהדרגה את המים, במידה ויבש אפשר להוסיף עוד מעט מים
הבצק צריך להיות רך אך לא רטוב מידי
רצוי מאד להכין לילה קודם.

חומרים למלית

2 בצלים גדולים - לקצוץ קטן רצוי במעבד מזון
300 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרת קובה (תערובת תבלינים שרוכשים בחנויות תבלינים)
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי חריף (למי שאוהב)
חצי כפית מלח גס
רבע כוס סלרי קצוץ

אופן הכנת המלית

במחבת גדול לצקת 2 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן עד לקבלת צבע זהוב בהיר
להוסיף את הבשר, התבלינים, המלח ולערבב, עד שהנוזלים מתאדים
להוסיף את הסלרי ולאחר דקה להוריד מהאש, לקרר ולהכניס ללילה למקרר.


אופן הכנת הקובה



קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים, משטיחים, לוקחים בכפית מתערובת המלית וסוגרים בזהירות,
משטיחים מעט את הכדור, טובלים בפרורי לחם או פרורי מצה , מניחים על גבי מגש עם נייר אפיה ומכניסים להקפאה.
בעת הצורך מוציאים ישר לרוטב.

חומרים לרוטב

2 כוסות חומוס גרגירים - מושרה לילה ומבושל
1 בצל - קצוץ
3 שיני שום - קצוצות
רבע כפית צ'ילי - גרוס
1 כוס סלרי - קצוץ
1 כפית בהרת קובה
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס

אופן הכנת תבשיל הקובה


לטגן בצל לצבע זהוב
לצקת מים, חומוס, סלרי ושאר החומרים
להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולבשל עוד 5 דקות
לשים את הקובות בזהירות לבשל 10 דקות
להגיש חם














נכתב על ידי , 30/12/2016 11:59   בקטגוריות קובות, מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לחם רוזמרין גרעיני דלעת וחמניה - מקמח מלא





לחם אפוי בשיטה שונה, טעים בטירוףףף ולא ניתן להפסיק לאכול...בריאות

חומרים

3 כוסות קמח מלא - לנפות
1 כף שמרים - גדושה
1 כף דבש
ענף רוזמרין - לקצוץ ללא הגבעול
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס גרעיני דלעת
3 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים + ע"פ הצורך
1 כפית מלח - דק
1 כפית גדושה תבלין חוויג' לחם/עוגיות - רוכשים בחנויות תבלינים


אופן הכנה

להמיס שמרים, דבש וחצי מכוס המים הפושרים - לכסות לשים במקום חמים ולהמתין חצי שעה
להוסיף: רוזמרין, גרעיני חמניה ודלעת, תבלין חוויג', שמן ולערבב
להוסיף קמח ובהדרגה יתרת המים , ללוש עד לקבלת בצק רך, לא דביק ולא יבש, במידה ויש צורך אפשר להוסיף עוד מעט מים.

בסוף הלישה להוסיף את המלח

לעשות מעין כדור, לשמן ולהכניס לשקית ניילון גדולה, לקשור בקצה בצורה משוחררת - כדי לאפשר לבצק לתפוח
לשים במקום חמים שעה
לחמם את התנור ואת הסיר שנאפה בו את הלחם. התחתית של הסיר צריכה להיות חמה
ללוש שוב את הבצק לכדור, לפזר קמח בתחתית הסיר החם , לשים את הבצק, לפזר מעל קמח ולעשות חתכים בסכין
לכסות, ולהכניס לתנור 220 מעלות 30 דקות

להוציא את המכסה ולהוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות לעוד כ- 30 דקות
יש צורך לנעוץ קיסם, שיצא יבש, כמובן שהלחם יקבל צבע זהוב חום
לקרר, אפשר להכניס למקרר, לפרוס ולאחסן בשקית ניילון במקרר.

נכתב על ידי , 13/12/2016 16:42   בקטגוריות לחמים, מאפים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שוקי עוף עם לימון ננסי על מצע שומר ובצל סגול







חומרים

10 שוקיים
1 שומר גדול או שניים קטנים - פרוסים לאורך לפלחים
1 בצל סגול גדול - פרוס לאורך
1 בצל גדול - קצוץ
10 לימונים ננסיים - חצויים
5 שיני שום - קצוצות
1 כפית תבלין גראם מאסלה תבלין הודי (רוכשים בחנויות תבלינים)
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית מלח - גס (או לפי הטעם)
כ- 1 וחצי כוסות מים
שמן - לטיגון הבצל

אופן הכנה


לחמם 2 כפות שמן ולהוסיף את הבצל הרגיל, לטגן לצבע זהוב עם קורט פלפל שחור
להוסיף את השוקיים ולתבל בגארם מאסלה, צ'ילי ולטגן כאשר מידי פעם להפוך שיתקבל צבע זהוב מכל הכיוונים
להוציא את השוקיים לצלחת
לסדר בסיר את השומר, מעליו את הבצל הסגול ומעל להחזיר את השוקיים
לפזר שום, לתבל במלח, לסדר מעל חצאי לימון ננסי, לצקת מים (קודם כל כוס אחת) ובמידת הצורך להוסיף מים
להביא לרתיחה, להכניס לתחתית התנור בטמפרטורה 125 מעלות למשך כ- 4 שעות.



נכתב על ידי , 3/12/2016 20:29   בקטגוריות תבשילי קדירה, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)