לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728




הוסף מסר

2/2015

עוגת טחינה





עוגת טחינה פרווה מהירת הכנה ושווה כל ביס....


חומרים


3 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

שלושת רבעי כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים - טבעי

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

שלושת רבעי כוס טחינה - גולמית


חומרים לתחתית ריפוד התבנית


2 כפיות טחינה גולמית

2 כפיות שומשום

2 כפיות סוכר חום


לקישוט ולפוזה - כוכבי אניס


אופן הכנה


בקערה טורפים במטרפה ידנית- בצים, סוכר וסוכר וניל

מוסיפים שמן בהדרגה, תוך טריפה

מוסיפים מיץ תפוזים ומערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים קמח + אבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים את הטחינה וממשיכים לערבב


משמנים תבנית אפיה קוגלהוף מס' 26 (למי שאין אפשר תבנית קפיצית רגילה או בסיר פלא)

לשמן במחמאה טוב את התבנית בעזרת מברשת

מורחים בעזרת המברשת 2 כפיות טחינה

מפזרים ביד2 כפיותשומשום

מפזרים ביד -2 כפיות סוכר חום

אופים בתנור שחומם מראש 175 מעלות חצי שעה ואח"כ מורידים טמפרטורה ל- 150 עוד כ- 20 דקות

נועצים קיסם שצריך לצאת יבש

מקררים כ- שעה הופכים על צלחת הגשה

מקשטים - בכוכבי אניס - רק לקישוט לא אכילה



נכתב על ידי , 27/2/2015 14:47   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קנוח קלמנטינות עם גלילת שוקולד





קנוח עונתי מרענן ופרווה



חומרים


1 פחית חלב קוקוס

50 גרם קורנפלור

2 וחצי כוסות מיץ קלמנטינות - סחוט טבעי

1 כפית ליקר אמרטו - לא חובה אפשר כל ליקר אחר שיש בבית

7 כפות גדושות סוכר

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

גרידת תפוז - מתפוז אחד



אופן הכנה


בקחלת (סיר) לשים מיץ קלמנטינות, סוכר גרידת תפוז - לערבב ולהביא לרתיחה


בנפרד לערבב חלב קוקוס עם קורנפלור שלא יהיו גושים

להוסיף תערובת חלב קוקוס לתערובת המיץ ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה

לצקת לכוסות הגשה - אפשר גם כוסות חד פעמיים

להכניס למקרר ללילה או מינימום 4 שעות

להגיש עם פלחי קלמנטינה וגלילת שוקולד

אפשר לקשט עם סכריות שוקולד, להזליף סירופ שוקולד


הכנת גלילת שוקולד


1 חבילת שוקולד מריר פרווה של 100 גרם - להמיס על סיר מים חמים (בן מארי)

לצקת מעל מגש מתכת הפוך, לקרר מעט, צריך שהשכבה תהיה דקה אך לא מידי

בעזרת חותכן גבינות ל"גרוף" והשוקולד אמור להתגלגל
להכניס מיד לכלי מרופד נייר אפיה ולמקפיא עד להגשה

נכתב על ידי , 20/2/2015 15:11   בקטגוריות קינוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כופתאות טונה סטרקיס ברוטב פיקנטי





מנה פיקנטית ללא מאמץ עם תוצאה מיוחדת בטעם של עוד

חומרים לכופתאות


2 כופסאות טונה סטרקיס - לסנן את השמן

2 תפוח אדמה - מגורדים

1 ביצה
3 כפות גדושות פרורי לחם או מצה

2 בצלים ירוקים - קצוצים

2 פרוסות לימון כבוש - קצוץ (רוכשים במרכולים)

מיץ מחצי לימון
1 כוס נענע קצוצה

3 שיני שום - קצוצות

1 כפית קארי

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית מלח - גס

חומרים לרוטב


1 בצל - קצוץ
2 עגבניות מגורדות

1 כף רסק עגבניות

1 פרוסת לימון כבוש - קצוץ

2 שיני שום - קצוצות
1 כפית אבקת מרק - פרווה

חצי כפית קארי

חצי כפית צ'ילי

חצי כפית מלח

כ- 2 כוסות מים


אופן הכנת הכופתאות

לערבב את כל החומרים

ליצור כופתאות ולהכניס לרוטב המוכן

אופן הכנת הרוטב - תבשיל

לשים 2 כפות שמן בסיר, לחמם מעט ולהוסיף את הבצל, לטגן לצבע זהוב

להוסיף עגבניות, רסק שום ולימון כבוש ולערבב

להוסיף אבקת מרק, מלח, צ'ילי ומים לערבב ולהביא לרתיחה

לשים את הכופתאות ולבשל כ- 10 דקות על להבה נמוכה

לקשט בנענע קצוצה

להגיש לצד אורז/פתיתים/פירה וכו'



נכתב על ידי , 11/2/2015 18:16   בקטגוריות מנות עיקריות, תבשילי קדירה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)